Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

Een Marquee Tent voor al Uw Grote Evenementen

Organiseert u een feest of evenement? En zoekt u hiervoor een grote, stevige tent? Kies dan voor een marquee tent. U kunt marquee tenten huren voor allerlei soorten evenementen. Een marquee tent huren heeft meerdere voordelen:

 • Voor ieder soort evenement bestaat er een geschikte marquee tent
 • U richt de marquee tent naar eigen smaak in
 • Marquee tenten zorgen altijd voor een veilig en droog onderkomen

De volgende onderwerpen geven u meer informatie over marquee tenten voor evenementen:

Wat is een Marquee Tent?

Een marquee tent is een grote feesttent. Hierbij ligt de nadruk op de grootte van de tent. Een marquee tent staat erom bekend dat het een grote feesttent is, geschikt voor elk soort evenement.

Marquee tenten worden eenvoudig op- en afgebouwd. Bovendien leveren wij hulp in de op- en afbouw.

Waarom een Marquee Tent Huren?

Zoekt u een geschikte tent voor een groot feest of evenement? Dan is een marquee tent zeer geschikt. Hieronder vindt u een aantal redenen waarom marquee tenten geschikt zijn voor de grotere evenementen:

Beschikbaar in vele verschillende breedte-, lengte- en hoogtematen 

Marquee tenten variëren in grootte van 100m² tot wel 10.000m². Hiernaast kiest u uit allerlei breedte-, lengte- en hoogtematen.

Bepaal zelf de temperatuur in de tent 

Ook in de winter zorgt u eenvoudig voor een behaaglijke temperatuur in de tent.

Gegarandeerd 100% vlak 

Door de onderkant die onder de tent wordt gebouwd, bent u ervan verzekerd dat de tent volledig vlak is. Ook enkele meters verschil in de ondergrond vormen geen enkel probleem.

100% windbestendig 

De marquee tenten weerstaan windstoten van maximaal 100 km/u. Wanneer u dit wilt, is het mogelijk om de grote feesttent extra te versterken tegen windstoten

Marquee tent met glazen wanden

Marquee tent met glazen wanden

Optimaal gebruik van de binnenruimte 

De marquee feesttent beschikt over een vrije overspanning. Er staan hierdoor geen obstakels in de tent. Zonder lastige tentstokken maakt u optimaal gebruik van de ruimte in de tent. 

Aansluiting van een Marquee Tent op een Bestaand Pand

Doordat de marquee tent gemakkelijk aangesloten wordt, beschikt u over de mogelijkheid om de tent te combineren met een vast pand. Zo vergroot u het overdekte oppervlakte van uw feestlocatie!

Marquee Tenten Huren op Hoogte

Eventueel plaatsen wij de marquee tent voor u op hoogte. Indien nodig, wordt de tent 10 cm of enkele meters boven de grond gebouwd. Zo vormt een ongelijke ondergrond, zoals bijvoorbeeld een helling, niet langer een probleem en is de vloer in de tent altijd vlak.

Waarvoor Marquee Tenten Huren?

U huurt een marquee tent voor ieder soort evenement:

 • Bruiloft
 • Bedrijfsfeest
 • Verjaardagsfeest
 • Speciale gebeurtenis
 • Cocktail party

En nog vele andere soorten evenementen.

De marquee tent wordt als feesttent voor vele verschillende soorten evenementen gebruikt. De tent is ideaal voor grote evenementen. U kiest zelf het formaat van de tent, waardoor u voor een groot evenement altijd een geschikt formaat marquee tent huurt. 

Richt de Marquee Tent naar Eigen Smaak In

Voor een groot gedeelte bepaalt u zelf hoe de marquee tent eruit komt te zien. Zo zorgt u ervoor dat de marquee tent ook qua uiterlijk perfect bij uw evenement past.

U beschikt over de mogelijkheden om diverse eigenschappen van de tent aan te passen. U kiest uit een aantal materialen met verschillende eigenschappen. Hierbij gaat het om de materialen die aan de buitenkant van de tent zitten(wanden en ruiten) en om de vloersoort.

U kiest uit acht verschillende opties:

 • French windows raamzeilen.
 • Replica glazen wandpanelen raamzeilen.
 • Zijwanden van zeil.
 • Transparante dak- en gevelzeilen.
 • Vlondervloer
 • Vloerframes
 • Cassettevloer
 • PVC en glazen wandpanelen.
French windows raamzeilen. French windows zorgen ervoor dat uw bezoekers naar buiten kunnen kijken en geeft de tent een chiquere look en feel.
Replica glazen wandpanelen raamzeilen. Perfect wanneer u naar binnen wilt kunnen blijven kijken. Daarnaast is het extra daglicht vaak prettig. De afwerking blijft er strak uitzien,maar u kunt de zeilen ook open schuiven bij mooi weer.
Zijwanden van zeil. De eenvoudigste oplossing om uw tent geheel afgesloten te krijgen.
Transparante dak- en gevelzeilen. Laten uw bezoekers een bijzondere en unieke ervaring meemaken. Tijdens het feest of evenement kunnen ze de gehele tijd naar buiten kijken en genieten van de omgeving.
Een vlondervloer zorgt voor een authentieke uitstraling. Met een vlondervloer kunt u de grond afdekken als terras- of loopvloer. De vlonder delen worden aan elkaar gekoppeld waardoor een stabiele vloer wordt gecreëerd. Daarnaast zijn vlondervloeren ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.
Vloerframes.Een robuuste, sterke en flexibele ondergrond. Wordt altijd waterpas gesteld. Vloerframes kunnen ook op hoogte worden gesteld. Vloerframes kunnen direct als tentvloer worden gebruikt of u kunt er een andere vloer, zoals tapijt, overheen leggen. Let op! Vloerframes kunnen alleen met een heftruck worden geplaatst.
Cassettevloer. Cassettevloeren zorgen voor een strakke en mooie uitstraling van de gehele tent. De vloerdelen worden 100% waterpas gesteld. Ook zijn de vloerdelen gemakkelijk schoon te maken. Een cassettevloer kan direct worden gebruikt als tentvloer of u kunt er een andere vloer, zoals tapijt, overheen leggen.
PVC en glazen wandpanelen. Deze fladderen niet zoals tentzeil wel kan doen, ze isoleren beter en het straalt meer klasse uit dan een standaard tentdoek.

Naast de keuze uit deze materialen voor het uiterlijk van de tent, beschikt u ook over de mogelijkheid om uw tent nog exclusiever te maken. Maak uw tent geheel of gedeeltelijk transparant, hierdoor wordt uw tent nog exclusiever.

Door de marquee tent gedeeltelijk of geheel doorzichtig te maken, biedt u de gasten op het feest iets extra’s. Hierdoor beschikt uw grote feesttent over een unieke uitstraling. Een (gedeeltelijk) doorzichtige marquee tent zorgt voor een unieke blik op uw evenement van buitenaf. Hiernaast biedt het uw gasten de mogelijkheid om naar buiten te kijken. Vanaf buiten valt er een glimp van uw mooie evenement op te vangen. 

Marquee tenten huren? U biedt uw gasten met een marquee tent altijd een veilig en droog onderkomen tijdens uw evenement. Ook stevige windstoten vormen geen enkel probleem. Marquee tenten zijn namelijk bestand tegen windstoten tot 100 km/u. 

Extra’s bij uw Marquee Tent Huren

Om ervoor te zorgen dat uw evenement onvergetelijk wordt, verhuren wij ook een aantal extra’s bij de marquee tent. De mogelijke aanvullingen op de marquee tent, ziet u hieronder.

Tentverwarming

U, uw gasten en het personeel hebben het in de koude maanden heerlijk warm, dankzij de toevoeging van tentverwarming. 

Deuren

U beschikt ook over de mogelijkheid om meerdere deuren in de tent te plaatsen. Afhankelijk van de inrichting van het evenement, verdeelt u het interieur van de tent in verschillende ruimtes. 

Ramen

Wilt u een ondoorzichtige marquee tent huren, maar wilt u wel voldoende lichtinval? Voeg dan ramen toe aan uw tent.

Podium

Podium in een Marquee Tent

Podium in een Marquee Tent

Voeg een podium toe, zodat optredens, toespraken en andere activiteiten de aandacht krijgen die zij verdienen. 

Toiletwagen

Beschikt u niet over een toilet in de buurt van de feestlocatie? Huur dan als aanvulling een toiletwagen. 

Nooduitgang bordjes en brandblussers

Zorg met nooduitgangsbordjes en brandblussers voor veiligheid tijdens uw evenement.

De Maten van een Marquee Tent

Een marquee tent is een grote feesttent. U huurt marquee tenten in de volgende maten:

 • Breedte maten van 10 tot 40 meter breed
 • Zij-hoogtematen van 2.30, 3 en 4 meter hoog
 • Nok-hoogtematen van 3 tot 11 meter hoog
 • Lengtematen vanaf 5 meter en per 5 meter uit te breiden 

Vindt u het lastig om in te schatten welke afmeting de tent voor uw evenement moet hebben? Dit berekent u eenvoudig met de volgende tool:

Bereken uw Ideale Tentmaat in 10 Seconden

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

1 Hoeveel personen verwacht u?
2 Welke zaalopstelling is van toepassing?
2

Tafels met daaromheen 4 – 5 personen.

0.75

Volledig staand publiek gericht op een podium.

1

Staand publiek met tafels verspreid door de ruimte.

1

Netjes in rijen opgestelde stoelen

3 Bekijk onze tentmaat suggesties hieronder

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

400 personen x = m2

Onze tentmaat suggestie:

wellicht ook geschikt voor uw locatie:

Zijn er nog onduidelijkheden?

Vraag het onze experts:

Vraag het onze experts:

0172 - 611 990

Het berekenen met deze tool gebeurt door middel van het aantal bezoekers die u op uw evenement verwacht.

Veelgestelde Vragen over Marquee Tenten Huren

Voldoet de marquee tent aan alle eisen van gemeente en brandweer?

Ja, al onze tenten zijn van professionele kwaliteit en gecertificeerd. Hierdoor hoeft u geen extra maatregelen te treffen voor de eisen van de gemeente en de brandweer.

Zijn deze grote tenten ook op het strand mogelijk?

Zonder twijfel. Wij hebben hiervoor aangepaste transportmiddelen en ruw terrein heftrucks in bezit. Daarmee plaatsen we grote festivaltenten ook op een moeilijke ondergrond zoals het strand. Ook door de stelling die onder de tent geplaatst wordt, is de tentvloer altijd volledig vlak.

De ondergrond op onze locatie loopt erg af. Vormt dit een probleem?

Nee, wij voorzien de marquee tent van een onderbouw zodat we alle hoogteverschillen overbruggen.

Kan de marquee tent hoger worden geplaatst?

Ja, er kan ook een onderbouw worden gebouwd. Zo komt de marquee tent altijd op de gewenste hoogte te staan. Uiteraard zorgen we dan ook voor trappen naar de tent, zodat mensen veilig op uw evenement aankomen.

Zorgt een draaiende tentverwarming niet voor geluidsoverlast?

Nee, de tentverwarming is fluister stil en daarom niet storend. Zo drukt deze tentverwarming de feeststemming niet. De warmte in de tent zorgt er juist voor dat de sfeer in de tent beter wordt, ook in de wintermaanden.

Zijn jullie marquee tenten stevig genoeg en voldoen deze aan de veiligheidseisen?

Jazeker. Onze marquee tenten voldoen aan alle eisen voor (brand)veiligheid. Dankzij onze speciale verankering weerstaan onze festivaltenten ook windsnelheden boven de 100 km/u. Onze marquee tenten zijn daarom vele malen sterker en veiliger dan de traditionele spantenten of circustenten.

Pagodetent als Marquee Tent

Pagodetent als Marquee Tent

Ook Marquee Tenten Huren voor Kleine Evenementen

Marquee tenten zijn grote feesttenten, maar wat nu als u op zoek bent naar een kleine tent voor uw evenement? Wij verhuren ook kleinere tenten die geschikt zijn voor evenementen. Dit zijn de pagodetenten. Soms wordt marquee tenten als begrip ook gebruikt als overkoepelende naam voor feesttenten, waardoor ook deze pagodetenten hieronder vallen.