Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

U bevindt zich hier: Home Over Kontent Structures Nieuws Tentenverhuur Brandveiligheid Eisen

volgende

Tentenverhuur Brandveiligheid Eisen

Als het gaat om de brandveiligheid eisen van een tent is dit uit te splitsen in de eisen die per gemeente worden opgelegd en de brandveiligheid eisen van het tent materiaal.

Gemeentelijke Brandveiligheid Eisen

Iedere gemeente heeft andere brandveiligheid eisen aan een tent wanneer deze geplaatst wordt. Naast de gemeente hebben de politie en/of de brandweer meestal ook specifieke eisen aan onder andere het aantal nooduitgangen en de plaatsing ervan, nooduitgang bordjes en het aantal brandblussers per 100 bezoekers. De brandveiligheid eisen worden in een evenementen- of omgevingsvergunning beschreven.

De eisen van de gemeente, politie en brandweer blijken in de praktijk regelmatig tegenstrijdig te zijn met elkaar. Hierdoor gaat er een lange tijd overheen voordat alle partijen het met elkaar eens zijn en de vergunning verstrekt wordt. Het is daarom belangrijk om ruim van te voren te checken of er een vergunning vereist is voor uw feest, evenement of tijdelijke werkruimte. En wanneer dit het geval is, aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de vergunning te verkrijgen.

Brandveiligheid Certificering van de TentID-10040337

Ieder tentenverhuurbedrijf dat aluhallen verhuurt moet een brandveiligheid certificaat in bezit hebben. Dit certificaat beschrijft dat het tentmateriaal in ieder geval voldoet aan de brandveiligheid eisen volgens de DIN norm 4102 B1, M2.

Om aan de DIN norm 4102 B1, M2 te voldoen moet al het tentmateriaal worden getest. Tijdens de testen staat het volgende centraal:

  • De ontvlambaarheid van het materiaal.
  • De vlam die ontstaat.
  • De totale duur van de brand.
  • De rook die ontstaat tijdens de brand.

Wanneer aan alle voorgelegde normen wordt voldaan ontvangt het tentmateriaal de certificering.

Brandveiligheid Certificering Kontent

Kontent Structures is in het bezit van een brandveiligheid certificaat. Daarnaast hebben we nog vele andere certificeringen om de veiligheid voor u, omstanders, bezoekers en onszelf te garanderen. Lees hier meer over de certificeringen van Kontent.

Bekijk meer pagina’s die u  helpen uw werk makkelijker te maken:

Of u kunt 1 van deze pagina’s gebruiken: