Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

U bevindt zich hier: Home Over Kontent Structures Nieuws Harmonicatent en Aluhal Vergelijking

volgende

Harmonicatent en Aluhal Vergelijking

Op deze pagina vindt u een vergelijking tussen een harmonicatent/harmonica partytent en een aluhal. Heeft u moeite met kiezen tussen een harmonicatent en een aluhal? Dan zal deze pagina u helpen om uw keuze te maken. Een harmonicatent of een harmonica partytent, wordt ook wel een vouwtent genoemd. Dit komt doordat het een vouwbare tent is. 

Om ervoor te zorgen dat u een weloverwogen beslissing maakt tussen een harmonicatent huren of een harmonicatent kopen, worden op deze pagina de volgende onderwerpen toegelicht:

Wat is een harmonica partytent?

Voor harmonica tenten worden veel verschillende benamingen gebruikt, zoals:

 • Harmonica partytent / partytent harmonica
 • Harmonicatenten
 • Partytent harmonica systeem
 • Harmonica overkapping
 • Vouwtent

De naam van deze harmonica partytent verklapt al wat voor tent dit is. Het is een tent die eenvoudig als een harmonica in een uit elkaar te vouwen is. Deze harmonicatent is dus snel op te bouwen en af te breken. Het systeem van deze harmonicatent is zo ontworpen dat iedereen de tent eenvoudig opzet en afbreekt. Bovendien is het opzetten en afbreken van de harmonica partytent zo eenvoudig dat iedereen het ook nog eens op een snelle manier kan.

Wat is een aluhal?

Aluhal

Aluhal

Aluhallen wordt ook wel genoemd:

 • Alu frame tenten
 • Jumbo tenthallen
 • Alu tent
 • Tenthal
 • Jumbo hal
 • Alu-tent

Een aluhal is een grote tent die makkelijk is op te zetten en is af te breken. De tent heeft een vrije overspanning waardoor u geen last heeft van stokken en lijnen in de binnenkant van de tent. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte van de tent optimaal te gebruiken. Bovendien is deze tent te koppelen aan meerdere aluhallen.

Bovendien is het mogelijk om bij de aluhal het uiterlijk van de tent te bepalen, zodat u deze kunt afstemmen op het evenement. Ook is het mogelijk om in de tent geluid en licht materiaal te vestigen. Ook is het mogelijk om de tent op een ongelijke ondergrond te plaatsen. Hierbij is het bovendien mogelijk om een tentvloer naar uw smaak te kiezen, zodat deze samen met het uiterlijk van de tent uw evenement versterkt en ervoor zorgt dat uw evenement onvergetelijk wordt.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990

Wanneer een harmonica partytent wordt aangeraden

Een hamonicatent is een tent die eenvoudig op te zetten en af te breken is. Het is een tent die gemaakt is voor kort gebruik en waarbij het ook mogelijk is om de tent snel te verplaatsen. Dit komt doordat de harmonicatent eenvoudig in- en uit te klappen is. Het is een tent die u gebruikt voor kort durende evenementen, waarbij het dus zelfs mogelijk is om deze tijdens het evenement eenvoudig en snel te verplaatsen.

Deze tent is geschikt voor allerlei kleine evenementen, maar vaak wordt deze gebruikt voor kleine feesten. Vandaar ook dat deze harmonicatent vaak de harmonica partytent / partytent harmonica genoemd wordt. Daarom wordt deze tent ook aangeraden voor kleine feesten.

Bovendien wordt de harmonica partytent aangeraden aan kleine evenementen, omdat deze tenten vooral in kleine maten te verkrijgen zijn. Wanneer deze tenten groot zijn, zou het minder makkelijk zijn om deze snel op te zetten en af te breken. Daarbij is het mogelijk om al een kleine harmonicatent 3×3 meter te krijgen voor een kleinschalig evenement. Tijdens de opbouw is het makkelijk om te kijken waar deze komt te staan en kunt u de harmonicatent 3×3 wisselen van positie voor de ideale opstelling.

Kortom een harmonica partytent wordt aangeraden wanneer u:

 • Een tent zoekt voor een klein oppervlak
 • Een klein feestje heeft
 • Een goedkope oplossing zoekt
 • Geen professionele tentvloer nodig heeft

Wanneer een aluhal wordt aangeraden

Aluhal

Aluhal

Een aluhal wordt aangeraden voor allerlei soorten evenementen. Hierbij is de aluhal vooral geschikt voor evenementen waarbij een grote overkapte ruimte nodig is. Voorbeelden van evenementen waar aluhallen geschikt voor zijn: festivals, beurzen, bruiloften, opslag ruimtes, voorstellingen, enz.

Een aluhal wordt aangeraden wanneer u:

 • Zwaar of slecht weer verwacht; met name wanneer er zware windstoten worden voorspeld
 • Een grote oppervlakte nodig heeft
 • Een locatie met een ongelijke ondergrond heeft
 • Een stormbestendige tent wilt hebben

Maar ook:

 • Geen scheerlijnen kunt/wilt plaatsen ter verankering
 • Objecten als geluid en licht wilt ophangen voor een onvergetelijk evenement
 • Zelf het uiterlijk van de tent wilt bepalen
 • Een tentvloer in de tent wilt plaatsen

De overeenkomsten tussen een aluhal en een partytent harmonica

Vrije overspanning

Zowel de harmonicatent als de aluhal hebben een vrije overspanning. Dit betekent dat u in de tent gen last heeft van vervelende balken, stokken en lijnen. Dit zorgt ervoor dat u de gehele ruimte in de tent kunt benutten voor het evenement. U kiest met een vrije overspanning voor de ideale inrichting die past bij uw evenement. Zo zorgt u voor een onvergetelijke tijd.

ongelijke ondergrond

ongelijke ondergrond

Ondergrond

Wanneer u last heeft van een ongelijke ondergrond, is zowel de harmonica partytent als de aluhal op deze ondergrond te plaatsen. Zo is het mogelijk om op een vreemde of rare ondergrond een geslaagd evenement te organiseren met een aluhal of een partytent harmonica.

Het onderscheid tussen een harmonicatent en een aluhal

Prijs

De harmonica partytent is een tent die kleiner is, met minder opties en minder kwaliteiten. Deze tent is alleen in kleine maten verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat deze een lagere prijs heeft dan de aluhal. Maar wanneer u een groot feest heeft, is deze tent niet beschikbaar in een grote maat.

De aluhal is een tent die meer kwaliteiten biedt voor uw evenement. Ook is deze tent in grotere maten beschikbaar, waardoor u een groter overdekt oppervlak heeft voor een groter feest. De aluhal is een meer professionele constructie die voorzien is van de benodigde certificaten. Bovendien wordt de aluhal opgebouwd door een professionele bouwploeg. Dit maakt de aluhal professioneler, maar ook prijziger.

Formaat

Bent u op zoek naar een kleine tent voor een klein feestje? Dan is de harmonica partytent een tent die mogelijk voldoet aan uw verwachtingen. Deze tent is te verkrijgen in kleine formaten. Zo geeft u de kleine locatie, zoals uw achtertuin een extra boost voor uw evenement. Deze tent is al in de kleinste formaten te verkrijgen, zoals een harmonicatent 3×3.

Een aluhal is een tent die een stuk groter is dan de harmonicatent. Deze tent begint met een oppervlakte van 100 m² tot wel 5.000 m². Deze tent is daarom zeer geschikt voor grote evenementen. Bovendien zijn deze tenten zeer geschikt voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld wanneer u een meerdaags evenement organiseert.

Opbouw en Afbouw

De harmonicatent staat erom bekend dat deze eenvoudig zelf op- en af te bouwen is. Deze tent wordt ook wel vouwtent genoemd en is eenvoudig in- en uit elkaar te vouwen. U bouwt deze tent eenvoudig zelf of met z’n tweeën op en af. Ook is het mogelijk om deze tent eenvoudig te verplaatsen tijdens een evenement, bijvoorbeeld bij een sportevenement waarbij u de tent snel moet verplaatsen van het ene naar het andere punt.

De aluhal moet worden opgebouwd en afgebouwd door een professioneel team. Bovendien wordt deze tent in een vrachtwagen naar u toe gebracht. Deze tent wordt met zwaar gereedschap, zoals heftrucks, opgebouwd. De opbouw en afbouw van de aluhal is bij de prijs inbegrepen wanneer u deze tent bij ons huurt.

Verschillende vloeren

Een van de grootste extra’s die een aluhal biedt ten opzichte van een harmonica partytent, is de vloer die in een aluhal gelegd kan worden. In een harmonicatent wordt geen vloer in de tent gelegd, waardoor u een aparte vloer in de tent moet leggen of het moet doen met de ondergrond waar u de tent boven plaatst.

Wij verhuren bij de aluhal 3 verschillende soorten vloeren, namelijk:

 • Vloerframes
 • Vloercassettes
 • Vlondervloer

Vloerframes is de sterkste optie van deze 3 tentvloeren. Deze gegalvaniseerde metalen constructie is ingelegd met betonplex multiplex van hoge kwaliteit. Het is zelfs mogelijk om met een auto over deze tentvloer heen te rijden.

Een cassetevloer is een vloer die bekend staat om zijn stabiliteit. Deze vloer blijft ten alle tijden stabiel, hoe ongelijk de ondergrond onder de tent ok is. Deze cassettevloer heeft eigenlijk dezelfde sterkte als de vloer van vloerframes, alleen bestaat deze cassettevloer uit kleinere plaatjes van 1 bij 2.5 meter. Vloerframes zijn 2.5 bij 5 meter.

Een vlondervloer is een houten vloer. De houten planken van deze vloer zijn 0.5 bij 5 meter groot. Wanneer u kiest voor een vlondervloer, wordt deze geschakeld geplaatst in de tent. Dit zorgt voor een robuust geheel. Deze robuste vloer geeft mogelijk een extra dimensie aan uw evenement.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990