Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

Certificeringen Kontent Structures

Kontent Structures hecht als professioneel tentenverhuur bedrijf veel waarde aan kwalitatief en veilig werken. Om die reden zijn het bedrijf, de medewerkers individueel en al het gereedschap in bezit van diverse certificeringen.

VCA Certificering

VCA certificering Kontent StructuresKontent Structures is als bedrijf VCA gecertificeerd. Daarnaast zijn alle medewerkers ook individueel in het bezit van een VCA diploma.

VCA staat voor VGM (Veiligheid Gezondheid en Milieu) Checklist Aannemers. Hoofdzakelijk draait dit om het veilig werken en het verminderen van (dodelijke) ongelukken. Medewerkers kunnen individueel een VCA certificering verkrijgen door het afleggen van een test waarin duidelijk wordt dat de veiligheidseisen bekend zijn en dat hiernaar gehandeld wordt.

Om de VCA bedrijfscertificering te kunnen verkrijgen moeten allereerst alle medewerkers van het bedrijf individueel gecertificeerd zijn. Daarnaast  wordt er gekeken hoe wij als bedrijf zijn ingericht met de nadruk op de veiligheid van de medewerkers en omstanders. Dit gaat onder andere om:

 • Veiligheid in het bedrijfspand.
 • De manier van werken in het bedrijfspand.
 • De manier van werken op locatie.
 • Periodieke keuring van hulpvoertuigen, machines en gereedschappen.
 • Documentatie van overlegvormen, voorlichting en controle van medewerkers.
 • Jaarlijkse audit om te controleren of nog steeds aan alle eisen wordt voldaan.
 • Onverwachte controles om zowel medewerkers individueel als het bedrijf Kontent te peilen.

TUV certificering Thuringen logo Kontent structuresTUV Certificering

Alle aluminium constructies zijn voorzien van een statische berekening met TÜV certificaat.

Een statische berekening (of constructieberekening) geeft onder andere de constructieve veiligheid van een (tijdelijk) gebouw aan. In een rapport gemaakt door een gerenommeerde keuringsinstantie, zoals het TÜV Rheinland, wordt voor elk constructieonderdeel apart aangetoond dat het voldoende sterk, stabiel en stijf is. Ook worden de windkracht, maximale vloerbelasting en sneeuwlast berekend.

Brandveiligheid Certificering

Het tentmateriaal bestaat uit brandvrij materiaal met certificaat volgens DIN norm 4102 B1, M2.

Bij Alle materialen van Kontent zijn brandveilighet brandveiligheid certificaat van een tent staat de mate waarin de tent bijdraagt aan de brandvoortplanting en rookontwikkeling centraal. Door middel van testen en metingen moeten we aantonen dat het tentmateriaal aangaande de brandvoortplanting en rookontwikkeling binnen bepaalde (zeer strenge) normen blijft. De normen zijn zo streng dat het tentmateriaal vrijwel niet mag bijdragen aan de ontwikkeling van brand en de ontwikkeling van rook.

ISO Certificering Kontent StructuresISO certificering

Kontent Structures is ISO 9001 gecertificeerd.

ISO 9001 is een norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Dit betekend dat er structureel en vooral gedocumenteerd wordt gewerkt aan klanttevredenheid en management van bedrijfsprocessen.

Een bedrijf heeft op deze manier een systeem om zichzelf te analyseren en te verbeteren. Wanneer dit op de juiste manier en voldoende gebeurt krijgt een bedrijf het ISO 9001 certificaat.

Onderdelen die bij een geplande of ongeplande audit aan bod komen zijn onder andere de directie beoordeling, bekwaamheid van medewerkers en controle van interne procedures inclusief documentatie.

 

Digitaal Veiligheidspaspoort

Digitale veiligheids paspoort logoHet hoofddoel van het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP) is het terugdringen van het aantal veiligheidsincidenten. Dit om persoonlijke ongelukken te voorkomen.

Een verhoogd veiligheidsbewustzijn is hiervoor de basis. Om dit te bereiken is iedere medewerker van Kontent gecertificeerd met het Digitale Veiligheidspaspoort.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990