Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

U bevindt zich hier: Home Over Kontent Structures Nieuws Tenten Vergelijken | Voor Feesten, Festivals en Evenementen

volgende

Tenten Vergelijken | Voor Feesten, Festivals en Evenementen

Er zijn veel verschillende soorten tenten te huur voor feestenfestivals en evenementen. Maar wanneer gebruikt u welke tent? Dit hangt af van vele factoren zoals het aantal bezoekers en de uitstraling die u zoekt. Met het onderstaande overzicht kunt u alle soorten tenten vergelijken.

Pagodetent

Partytent

Aluhal

Spantent

Stretchtent

Dome

Kosten

Hoog

Normaal

Normaal

Laag

Hoog

Hoog

Formaat

9 –
100 M2

100 –
1000 M2

100 – 5.000 M2

400 –
5.000 M2

10 –
300 M2

10 –
200 M2

Uitstraling

Feestelijk

Feestelijk – Chique

Chique -Ruimtelijk

Feestelijk -Kleurrijk

Blikvanger – Chique

Blikvanger- Opvallend

Vrije overspanning

Ja

Ja

Ja

Nee

Nee

Ja

Scheerlijnen

Nee

Nee

Nee

Ja

Ja

Soms

Windbestendig

Goed

Goed

Zeer goed

Normaal

Slecht

Slecht

Luxe pagode tenten

Luxe pagode tenten

Pagodetenten

Pagodetenten worden vaak gebruikt voor uitgifte van drank, catering etc. op festivals en evenementen, bruiloften, kleine (bedrijfs) feesten en tuinfeesten. Het sierlijke puntdak, dat ’s nachts verlicht kan worden, zorgt ervoor dat pagodetenten een feestelijke uitstraling hebben. Ook zijn de tenten verkrijgbaar in verschillende kleuren om af te stemmen op uw evenement.

Deze tenten worden als vrije overspanning geplaatst (geen palen in de tent) en er worden geen scheerlijnen geplaatst om de tent te verankeren. In de meeste gevallen worden de tenten inclusief vloerframes geleverd welke gelijk de verankering vormt. Pagodes zijn de tussen 9  – 100 m² groot, maar het is mogelijk vele tenten aan elkaar te koppelen.

Professionele partytent (aluhal)

Professionele partytent (aluhal)

Partytenten

Professionele partytenten zijn aluhallen in klein formaat. Voor vrijwel ieder feestfestival of evenement van 100 tot 1000 m² kan een partytent worden gebruikt. Een partytent wordt altijd geplaatst als vrije overspanning en heeft geen scheerlijnen aan de buitenkant. De maatvoering is zeer flexibel, doordat de tent in stukken van 5 meter worden verlengd tot in het oneindige.

Aluhallen

Aluhallen worden ook wel tenthallen of jumbohallen genoemd. De grootte van deze tenthallen varieert tussen de 100 – 5.000 m².

Belangrijke kenmerken van groot formaat aluhallen zijn:

  • Op vrijwel elke locatie te plaatsen. Dankzij de gestelde systeemvloer waarmee een aluhal wordt gebouwd. Een aflopende ondergrond vormt geen probleem, de tent wordt altijd vlak geplaatst door middel van een onderbouw.
  • Zeer windbestendig en vrijwel de sterkste, veiligste en meest praktische tent die te huur is.
  • Personaliseer naar jouw feest. De tenten worden met (transparant) zeil, kunststof pvc of glazen wandpanelen geleverd. Ook het dak wordt volledig doorschijnend gemaakt door het leveren van een transparant dak- en gevelzeil.

De mogelijkheden van deze tenten zijn eindeloos. Enkele voorbeelden zijn

Feesttent aluhal opening 2de Coentunnel

Feesttent aluhal opening 2de Coentunnel

Spantenten (Circustenten)

Spantenten zijn er voornamelijk in grote afmetingen, vanaf 400 . Hierdoor worden ze gebruikt voor de grotere festivals, evenementen en feesten. Deze tenten zijn vaak in kleur en geven zo een feestelijke sfeer. In de tent staan grote palen welke de punten op het dak vormen. Aan de buitenkant worden deze tenten via de palen aan de zijkant strak gespannen met scheerlijnen en haringen waardoor de tent zijn stevigheid krijgt.

Spantenten zijn relatief goedkoop per m². Echter, de tenten moeten op een relatief vlakke ondergrond worden geplaatst en zijn de tenten minder windbestendig dan een aluhal.

stretchtent

stretchtent

Stretchtenten

Stretchtenten zijn rekbare gekleurde tentzeilen die met 1 of meerdere palen in het midden worden gespannen tot vele verschillende fraaie vormen. Deze tenten zijn met name bedoeld als blikvanger tijdens festivals en evenementen en niet zozeer als een praktische oplossing.

Een stretchtent is meer een overkapping, omdat het niet mogelijk is een zijwand in de tent te plaatsen. Relatief duur per m2 ten opzichte van aluhallen en spantenten. Bij slechte weersomstandigheden beschermt de tent beperkt en is ook in mindere mate bestand tegen harde wind. Een ‘mooi weer’ tent dus!

Opblaasbare Tenten (Domes)

Ook opblaasbare tenten hebben voornamelijk het doel de blik van het publiek te pakken en in minder mate praktisch te zijn. Met de vele verschillende kleuren, afmetingen en samenstellingen is het mogelijk een bijzonder en uniek iets neer te zetten. Deze tenten hebben ook als kenmerk in minder mate bestand te zijn tegen sterke wind. Veelal worden deze tenten gebruikt als blikvanger bij promotionele evenementen.

Opblaasbare Dome Tent

Opblaasbare Dome Tentadvies op maat. Neem contact met ons op via  0172 – 61 19 90 of stuur een e-mail naar info@kontent.nl

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

  • 20 Jaar Ervaring
  • 100% Gecertificeerd
  • Inclusief Op- en Afbouw
  • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990