Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

U bevindt zich hier: Home Over Kontent Structures Nieuws Dome Tent en Aluhal Vergelijking

volgende

Dome Tent en Aluhal Vergelijking

Een dome tent of toch een aluhal huren voor uw feest of evenement? Wanneer is een dome tent een goede keuze en wanneer kunt u beter voor een aluhal kiezen?

Wat is het verschil tussen de twee en wat hebben ze met elkaar gemeen? Hieronder staat beschreven wat alle voor- en nadelen van beide tenten zijn en wanneer u het beste voor welke tent kiest.

Wanneer een Aluhal Aangeraden Wordt

Aluhal gebruikt als feesttent

Aluhal gebruikt als feesttent

Een aluhal wordt aangeraden wanneer u op zoek bent naar een praktische oplossing om bezoekers onder te brengen.

Een strakke, robuuste tenthal waarin alle ruimte is voor tafels, stoelen, een dansvloer, een bar, garderobe en waar licht en geluid aan het tentframe kan worden bevestigd.

Ook als de gelegenheid een chiquer feest of evenement betreft is het huren van een aluhal aangeraden.

Wanneer een Dome Tent Aangeraden Wordt

Een dome tent wordt met name aangeraden wanneer het trekken van de aandacht van uw gasten zeer belangrijk is.

Bijvoorbeeld tijdens beurzen of grote festivals.

Aluhal Voordelen

Een aluhal is een tent die ook wel tenthal of jumbohal wordt genoemd en is ideaal om feesten en evenementen in te organiseren.

Dankzij de vrije overspanning kunt u binnen in de tent optimaal gebruik maken van de aanwezige ruimte.

Aluhal tijdens race evenement

Aluhal tijdens race evenement

Ook zijn er bij de verankering van de aluhal geen scheerlijnen nodig, waardoor ook buiten de tent geen ruimte verloren gaat.

Aluhallen worden gemakkelijk met een tentvloer uitgevoerd door de rechthoekige of vierkante vorm. Een aluhal kan voor vele doeleinden gebruikt worden. Denk hierbij aan:

 • Feesten
 • Bruiloften
 • Evenementen
 • Festivals
 • Beurzen
 • VIP tent
 • Congressen
 • Overdekking van een ijsbaan
 • Concerten

Dome Tent Voordelen

Dome Tent

Dome Tent

Een dome tent is een (soms opblaasbare) ronde tent en een echte blikvanger tijdens uw feest of evenement.

Met de vele verschillende kleuren, afmetingen en samenstellingen heeft u de mogelijkheid een bijzondere en unieke tent neer te zetten.

De tent is vooral voor promotionele doeleinden perfect. Een dome tent is voor verschillende doeleinden in te zetten zoals tijdens:

 • Promotionele evenementen
 • Sportevenementen
 • In- en outdoor projecten
 • Modeshows
 • Beurzen
 • Marketing activiteiten

Overeenkomsten Tussen Dome Tenten en Aluhallen

Aluhal op het circuit Zandvoort

Aluhal op het circuit Zandvoort

Beide tenten hebben een vrije overspanning. Dit betekent dat er geen obstakels midden in de tent aanwezig zijn en u geen rekening hoeft te houden met eventueel ruimteverlies.

Dit maakt beide tenten zeer geschikt om te gebruiken tijdens een feest of evenement.

Een andere overeenkomst tussen een dome tent en een aluhal is dat deze allebei geen scheerlijnen nodig hebben om verankerd te worden in de grond.

Zo houdt u buiten de tent ook genoeg ruimte over en zijn er geen kansen op ongelukken van mensen die over de lijnen struikelen.

Dit geeft zeker op indoor evenementen een belangrijke doorslag om voor een dome tent of aluhal te kiezen.

Onderscheid Tussen Dome Tenten en Aluhallen

Een dome tent en een aluhal verschillen in vele opzichten van elkaar. Hieronder vindt u een overzicht waarin het onderscheid van een dome tent met een aluhal staat beschreven. De verschillen zijn gebaseerd op:

Toepassingen

Dome Tent Opblaasbaar met nacht verlichting

Dome Tent Opblaasbaar met nacht verlichting

Een dome tent is een ideaal promotiemiddel en lokt gasten naar zich toe. Een dome tent is een ideale uitkomst voor op beurzen, promotionele evenementen en marketing activiteiten.

De tent is soms opblaasbaar en heeft weinig mankracht nodig om opgezet te worden. Dit scheelt in tijd, energie en is kostenbesparend.

Een dome tent is een echte blikvanger en opvallend dankzij de vele mogelijkheden die de tent te bieden heeft. Er kunnen verschillende kleuren en vormen gekozen worden.

Op deze manier is het heel gemakkelijk om de tent af te stemmen op uw evenement en kunt u er een persoonlijke tintje aan geven.

Een dome tent bij of naast een evenement. Met een aluhal kan dit natuurlijk ook. Maar met de aluhal kan het hele evenement ook daadwerkelijk in de tent. Dat is bij een dome tent wegens de beperkte mogelijke afmetingen niet altijd mogelijk.

Luxe aluhal voor bruiloft

Luxe aluhal voor bruiloft

Een aluhal is de tent bij uitstek voor grote evenementen en feesten. Er kunnen grote groepen gasten in worden ontvangen en de tent heeft een chique en ruimtelijke uitstraling.

Een alutent is zeker een uitkomst wanneer het evenement buiten plaatsvindt. De tent is goed bestand tegen wind en water en wordt stevig verankerd.

Het interieur van een aluhal wordt naar uw wens ingericht zodat het past bij uw evenement. Zo is het geen enkel probleem om accessoires zoals verlichting, tv-schermen, podia en schilderijen aan het interieur te bevestigen of te hangen.

De tent wordt een onderdeel van uw feest of evenement.  Ook de buitenkant wordt geheel in stijl aangepast aan uw evenement.

U kunt hierbij de keuze maken uit verschillende materialen en mogelijkheden:

 • Zijwanden van zeil
 • Wandpanelen van PVC en glas
 • Replica glazenwandpanelen raamzeilen
 • French windows raamzeilen
 • Transparante dak- en gevelzeilen

Stormbestendigheid

Dome Tent voor events

Dome Tent voor events

Een dome tent is geen optie wanneer u slecht weer verwacht en het evenement buiten wordt gehouden. Met name als er harde wind is voorspelt.

De tent heeft als kenmerk dat deze niet goed bestand is tegen harde windstoten. Een dome tent is voornamelijk ter decoratie van uw feest of evenement bedoeld.

Een aluhal is zeer wind- en weersbestendig en vrijwel de sterkste, veiligste en meest praktische tent die er te huur is.

De aluhal kan een windsnelheid van 100 km/u aan en afhankelijk van het type tent, de verankering en opstelling vaak nog meer.

Het Kostenplaatje

Feesttent - Transparant voor Tuinfeest

Feesttent – Transparant voor Tuinfeest

Een dome tent is relatief duur vergeleken met een aluhal. Dit is omdat u meer voor de uitstraling dan de inhoud van de tent betaalt.

Voor het bouwen van een grote aluhal zijn er zware machines en speciaal gereedschap nodig. Dit kan een nadeel zijn wanneer deze geen toegang hebben tot de plek waar de tent moet komen te staan.

Formaat

Een dome tent is te huur vanaf 10 m2 tot en met 200 m2.

Een aluhal is leverbaar vanaf 100 m2 en gaat tot 5000 m2. Een aluhal is te huur in verschillende breedte maten variërend van 3 tot 40 meter.

Alle lengtematen zijn mogelijk in veelvouden van 5 meter en de nokhoogte kan variëren van 3 tot 11 meter, afhankelijk van de zijhoogte en breedte van de tent.  Mocht u een afwijkende maat nodig hebben dan is dit in overleg te realiseren.

Wilt u een aluhal huren? Vraag direct een offerte aan!

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 18 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990

Meer vergelijkingen lezen?