tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

17 Tentenverhuur Bespaartips

Wanneer u een tent huurt, wilt u dit uiteraard zo goedkoop mogelijk realiseren.

Om u te helpen een zo laag mogelijk prijs te realiseren, staan hieronder 17 tips om te besparen op uw tentenverhuur.

Een uitgebreid overzicht van alle factoren die een rol spelen in de kosten en prijzen van tentenverhuur kunt u hier vinden: Tentenverhuur (Aluhal) Prijzen en Kosten

Let op! Het gaat in dit overzicht om het huren van een aluhal. Voor meer informatie over de verschillende soorten tenten die u kunt huren staat beschreven op onze tenten vergelijken pagina.

1. Denk Groot, Begin Klein

Tijdens het voorbereiden van feesten, evenementen en tijdelijke werkruimten, zoals werktenten, is het makkelijk om je te verliezen in het ideaalbeeld.

Hoe zou de ideale situatie eruitzien en wat is daar voor nodig? Helaas blijken deze plannen in de praktijk vaak niet uitvoerbaar, simpelweg omdat het budget niet toereikend is.

Daarom is het verstandig om te beginnen met hetgeen wat absoluut noodzakelijk is om het evenement of de werkruimte in gebruik te nemen. Vraag voor deze ruimte een offerte aan.

Wanneer deze prijs meevalt, kunt u vanaf hier verder gaan uitbouwen om de tent te verfraaien, completer of groter te maken.

2. Vermeld de Maximale Huurperiode

De huurprijs is afhankelijk van de totale huurperiode. Vermeld daarom altijd de langst mogelijke huurperiode waarvoor u de tent nodig heeft.

Vermijd daarnaast het overlappen van meerdere weekenden als dit mogelijk is. Extra weekenden betekend vrijwel altijd extra kosten.

3. Huur Minimaal 3 Weken van te Voren

Zorg ervoor dat u tenminste 3 weken voor de huurperiode een akkoord hebt bereikt met een tentenverhuurder. Op deze manier kan de tentenverhuurder zo efficiënt mogelijk plannen en dat komt de huurprijs ten goede.

4. Let op de Lengte en Breedte Maat

Hoe breder een tent wordt hoe groter en zwaarder het materiaal wat extra kosten met zich meebrengt. Om de prijs van een tent zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de tent tenminste vierkant is, maar bij voorkeur een grotere lengte heeft dan de geselecteerde breedte.

5. Houdt U aan de Standaard Zijhoogte

Aluhallen worden standaard met een zijhoogte van 2.30 of 3.00 meter geleverd. Wijk niet van deze standaard af als dit niet strikt noodzakelijk is.

6. Selecteer de Zijwanden Zorgvuldig

Er zijn vele opties om de zijwanden van een aluhal uit te voeren. Weeg alle opties goed af aangezien er grote prijsverschillen zijn tussen de diverse zijwanden.

Bij vrijwel alle aanvragen voor een VIP tent en luxe tent ontvangen wij de vraag wat het kost om deze volledig transparant te maken. Dat is natuurlijk fantastisch mooi! Maar weegt dit op tegen de meerprijs?

7. Kies voor de Standaard Witte Dak- en Gevelzeilen

In de meeste gevallen voldoen de witte dak- en gevelzeilen, die standaard worden meegeleverd, aan alle eisen. Hiervan afwijken, kan zorgen voor een sterke prijsverhoging.

8. Wel of Geen Tentvloer?

Het meest kostenbesparend is om een locatie te zoeken waar een tentvloer niet noodzakelijk is. Houd hierbij wel in de gaten dat er slagpennen van 1 meter lang in de grond moeten worden geplaatst om de tent te verankeren.

Wanneer er geen slagpennen in de grond kunnen is het noodzakelijk om de tent te verzwaren met betonblokken en dit brengt een meerprijs met zich mee.

In dit geval is het veelal interessant om een tentvloer te huren, omdat de kosten hiervan niet zoveel hoger liggen dan die van de betonblokken en u heeft dan direct een nette afgewerkte vloer.

Bij de meeste tenten die als tijdelijke werkruimte worden opgeleverd, is een tentvloer overbodig. Bijvoorbeeld wanneer u een zwembad wilt renoveren in een stormbestendige doorwerktent.

9. Hoeveel Tentdeuren Heeft u Echt Nodig?

Beoordeel van te voren hoeveel deuren er strikt noodzakelijk zijn. In de meeste gevallen wordt een praktisch aantal deuren standaard meegeleverd.

Meer deuren bestellen met de gedachte dat dit ‘altijd wel van pas komt’ kan al snel voor een hogere prijs zorgen.

10. Zet de Thermostaat een Graadje Lager

Wanneer u een verwarming huurt, let er dan op dat deze niet onnodig aanstaat. Zet de thermostaat op een normale waarde en niet op vol vermogen.

Daarnaast gebeurt het vaak dat tijdens het inrichten van de tent de verwarming aanstaat. Het is natuurlijk fijn om een warme werkplek te hebben, maar niet strikt noodzakelijk.

Wanneer u een aluhal als (geconditioneerde) opslagtent gebruikt, zorg er dan voor dat medewerkers erop toezien dat alle deuren zoveel mogelijk gesloten zijn.

11. Vermijd Speciale Toepassingen

Speciale aanpassingen zoals dakgoten of aansluitingen op bestaande panden zijn erg prijzig. Stel hardop de vraag of deze aanpassingen strikt noodzakelijk zijn.

Mocht u deze perse nodig hebben, dan is het verstandig van te voren uw tentenverhuurder naar deze aanpassingen te laten kijken op locatie. Op deze manier voorkomt u verrassingen en kunt u een passende offerte ontvangen.

12. Huur Dicht bij Huis

Door een tentenverhuurbedrijf te kiezen die relatief dicht bij de bouwlocatie is gevestigd, kan u aanzienlijke transportkosten besparen.

13. Zorg voor een Bereikbare Locatie

U bespaart de tentenverhuurder tijd met het op- en af bouwen van de aluhal  als er plek is voor de vrachtwagens die de tentmaterialen vervoeren om direct naast de tent te parkeren. Dit komt de huurprijs ten goede.

14. Vind een Vlakke Ondergrond

Het waterpas maken van een aluhal kan aanzienlijke kosten met zich meebrengen wanneer de ondergrond zeer ongelijk is.

Door de tent op een vlakke ondergrond te plaatsen, waar verankering mogelijk is, vermijdt u deze kosten helemaal!

15. Houd Kantooruren Aan

Laat de tenthal op werkdagen tussen 07:00 en 18:00 op- en afbouwen. Zorg er ook voor, dat gedurende deze tijd, de gehele bouwlocatie beschikbaar en bereikbaar is.

Houd hier ook rekening mee wanneer u een vergunning aanvraagt voor de tent. Op deze manier kan een gemeente niet eisen dat de tenthal onverwachts of op een ongunstig tijdstip weg moet worden gehaald.

16. Geef Schone Tentmaterialen Terug

Onverwachtse schoonmaakkosten zijn zeer vervelend. Door al uw medewerkers en/of bezoekers te verzoeken van alle tentmaterialen af te blijven, worden schoonmaakkosten vermeden.

Een groot probleem is Duct tape op tentmaterialen (zowel op het tentzeil als het aluminium frame) De lijmresten die de tape achterlaat, is moeilijk te verwijderen.

Vermijd het gebruik van crêpepapier in een tenthal te allen tijden. Crêpepapier bevat namelijk veel kleurstof, wat in de tentmaterialen trekt. Dit is op geen enkelemanier te verwijderen. Het betekent simpelweg dat het volledige aankoopbedrag van de tentmaterialen bij u in rekening wordt gebracht.

17. Help Bij het Leggen van Grote Tentvloeren

Als u een grote tent huurt, waar een groot oppervlak aan vlondervloeren of cassettevloeren in moet worden geplaatst, kan de prijs lager uitvallen wanneer u helpt bij het aanleggen van de tentvloer.