Menu
tentenverhuur voor feesten, evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting

Alu Tent Huren – Kies Voor Kwaliteit

Bent u op zoek naar een alutent? Wij van Kontent Structures hebben jarenlange ervaring met het verhuren en op- en afbouwen van alu frame tenten. 

Een aluminium tent is geschikt voor verschillende evenementen. Bijvoorbeeld in de bouw of bij een festival. De alutent wordt dan echt een evenement tent.

Het weer in Nederland is erg wisselvallig. Als u er verzekerd van wilt zijn dat uw gasten of werknemers niet in slechte weersomstandigheden hoeven te staan, is een alu-tent de oplossing.

Doeleinden

Aluminium tent als kunstijsbaan overdekking

Aluminium tent als kunstijsbaan overdekking

Een alu tent wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Wilt u bij ons een alu tent huren? Voor privé en zakelijke gelegenheden hebben wij een groot aanbod alu-tenten.

Voorbeelden voor het gebruik van een alu tent:

 • Noodoplossing bij calamiteiten
 • Opslag ruimte
 • VIP tent
 • Voorstellingen
 • Overkapping van een infrastructuur project
 • Bruiloften

Maar een alutent wordt ook gebruikt voor:

 • Congressen
 • Beurzen
 • Showrooms
 • Seminars
 • Dance feesten
 • Tent over een ijsbaan
VIP opmaak tent

VIP opmaak tent

Wilt u alu tenten huren voor festivals? Dan is een alu tent met vaste wanden van Kontent Structures de perfecte oplossing.

Maten

Een alu frame tent is beschikbaar in verschillende maten. Van een alu tent van 100 m² voor een klein evenement tot een alu-tent van 2.500 m² voor een festival of (tijdelijke) opslagruimte. Voor alu tent verhuur bent u bij Kontent Stuctures aan het goede adres.

De maten van een alu frame tent zijn op te delen in:

 • Breedte maten
 • Lengte maten
 • Zijhoogten
 • Nokhoogte
Alutent Huren

Alutent Huren

De breedte maten van uw alu tent kan verschillen van 3 tot 30 meter.

De lengte voor uw alu-tent begint bij 5 meter. Naarmate u een grotere alu tent wilt, zijn die mogelijk in veelvouden van 5 meter.

Er zijn standaard maten voor de zijhoogten van uw alu frame tent. De standaard maten zijn; 2.50, 3 en 4 meter.

De nokhoogte voor uw alutent hangt af van de breedte en lengte van de alutent. Dit varieert tussen de 3 en 11 meter.

Wij hanteren een minimale tentafmeting van 100 m².

Wanneer u een alu tent wilt huren hoeft u geen rekening te houden met vervelende scheerlijnen of palen binnen uw alutent. Al onze alu tenten worden geplaatst als vrije overspanning. Het alu tent verhuur wordt gekenmerkt door het optimale gebruik van de binnen – en buitenkant van de tent.

U heeft geen last van obstakels, maar u kunt de gehele ruimte in de aluminium tent gebruiken voor uw evenement of bouwwerkzaamheden.

Bovengegeven maten vormen slechts een indicatie voor een alu-tent. Het is ook mogelijk om uw alutent op maat te laten maken. We kunnen langskomen op uw locatie of alles via de telefoon doorspreken. Wilt u een alu tent op maat laten maken? Neem dan gerust contact met ons op.

De capaciteit alutent hangt af van de afmetingen van de tent. In een alu feesttent 8×12 of een alu tent frame met vloer 8 bij 15 passen minder mensen dan in een alu tent 20 bij 30 meter.

Bereken uw Ideale Tentmaat in 10 Seconden

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

1 Hoeveel personen verwacht u?
2 Welke zaalopstelling is van toepassing?
2

Tafels met daaromheen 4 – 5 personen.

0.75

Volledig staand publiek gericht op een podium.

1

Staand publiek met tafels verspreid door de ruimte.

1

Netjes in rijen opgestelde stoelen

3 Bekijk onze tentmaat suggesties hieronder

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

400 personen x = m2

Onze tentmaat suggestie:

wellicht ook geschikt voor uw locatie:

Zijn er nog onduidelijkheden?

Vraag het onze experts:

Vraag het onze experts:

0172 - 611 990

Hoe Werkt een Alu Frame Tent?

Bij een aluminium tent is het belangrijk dat er rekening mee gehouden moet worden dat de tent altijd langer moet zijn, dan dat hij breed is.

Hoe breder de alu frame tent is, hoe groter en zwaarder het materiaal moet zijn om het gewicht te dragen. Dit brengt extra kosten met zich mee.

De materialen worden steeds zwaarder en groter omdat er geen paal in het midden van de alu frame tent staat. Het aluminium frame moet dus al het gewicht dragen. Deze constructie kun je verlengen met 5 meter, dit zijn de lengte maten. Het is voordeliger om de aluminium tent te verlengen, aangezien dat scheelt in gewicht.

Aankleding

Alu tent met ramen en deuren

Alu tent met ramen en deuren

Om het comfort en gemak van uw aluminium tent te verhogen kunt u uw alu tent uitbreiden met verschillende elementen. Bij uitbreidingen denkt u bijvoorbeeld aan:

 • Deuren
 • Ramen
 • Onderbouw
 • Tentverwarming
 • Dakgoot
 • Toiletvoorzieningen
 • Podiums
 • Nooduitgang bordjes
 • Brandblussers
 • Conditionering

Alutent materialen

Alu tenten net voor een stevige bui

Alu tenten net voor een stevige bui

Er zijn verschillende materialen om de wanden en dak van uw alu frame tent mee te bedekken.

Al onze tenten zijn alu frame tenten. Een aluminium tent, opgebouwd uit een aluminium frame constructie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de sterkte van uw alutent. Onze aluminium tenten zijn bestand tegen windstoten van 100 km per uur.

Bekijk hieronder de materialen waar u uit kunt kiezen voor uw aluminium tent.

 • Cassettevloer
 • Vloerframes
 • Zijwanden van zeil.
 • Replica glazen wandpanelen raamzeilen.
 • French windows raamzeilen.
 • PVC en glazen wandpanelen.
 • Transparante dak- en gevelzeilen.
Cassettevloer. Cassettevloeren zorgen voor een strakke en mooie uitstraling van de gehele tent. De vloerdelen worden 100% waterpas gesteld. Ook zijn de vloerdelen gemakkelijk schoon te maken. Een cassettevloer kan direct worden gebruikt als tentvloer of u kunt er een andere vloer, zoals tapijt, overheen leggen.
Vloerframes.Een robuuste, sterke en flexibele ondergrond. Wordt altijd waterpas gesteld. Vloerframes kunnen ook op hoogte worden gesteld. Vloerframes kunnen direct als tentvloer worden gebruikt of u kunt er een andere vloer, zoals tapijt, overheen leggen. Let op! Vloerframes kunnen alleen met een heftruck worden geplaatst.
Zijwanden van zeil. De eenvoudigste oplossing om uw tent geheel afgesloten te krijgen.
Replica glazen wandpanelen raamzeilen. Perfect wanneer u naar binnen wilt kunnen blijven kijken. Daarnaast is het extra daglicht vaak prettig. De afwerking blijft er strak uitzien,maar u kunt de zeilen ook open schuiven bij mooi weer.
French windows raamzeilen. French windows zorgen ervoor dat uw bezoekers naar buiten kunnen kijken en geeft de tent een chiquere look en feel.
PVC en glazen wandpanelen. Deze fladderen niet zoals tentzeil wel kan doen, ze isoleren beter en het straalt meer klasse uit dan een standaard tentdoek.
Transparante dak- en gevelzeilen. Laten uw bezoekers een bijzondere en unieke ervaring meemaken. Tijdens het feest of evenement kunnen ze de gehele tijd naar buiten kijken en genieten van de omgeving.

Alutentvloeren

Voor uw alu tent zijn verschillende vloeren beschikbaar. Voor elk budget leveren wij een geschikte alutent vloer.

Ook hoogteverschillen zijn voor ons geen probleem. Het is mogelijk om een alutent te plaatsen op een ondergrond met maximaal 3 meter verschil.

Bekijk hieronder de 3 vloeren die geschikt zijn voor een alu-tent.

Vloerframes
Een robuuste, sterke en flexibele ondergrond. Wordt altijd waterpas gesteld. Vloerframes kunnen ook op hoogte worden gesteld. Vloerframes kunnen direct als tentvloer worden gebruikt of u kunt er een ander vloer overheen leggen, zoals tapijt. Let op! Vloerframes kunnen alleen worden geplaatst met een heftruck.

Cassettevloer
Cassettevloeren zorgen voor een strakke en mooie uitstraling van de gehele tent. De vloerdelen worden 100% waterpas gesteld. Ook zijn de vloerdelen gemakkelijk schoon te maken. Een cassettevloer kan direct worden gebruikt als tentvloer of u kunt er een andere vloersoort overheen leggen, zoals tapijt.

Extra informatie voor een alu tent huren

Transparante aluhal van buiten

Transparante aluhal van buiten

Wilt u een alu tent huren? Er zijn een paar voorwaarden verbonden aan het huren van een alu tent.

Extra informatie voordat u een alu tent gaat huren;

 • Een alutent kan gehuurd worden voor een dag, week, maand, jaar of langer.
 • Op- en afbouw van de alu tent gebeurt binnen zeer korte tijd.
 • Budgetoplossingen bij het huren van een alu-tent zijn mogelijk.
 • Advies bij eventuele vergunningsaanvraag voor een alutent.
 • Een alu tent is aan te sluiten op bestaande gebouwen.

Veel gestelde vragen

Voldoet de alutent aan alle eisen van gemeente en brandweer?

Ja, alle alutenten die wij verhuren zijn van professionele kwaliteit en gecertificeerd. Daarnaast zijn onze tenten altijd voorzien van nooduitgangbordjes.

Gezien de problemen in het verleden bij o.a. Pukkelpop met ingestorte tenten, zijn jullie alutenten stevig genoeg en voldoen deze aan de veiligheidseisen?

Jazeker. Alle alutenten die wij verhuren voldoen aan alle eisen voor (brand)veiligheid. Dankzij onze speciale verankering zijn de alu tenten bestand tegen windsnelheden boven de 100 km/u. Onze alu-tenten zijn daarom vele malen sterker en veiliger dan de traditionele spantenten of circustenten. Voor een tent evenement of feesttenten huren moet u bij Kontent zijn!

Hoe snel kunnen jullie reageren in een geval van nood?

Wij kunnen zeer snel ter plaatse zijn met een passende oplossing, omdat wij al ons transport en materiaal in eigen beheer hebben. Daarnaast kunnen wij zeer snel opbouwen.

Waar is Kontent werkzaam?

Wij regelen aluminium tenten verhuur regio Breda, maar ook voor alutenten huren Zuid-Holland en het plaatsen van een alu tent Utrecht bent u bij ons aan het goede adres. Wij bouwen tenten door heel Nederland.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel met onze experts:

0172 - 611 990