Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

Mobiele IJsbaan: een Unieke Beleving!

Wilt u bezoekers trekken? Kies dan voor een mobiele ijsbaan. Een ijsbaan staat garant voor veel plezier. Een mobiele schaatsbaan huren doet u gemakkelijk bij Kontent Tentenverhuur. Bij Kontent kunt u een geheel gepersonaliseerde mobiele ijsbaan huren.

Er zijn vele mogelijkheden: zoals een overdekte ijsbaan met verwarming, toiletten en horeca of een onoverdekte ijsbaan met een funslide. We bouwen ijsbanen op uiteenlopende locaties en ondergronden. In een mum van de tijd hebben we de mobiele ijsbaan opgebouwd en genieten uw bezoekers van uw schaatsbaan.

Laat u inspireren

Afmetingen Schaatsbaan

Mobiele schaatsbaan huren? U kunt bij Kontent Structures kiezen uit mobiele overdekte ijsbanen van 100 m² tot 10.000 m². De afmetingen schaatsbaan zijn afhankelijk van de soort baan. Een onoverdekte ijsbaan bouwen we in elk formaat en in elke vorm. Bij een overdekte ijsbaan zijn er twee mogelijkheden wat betreft de vorm: een vierkant of een rechthoek. De breedte van een overdekte ijsbaan is maximaal 40 meter. U kiest uit een overdekte ijsbaan van minimaal 5 meter of een veelvoud van 5.

Onoverdekte ijsbaan

Met een onoverdekte ijsbaan schaatsen uw klanten heerlijk in de buitenlucht en genieten van de omgeving. Een onoverdekte ijsbaan is ideaal als u een mooie locatie tot uw beschikking heeft, zoals een prachtig park of het historische centrum van een stad of dorp.

Overdekte ijsbaan

Met een overdekking heeft u invloed op het klimaat op de ijsbaan. Wilt u liever een mobiele ijsbaan huren die tegen weer en wind beschermd is? Met een overdekking heeft u invloed op het klimaat op de ijsbaan. Wij bouwen een tent voor u over de ijsbaan! Is het koud buiten? Dan heeft u de optie om een overdekte ijsbaan te verwarmen.

De overdekking wordt geplaatst als vrije overspanning. Dat betekent dat de tent een open geheel is zonder obstructies (zoals palen of lijnen). De tent bestaat uit een constructie van aluminium frames met daarover heen witte dak- en zijzeilen. De zeilen zijn van gecertificeerd brandvertragend PVC doek. Dit doek voldoet aan de zwaarste veiligheidsnormen. Het is bovendien helemaal goedgekeurd door de brandweer en de gemeente.

Funslide

Kinderen vinden een funslide fantastisch! Een funslide is een ijsglijbaan waar met een band vanaf wordt gegleden. Een funslide is uniek en op weinig plekken in Nederland te vinden. Met een funslide zult u veel bezoekers trekken. Het is mogelijk om voor de funslide extra entreegeld te vragen. Meestal kan een funslide  naast de mobiele ijsbaan geplaatst worden.

IJsbaan met echt ijs

Een ijsbaan met echt ijs heeft een prachtige uitstraling. Mensen schaatsen graag op echt ijs. Het ijs moet natuurlijk wel koud gehouden worden. Daarom wordt er een koelinstallatie onder en naast de ijsbaan geplaatst. Het is mogelijk om een ijsbaan met echt ijs in elk seizoen te huren. Houd er echter wel rekening mee dat hoe warmer het is, hoe hoger de energiekosten zijn.

Kunststof IJsbaan

Een kunststofijsbaan is in verhouding goedkoper dan een ijsbaan met echt ijs. Op de ondervloer worden kunststofplaten geplaatst. De kunststofplaten vormen het kunstijs waarop geschaatst wordt.

Ondervloeren

De ondervloer van een ijsbaan bestaat uit frames of cassettes. De frames vormen een sterke en flexibele ondergrond. Frames bestaan uit berken betonplex. Ze kunnen bovendien op hoogte worden gesteld. Cassettes zijn kleine platen van betonplex op een aluminium frame. Cassettes zijn erg solide. Zowel frames als cassettes worden 100% vlak gemaakt.

Vlakke vloeren

We maken het oppervlakte van de ijsbaan 100% vlak. Hoe doen we dat?

1. We plaatsen een laser op het hoogste punt van de bouwlocatie.

2. De laser zet een veld over de hele bouwlocatie uit.

3. Op ieder punt wordt de hoogte gemeten.

4. Aan de hand van de punten wordt de baan verhoogd. Op die manier komt elk punt van het veld op precies dezelfde hoogte. Zo wordt met de geavanceerde lasertechnologie de ijsbaan 100% vlak gemaakt.

Schaatsuitgifte

Naast een ijsbaan of kunststofijsbaan heeft u altijd een extra ruimte nodig voor de schaatsuitgifte. U bespaart geld door één grote tent te plaatsen met meerdere ‘valse gevels’. Zo worden er meerdere ruimtes in de tent gecreëerd. Door alle faciliteiten in één tent te plaatsen, bespaart u op de verwarmingskosten en dure gootverbindingen die van tent naar tent lopen.

Horeca

Wat veel inkomen genereert, is horeca. Of u nu alleen koek en zopie serveert of haute cuisine. Met schaatsen wordt namelijk veel energie verbrand. Uw bezoekers zullen daarom na het schaatsen trek hebben!

Wij geven GRATIS advies!

We snappen dat een ijsbaan huren heel spannend is, vooral voor de eerste keer. Maakt u zich geen zorgen, Kontent Stuctures heeft jarenlange ervaring met ijsbanen. We zijn een expert op dit gebied. Bent u van plan om een mobiele ijsbaan te huren? Wij geven u advies om de mobiele schaatsbaan winstgevend te maken.

Kosten

De koelinstallatie om het ijs bevroren te houden, is erg kostbaar. Er gaat veel tijd zitten in de opbouw, het onderhoud en het afbreken van een ijsbaan. Een ijsbaan kost daarom tenminste 10.000 euro. Een ijsbaan is daardoor meestal pas financieel aantrekkelijk vanaf een huurperiode van 3 weken. De kosten van het huren van een ijsbaan hangen af van een aantal factoren:

 • Kiest u voor afdekking of niet?
 • De huurperiode
 • De maand/ maanden waarin u huurt
 • Grootte van de tent
 • Of u kiest voor extra aanvullingen

Hoe zorgt u ervoor dat de mobiele ijsbaan een succes wordt?

Het team

Stel een team samen om het evenement te plannen. Stel uw team zorgvuldig samen. Een evenwichtige samenstelling van kennis en vaardigheden is belangrijk. Maak iemand van het team de hoofdverantwoordelijk. Bepaal wie verantwoordelijk is voor:

 • De logistiek
 • De scouting van de locatie
 • Het budget
 • Het personeel dat ingehuurd wordt
 • De op- en afbouw
 • De elektriciteit en de watervoorzieningen
 • De marketing en de communicatie
 • De voorzieningen
 • De sponsoring
 • De catering
 • Het testen van alle voorzieningen.

Het draaiboek

Zet alle gebeurtenissen, afspraken en taken in een draaiboek. Met een draaiboek houdt u het overzicht. Wat moet u zeker in het draaiboek zetten?

 • De budgettering
 • Een lijst met de namen en telefoonnummers van alle medewerkers
 • De plaats, tijd, de verantwoordelijkheden en activiteiten.

Het is handig als u voor de leveranciers van uw evenement een draaiboek met alle punten maakt die direct op hun acties invloed hebben.

Doelgroep

Voordat u keuzes gaat maken over de invulling van uw winterevenement, raden wij aan om eerst te bepalen wat uw doelgroep is. Als u weet wat uw doelgroep is, moet u achterhalen wat voor een wensen uw doelgroep heeft. Voor kinderen is een ijsglijbaan leuk. Een haute cuisine restaurant zal bij kinderen echter minder in de smaak vallen.

Als u weet wat uw doelgroep is, wordt het schatten van het aantal verwachtte gasten gemakkelijker. Hoe maakt u zo’n schatting?

 • Bereken de totale grootte van de doelgroep.
 • Schat in hoeveel inschrijvingen u verwacht uit de doelgroep.
 • Verminder dit cijfer met het percentage dat niet op zal komen dagen. Uit onze ervaring blijkt dat dit ongeveer 10% is.

Wat is uw doel?

Wat wilt u bereiken met het evenement? Schrijf een reële doelstelling op en maak een plan om deze te bereiken.

Thema

U hebt de mogelijkheid om een thema te koppelen aan uw winterevenement. Dit maakt uw evenement nog unieker.

Promotie

Zorg dat er voldoende bezoekers komen op uw evenement door op tijd reclame te maken. Dit zijn effectieve manieren om uw evenement te promoten:

 • Promoot met poster en flyers uw evenement op sportclubs.
 • Vraag bij de gemeente of zij een aankondiging van het evenement op hun website willen plaatsen.
 • Zorg  voor flyers, posters, vlaggen en billboards in de wijde omgeving.
 • Stel de tekst van het drukwerk met zorg samen.
 • Zet social media in. Hiermee bereikt u veel mensen. Maak gebruik van meerdere social media tegelijk zoals Twitter, Facebook, Instagram en Youtube.
 • Ga naar basisscholen om uw evenement te promoten.
 • Plaats persberichten.
 • Maak gebruik van televisie en radio. U hoeft niet gelijk te denken aan nationale televisie en radio. De lokale radio- en televisiezenders zijn ook geschikt om uw evenement te promoten.
 • Haal mensen over door kortingen uit te delen of laat uw bezoekers prijzen winnen op uw evenement.

Een crisisplan

U denkt er waarschijnlijk liever niet aan, maar er is altijd kans op een ramp. Het is daarom essentieel om een crisisplan te maken.

Inschatten van de kosten

Kies voor de ijsbaan en de aanvullingen die u wilt. Op die manier bent u in staat een correcte inschatting van de kosten te maken. Wist u dat er speciale software bestaat om een budget in te schatten? Maak daar vooral gebruik van. Het helpt u enorm bij de planning.

Datum

Twee momenten in het jaar zijn erg geschikt om een mobiele ijsbaan te huren:

 • Rondom feestdagen. Vooral kerst is favoriet.
 • Tijdens een dorps- of stadsfeest. Dat moet u natuurlijk wel afstemmen met de organisatoren van het dorps- of stadsfeest.

Locatie

Let hier op bij het uitzoeken van een locatie voor de mobiele ijsbaan:

 • Goede bereikbaarheid: Zowel met de auto en de fiets als met het openbaar vervoer. Zorg ook dat mensen in een rolstoel zonder veel moeite uw evenement kunnen bereiken.
 • Zijn er geen andere ijsbanen in de buurt?
 • Is de locatie groot genoeg?
 • Is er voldoende parkeerruimte?

Sponsoren

Als u uw evenement laat sponsoren, scheelt u dat veel geld. Door een ijsbaan te sponsoren, versterken bedrijven hun imago en trekken ze nieuwe klanten. Regel uw sponsors in een vroeg stadium, dan heeft u van te voren meer inzicht in uw financiën.

Het regelen van vergunningen en verzekeringen

Regel uw vergunningen en verzekeringen ruim van te voren. Op die manier heeft u de tijd om problemen hiermee op te lossen wanneer er iets mis gaat. Het regelen van vergunningen en verzekeringen is niet bepaald gemakkelijk. Wij hebben ervaring op dit gebied en helpen u hier graag mee.

Na afloop

Bezoekers zullen het erg waarderen als u ze na afloop bedankt. Heeft u de e-mailadressen van bezoekers? Stuur dan een email. Er is ook de mogelijkheid om uw bezoekers te bedanken via een berichtje op Twitter of Facebook of via een filmpje op Youtube.

Evalueer met uw team. Als u de volgende keer een evenement met een mobiele ijsbaan organiseert, heeft u een duidelijk beeld van wat hetzelfde kan blijven en wat moet veranderen.

Aanvullingen op een mobiele ijsbaan

U hebt de keuze uit vier aanvullingen op het huren van een ijsbaan:

 • De bouw van een funslide of een ijsglijbaan
 • Een tent om de ijsbaan mee te overdekken
 • Toilet unit
 • Tentverwarming

Extra mogelijkheden wat betreft mobiele ijsbaan huren

Als u een mobiele ijsbaan wilt huren, zijn er interessante extra mogelijkheden:

 • Wij geven u advies bij het aanvragen van een vergunning
 • Kies bij ons voor kostenbesparende en milieubewuste oplossingen
 • Last- en constructieberekeningen zijn beschikbaar