Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

U bevindt zich hier: Home Over Kontent Structures Nieuws Tentvloeren Vergelijken | Frame-, Cassette- en Vlondervloeren

volgende

Tentvloeren Vergelijken | Frame-, Cassette- en Vlondervloeren

Tentvloeren vergelijken in een handomdraai. Op deze pagina vindt u alle eigenschappen van frame tentvloerencassette tentvloeren en vlonder tentvloeren.

Ondanks de verschillen tussen de tentvloeren zorgt een tentvloer altijd voor:

 • Een nette, strakke en droge ondergrond.
 • Verankering van de tent. Hierdoor zijn er geen lelijk scheerlijnen nodig aan de buitenkant.
 • Het vlak stellen van de tent wanneer de ondergrond ongelijk is.
 • Een terrasvloer of loopvloer tijdens evenementen en festivals.

Er zijn 3 verschillende tentvloeren die in een gehuurde tent geplaatst kunnen worden. FramesCassettes en Vlonders. Iedere tentvloer heeft zijn eigen kwaliteiten. Hierdoor is er voor iedere situatie een tentvloer beschikbaar.

Samenvatting Tentvloeren Vergelijken

(Klik op een eigenschap voor meer informatie)

 Eigenschap

Frames

Cassettes

Vlonders

 Voorbeeld

Doel
 • Feesten en partijen
 • Evenementen
 • Festivals
 • Werkruimte
 • IJsbanen
 • Podium onderbouw
 • Loopvloer
 • Feesten en partijen
 • Evenementen
 • Werkruimte
 • IJsbanen
 • Podium onderbouw
 • Tentfeesten
 • Budgetoplossingen
 • Strandtenten
 • Loopvloer
Vanaf 100 m2 50 m2 50 m2
Maat 1 plaat 2,5 X 5 meter. 1 X 2,5 meter 0,5 X 5 meter
Materiaal Zwaarlast berken betonplex platen met antislip bovenlaag   in een gegalvaniseerd metalen frame Zwaarlast berken betonplex platen op een basis van aluminium ringbalken Gelakte houten vlonderpanelen
Op Hoogte

Ja

Ja

Nee

Maatwerk

Ja

Ja

Ja

Stevigheid

Zeer goed

Goed

Gemiddeld

Vlakstellen

Altijd

Altijd

Niet mogelijk

Kosten

Normaal

Normaal

Laag

Aanvullingen
 • Tapijt
 • Tapijttegels
 • Zeil
 • Overige vloerbekleding
 • Tapijt
 • Tapijttegels
 • Zeil
 • Overige vloerbekleding
 • Geen
Bruikbaar in

Doelen, Maten & Materialen

Frames doelen, maten en materialen

Gestelde vloerframes

Gestelde vloerframes

Frames worden voor de meeste doeleinden gebruikt vanwege de strakke afwerking , robuustheid en antislip laag op het loopgedeelte van de vloerframes.

Daarom worden vloerframes veel geplaatst tijdens evenementen en festivals die op zand of gras plaatsvinden. De frames worden gebruikt om de tent van een vloer te voorzien en als looppad richting de tent of tussen tenten.

Op deze manier hoeven bezoekers niet door nat zand, modder of drassig gras en komt iedereen schoon en veilig over. Ook voor de terugweg is dit belangrijk omdat niet alle bezoekers dan nog even nuchter zijn en een uitglijder in de modder is dan niet ver weg.

Frames bestaan uit zware berken betonplex platen binnen in een metalen constructie. Alle frames hebben een formaat van 2.5 X 5 meter. Dit maakt 1 frame erg zwaar, te zwaar om te tillen. Daarom moeten alle frames met een (ruw terrein) heftruck worden geplaatst. Frames worden alleen gebruikt wanneer er voldoende ruimte is om met een heftruck en vrachtwagencombinatie op en rond de bouwlocatie te rijden.

Cassettes doelen, maten en materialen

Voorbeeld cassettevloer

Voorbeeld cassettevloer

Cassettes zijn kleine, net afgewerkte, tentvloer platen met vele toepassingen. Dankzij het kleine formaat van 1 X 2,5 meter worden de vloercassettes in iedere vorm en formaat tent gebruikt. De cassettevloeren worden met name gebruikt tijdens feesten en evenementen, vanwege de sfeervolle uitstraling.

Een cassette bestaat uit een betonplex plaat van 1 X 2,5 meter op een aluminium frame welke worden gelegd op aluminium ringbalken. Dankzij deze ringbalken wordt een cassettevloer altijd waterpas gesteld. En omdat aluminium relatief licht materiaal is, zijn de platen goed te vervoeren met de hand of per heftruck.

Hierdoor worden cassettes gebruikt voor plekken die niet per se met een heftruck toegankelijk zijn zoals een achtertuin, binnenin een bedrijfspand, duinen of andere zeer zwakke ondergronden.

Vlonders doelen, maten en materialen

Vlondervloer in werkruimte

Vlondervloer in werkruimte

Van alle tentvloeren zijn vlonder vloeren verreweg de bekendste. Deze houten panelen van 5 X 0,5 meter hebben een authentieke uitstraling en zijn een zeer praktische en goedkope manier om een vloer te leggen.

Vlondervloeren worden veel als tentvloer gebruikt tijdens tentfeesten, feesten van verenigingen, in strandtenten, dorpsfeesten of tijdens andere festiviteiten met een strakker budget. Vlondervloeren worden tijdens tentfeesten (vrijwel altijd in een weiland) veel gebruikt om een drassig looppad naar de feesttent af te dekken. Zo komen de bezoekers droog en schoon over en (hopelijk) ook op de terugweg.

Een vlondervloer is een houten paneel voorzien van spietjes om ze aan elkaar te koppelen. De lak beschermt naast de vele voetjes die het paneel betreden ook tegen UV straling en vocht. Alle vlondervloer panelen worden aan elkaar gekoppeld om samen 1 grote tentvloer te vormen die stabiel ligt en niet verplaatst wanneer er vele bezoekers over de vloer lopen.

Vlakstellen & Op Hoogte te Plaatsen

Frames en cassettevloeren vlakstellen & op hoogte plaatsen

Vloerframes vlak gesteld en op hoogte geplaatst

Vloerframes vlak gesteld en op hoogte geplaatst

Deze tentvloeren kunnen op hoogte worden gesteld, dankzij de metalen onderbouw die mogelijk is voor de tentvloeren. Deze onderbouw wordt gebruikt om de tentvloeren waterpas te stellen, maar ook om de tentvloeren de lucht in te laten gaan.

Door de tentvloer op hoogte te bouwen kunt u een (vip) tribune maken, een of meerdere privé decks of zelfs een compleet feest op enkele meters hoogte geven.

Zowel de frames als de cassettevloeren worden perfect op elkaar aangesloten. Er zitten geen kleine gaten tussen de vloerdelen en bezoekers zullen daarom nooit struikelen over een kleine oneffenheid tussen de vloerdelen. Ook wanneer de vloer wordt gebruikt om goederen of apparatuur te vervoeren ontstaan er geen problemen. 100% vlak én dicht!

Het plaatsen van een tentvloer op hoogte (met of zonder tent) gebeurd met behulp van professionele laserapparatuur. Op het hoogste punt van de bouwlocatie wordt een laser geplaatst. De laser zet vanaf dat punt een veld uit over de gehele bouwlocatie. Op ieder punt van de bouwlocatie wordt vervolgens de hoogte ‘gepeild’. Aan de hand van deze peiling wordt de vloer verhoogd en uitgevuld, zodat deze overal op exact dezelfde hoogte komt.

Vlondervloeren vlakstellen & op hoogte plaatsen

Grote Strandtent met vlondervloer

Grote Strandtent met vlondervloer

Vlonders worden ‘koud’ op de ondergrond gelegd. Hierdoor blijven eventuele oneffenheden in de ondergrond grotendeels bestaan. Ook een vlondervloer wordt niet op hoogte geplaatst, omdat een vlondervloer geen onderbouw heeft.

Maatwerk

Maatwerk is altijd mogelijk, afhankelijk van de

 • Toepassing
 • Duur
 • Frequentie
 • Budget

Het maatwerk maken van een tentvloer kan bestaan uit het afwerken van de vloer met alternatieven ten opzichte van betonplex. Hierbij kunt u denken aan laminaatbankirai of steigerhout. Het gebruik, de mogelijkheden en de manier van werken blijft hetzelfde, maar met een andere uitstraling.

Stevigheid

Frames stevigheid

Gestelde vloerframes met een onderbouw van 2 meter

Gestelde vloerframes met een onderbouw van 2 meter

Frames zijn de zwaarste en sterkste tentvloeren die er zijn, dankzij de zware betonplex platen met de daaromheen gegalvaniseerde metalen constructie.  Het is zelfs mogelijk om er met een auto overheen te rijden! Deze tentvloer maakt de tent zeer windbestendig, omdat de vloer tevens als verankering van de tent fungeert. Hiermee is de tent bestendig tot windstoten van 100 km/h of meer. Een

Cassettevloer stevigheid

Een vloer van cassettes is altijd een stabiel geheel ongeacht de hoogte of vorm van de tentvloer. Daar zorgt de onderbouw van aluminium ringbalken voor. De constructie is niet zo sterk als die van de frames, maar uiteraard sterk genoeg voor feestenevenementenfestivals en werkruimten.

Het is onmogelijk om met een auto over de vloer te rijden, maar daarnaast zijn de cassettes vrijwel niet kapot te krijgen. Al ga je met 10 man op een vierkante meter staan, de cassettes zullen nooit doorzakken.

Vlonders stevigheid

Vlondervloer in een feesttent

Vlondervloer in een feesttent

Omdat vlonders gelakte houten panelen zijn, zitten er beperkingen aan de mogelijkheden van een vlondervloer. Hoewel de vlonderpanelen aan elkaar geschakeld worden. En daarmee een robuust geheel vormen, blijft het hout.

Dit betekend dat het niet mogelijk is om er met auto’s overheen te rijden of om er zeer zwaar gewicht op te plaatsen als de vlonder niet volledig ondersteund is.

Aanvullingen

Frames & cassettes aanvullingen

Cassettevloer als dansvloer

Cassettevloer als dansvloer

Frames  hebben een grove, strakke uitstraling. Dit komt door de donkere betonplex platen van 2.5 X 5 meter en de metalen constructie om de platen heen.

Cassettes zijn dankzij het kleine formaat een vriendelijke en sfeervolle aanvulling op een tent. Prachtig om te zien als dansvloerdiner vloer en feestvloer.

Voor zowel cassettevloeren als vloerframes geldt dat deze altijd 100% vlak worden geplaatst. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over bezoekers die struikelen of de vloerbekleding kapot schoppen vanwege een klein hoogte verschil. Als de uitstraling niet precies is wat u zoekt kunt u de tentvloer altijd met een ander materiaal bekleden.

Voor diverse feesten gebruiken de organisatoren tapijttegelstapijtbankirai terrastegelsvloerbedekking of een andere vloerbekleding die aansluit op de rest van de inrichting. Zelfs kunstgras komt voor!

Vlondervloeren aanvullingen

Feesttent inclusief exclusieve vlondervloer

Feesttent inclusief exclusieve vlondervloer

Vlondervloeren hebben een authentieke uitstraling, het is immers mooi gelakt hout. De vloerdelen ondersteunen hierdoor strandfeestenstrandtenten en alle soorten tent- en dorpsfeesten uitstekend.

In de meeste gevallen is het niet mogelijk om een vlondervloer te bekleden met ander materiaal. Dit komt, omdat de panelen vaak geplaatst op een onregelmatige ondervloer. Daarnaast is het zonde, want de vlonderpanelen zijn ontworpen om gezien te worden!

Kosten

De kosten voor het huren van een tentvloer hangen af van de duurfrequentie, onderbouw en het soort tentvloer dat u wilt huren. Om die redenen wordt er geen vaste prijs verstrekt over de huur van tentvloeren.

Vloerframes en cassettevloer kosten

Tentvloeren opslag

Tentvloeren opslag

De kosten die in de verhuur worden gerekend hangen grotendeels samen met de kosten en duurzaamheid van de materialenVloerframes en cassettes zijn relatief duur om te produceren vanwege de kosten van de materialen. De duurzaamheid is daarentegen ook zeer hoog. Dit zie je dan ook terug in de huurprijzen.

Tevens is voor het plaatsenvervoeren en opslaan van vloerframes en vloercassettes zwaar materieel nodig. Voor vloeren van een redelijke afmeting kom je zonder een vrachtwagen en heftruck nergens. Dit betekent ook dat niet zomaar iedereen hier mee aan de slag kan en getrainde mensen dit moeten doen.

Vlondervloer kosten

Vlondervloeren in opslag

Vlondervloeren in opslag

Vlondervloeren daarentegen zijn van goedkopere materialen en op een eenvoudiger wijze te produceren en is budgettair aantrekkelijker. Ook is het plaatsen van een vlondervloer eenvoudige dan het plaatsen van een tentvloer van frames of cassettes. Bij evenementen waarbij een grote groep vrijwilligers aanwezig is kan een leverancier de vlondervloeren enkel neerzetten en kan men met een groep zelf de vlonders plaatsen. Vandaar dat vlondervloeren vaak als budgetoplossing worden gezien.

Bekijk meer pagina’s die u helpen uw werk makkelijker te maken:

Of misschien 1 van deze pagina’s:

Heeft u nog vragen over het huren van een tentvloer? Of specifiek over het huren van een frame, cassette of vlonder tentvloer? Wij voorzien u graag van advies op maat. Neem contact met ons op via  0172 – 61 19 90 of vraag direct een offerte aan.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 16 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990