Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

Over Kontent Structures

Kontent Structures Transport

Ambitieus, Ervaren, Vernieuwend

Kontent Structures is al jarenlang een professionele dienstverlener in tijdelijke ruimtes, actief door heel Europa. Door de jaren heen heeft Kontent Structures een prominente positie verkregen binnen de branche voor tentenverhuur. Naast het verhuren van tijdelijke ruimtes hebben onze nationale én internationale activiteiten zich in de loop der jaren uitgebreid naar de ontwikkeling, innovatie en productie van tentmaterialen en vloeren.

Kernwaarden

De kernwaarden ‘veiligheid’, ‘ambitie’ en ‘daadkracht’ zijn van essentieel belang voor Kontent Structures. De stabiele groei van het bedrijf komt met name doordat we vasthouden aan de kernwaarden die vanaf de start van het bedrijf zijn gehanteerd.

Een gezonde werkdruk en prestatiedrang zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur bij Kontent. Iedere medewerker van content is een specialist in zijn of haar vakgebied. Voor de medewerkers is er ruimte tot verdere ontwikkeling door middel van een trainingsprogramma.

Kontent Structures is iedere dag bezig met innovaties. Continu wordt er geëvalueerd waar verbeterpunten in de processen en materialen te vinden zijn. Binnen het bedrijf is er genoeg ruimte en openheid om nieuwe ideeën aan te dragen. Er is regelmatig een overleg over potentiële innovaties. Met het uitproberen van deze potentiële innovaties nemen we graag risico, omdat vernieuwing belangrijk is voor ons bedrijf én voor de markt. Niet iedere potentiële innovatie is een succes, maar van iedere poging worden we beter in wat we doen.

Onze geschiedenis

In 1998 is Kontent Structures gestart onder de naam Kontent Tentenverhuur. In de beginperiode lag de nadruk voornamelijk op de verhuur van partytenten en feesttenten in de regio Zuid-Holland.

Sinds de start van het bedrijf zijn we ieder jaar sterk blijven groeien. Met de groei door de jaren heen groeide vanzelfsprekend onze voorraad tentmaterialen, vloeren, transportmiddelen en hulpvoertuigen. Ook is het toepassingsbereik van onze alu-tenthallen en pagodetenten sterk verbreed en de werkwijze zowel intern als extern verder verfijnd.

Dankzij onze kernwaarden heeft de snelle groei van het bedrijf op een veilige en gestructureerde manier plaatsgevonden. Vandaag de dag behoort Kontent tot een van de meest toonaangevende tentenverhuur bedrijven van Nederland. Omdat onze internationale tak steeds belangrijker wordt en onze activiteiten zich blijven verbreden hebben we in 2013 besloten naar buiten te treden als Kontent Structures.

Voorraad tentmateriaalVoorraad Tentenhallen, Tentvloeren en Transport

Vrijwel al onze tijdelijke ruimtes kunnen worden geleverd uit voorraad. In de loop der jaren is onze voorraad sterk gegroeid, evenredig aan het bedrijf. Onze verhuurvloot bestaat uit tienduizenden vierkante meters tenten en vloeren in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Om al het transport in eigen beheer te realiseren hebben we een wagenpark met vrachtwagens, servicewagens, verschillende soorten heftrucks en hulpvoertuigen zoals hoogwerkers, hijs- en liersystemen, en palletwagens.

Werkplaats

Onze volledig uitgeruste werkplaats is een belangrijk onderdeel van het bedrijf. De werkplaats beschikt over een fulltime bemanning bestaande uit ervaren medewerkers die een breed scala aan staalbewerking, laswerkzaamheden en frees- en bankwerk uitvoeren. Door onze professionele werkplaats zijn we in staat het onderhoud en de reparatie van onze tenten en vloeren in eigen beheer uit te voeren. Onze werkplaats bevat tevens een professionele 5-assige CNC freesmachine om nieuwe alu-tenthallen en tentvloeren te kunnen produceren en assembleren.

Kontent beschikt over een zeilenwasmachineOnderhoud

Om te allen tijde smetteloze witte tentzeilen en wandpanelen, kraakheldere glaswanden en schone tentvloeren te leveren maken wij gebruik van verschillende machines. Hieronder vallen een high-end zeilenwasmachine, een wasmachine voor de kunststof wandpanelen en een vloeren boenmachine.

Medewerkers, Opleidingen en Certificeringen

Ons team bestaat uit betrokken en ambitieuze personen die stuk voor stuk een Kontent hart hebben. De meeste teamleden zijn al jaren in dienst bij Kontent Structures.

Als bedrijf hechten we veel waarde aan de veiligheid en deskundigheid van onze medewerkers. Alle medewerkers zijn individueel uitgerust met een VCA certificaat en overige vakopleidingen die van toepassing zijn voor de betreffende functie. Daarnaast is er een trainingsprogramma om aan de ambities van het team te voldoen.

We leggen sterk de nadruk op een hoge kwaliteit van de geleverde materialen, gerealiseerde tenthallen en beheer van interne processen. Om de hoge kwaliteit te waarborgen maken we alleen gebruik van gecertificeerde materialen en een bedrijfs- VCA en ISO 9001 certificering die jaarlijks wordt gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie.

Kontent Structures.
Ambitieus, Ervaren, Vernieuwend.

Benieuwd hoe een tijdelijke accommodatie tot stand komt? Bekijk het in onze bedrijfsfilm: