tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Bereken Eenvoudig het Aantal M² van Uw Tent Via de Tentmaat Berekenmachine

De afmeting van uw feest-evenement– of festivaltent berekenen kan eenvoudig met behulp van de onderstaande Tentmaat Berekenmachine.

 1. Vul in hoeveel personen u verwacht dat er blijven staan of gaan zitten gedurende het feest, evenement of festival.
 2. Voeg extra’s zoals een bar, muntuitgifte of podium toe.
 3. De Tentmaat Berekenmachine toont hoeveel m² tentomvang u nodig heeft om alle personen te kunnen huisvesten.
 4. U ontvangt tentmaat suggesties die de capaciteit hebben om uw feest te faciliteren.

Bereken uw Ideale Tentmaat in 10 Seconden

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

1
Hoeveel personen verwacht u?2
Welke zaalopstelling is van toepassing?

2

Tafels met daaromheen
4 – 5 personen.

0.75

Volledig staand publiek gericht op een podium.

1

Staand publiek met tafels verspreid door de ruimte.

1

Netjes in rijen opgestelde stoelen.

3

Bekijk onze tentmaat suggesties hieronder

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

400 personen x = m2

Onze tentmaat suggestie:


Wellicht ook geschikt voor uw locatie:

Zijn er nog onduidelijkheden?

Vraag het aan onze experts:

Vraag het aan onze experts:


Heeft u de juiste maat? Selecteer dan hieronder de tent die u zoekt:

 • Feesttent
 • Evenement
 • Festivaltent
 • Verwarmde tent
 • VIP tenten

U kunt ook direct een offerte aanvragen via de onderstaande knop.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

Verschillende Tentmaten Voor Verschillende Evenementen

Evenementen zijn er in allerlei soorten en maten. Per evenement gelden er andere maatstaven wat betreft het aantal m² per persoon of faciliteit wat u moet berekenen. Een dancefeest hanteert bijvoorbeeld minder m² per persoon dan een diner.  

De berekening van het aantal m2 voor een tent is afhankelijk van 3 factoren:

 • Het aantal personen
 • De opstelling
 • De faciliteiten

Hieronder staat per opstelling en faciliteit beschreven met hoeveel vierkante meter tentruimte u rekening moet houden.

Opstellingen

Voor verschillende soorten evenementen gebruikt u verschillende opstellingen die invloed hebben op de tentmaat. Hieronder vindt u de 4 meest gebruikte opstellingen tijdens evenementen. Deze worden ook gebruikt in de tentmaat berekenmachine.

Diner Opstelling

Bij een diner opstelling staan er door de gehele ruimte ronde tafels voor ongeveer vijf personen. Hanteer bij diners 2 m² per gast (0,5 gasten per 1 m²) als u de tentmaat wilt berekenen. Hierin zijn tafels, stoelen en gangpaden tussen de tafels ingerekend.

Stel: u wilt een tent voor 100 personen. Hoeveel ruimte heeft u dan nodig in uw tent? 100 vermenigvuldigd met 2 is 200. Wilt u een tent huren voor honderd personen? Kies dan voor een tent van ongeveer 200m².  Let erop dat het plaatsen van faciliteiten (behalve het podium, daar is rekening mee gehouden) invloed heeft op de grootte van de ruimte.

Theater Opstelling

Een theateropstelling is de efficiëntste manier om uw ruimte te benutten tijdens een evenement. Bereken de tentmaat door rekening te houden met 1 m² per gast. Podium en gangpaden zijn hierin al verwerkt.

Als u 100 personen verwacht op een evenement, wat is dan de grootte van de tent die u nodig heeft? Het aantal m2 berekenen van een tent met de theater opstelling is vrij eenvoudig. Een tent voor 100 personen moet ongeveer 100m² zijn (mits u meerdere faciliteiten wilt).

Staande Opstelling

De tenthal is ingericht met statafels waar gasten hun drinken of eten op kunnen plaatsen. Bij een staande opstelling moet u rekening houden met 1.5 m² per persoon (0,66 personen per 1 m²).

Hoeveel ruimte heeft u nodig voor een feestje van 40 personen? 40 vermenigvuldigt met 1,5 is 60. De minimale grootte van een tent voor een feest van 40 personen is dus 60m² meter.

Optreden Opstelling

Bij een optreden is er een podium met een DJ of artiest. Er zijn verder nauwelijks tot geen zitplekken in de tenthal. Bij deze opstelling moet u rekening houden met 0.75 m² per persoon (1.33 personen per m²).

Hoeveel mensen kunnen in een tent van 100m² met de optreden opstelling? 100 vermenigvuldigt met 0,75 is 75. De uitkomst van de tentmaat berekening is dus 75m².

Faciliteiten

Voor verschillende opstellingen zijn er verschillende faciliteiten beschikbaar. Hieronder kunt u exact per faciliteit vinden hoeveel vierkante meter dit in beslag neemt van uw tentcapiciteit.

Buffet

Tijdens een feest met buffet lopen de gasten langs een buffetuitgifte punt.  Een buffettafel neemt per uitgiftepunt 4 m² in beslag. Per 25-50 personen heeft u één buffetuitgiftepunt nodig. De persoon die het eten opschept heeft 2 m² loopruimte nodig.

Bar

Een bar lijkt veel ruimte in beslag te nemen tijdens een evenement, in de praktijk valt dit mee. Per 300 gasten is er één bar nodig. Dit punt heeft een oppervlakte van 4 m² inclusief personeel per vijftig gasten.

Natuurlijk kunt u de bar ook vergroten en een extra koelkast bij plaatsen. Dan kan een bar uiteraard meer mensen bedienen. Een extra koelkast bij de bar biedt al gauw de optie dat een bar 50-100 extra personen kan bedienen.

Garderobe

Een garderobe is zeker in de wintermaanden en tijdens de avonduren belangrijk om beschikbaar te hebben tijdens uw evenement. Een garderobe biedt per 1 m² ruimte voor ongeveer dertien jassen.  

Munt Uitgifte

U dient er rekening mee te houden dat u per loket ongeveer 1.5 m² beschikbaar moet hebben. Op een evenement zijn er niet veel van deze loketten nodig. U heeft genoeg aan één muntuitgifte per 500 mensen.

Podium

Een podium van 4 m² biedt ruimte aan één artiest. Per artiest of spreker die tegelijkertijd op het podium staat tot tien personen moet u rekening houden met  3 m² per persoon extra. Bij grotere optredens is het aangeraden om een specialist te raadplegen.

Dansvloer toevoegen

Een dansvloer mag alleen geplaatst worden in een tent van minimaal 70 m². De dansvloer zelf moet ten minste een zesde deel bedragen van de tent met een minimum van 20 m².

EHBO post toevoegen

De EHBO post dient afgescheiden te liggen zodat de bezoekers hier niet zomaar bij kunnen.  De grootte wordt daarnaast bepaald door het aantal benodigdheden die nodig zijn in de EHBO post. Denk hierbij aan genoeg lig- en zitplaatsen, elektriciteit, stromend water en genoeg ruimte om te kunnen bewegen.

Een ander belangrijk punt om de grootte van de EHBO post te bepalen ligt aan de omvang van uw evenement. Er zijn twee manieren om te bepalen hoeveel hulpverleners er nodig zijn op uw evenement. Nummer één is minimaal 2 hulpverleners op  750 bezoekers. De tweede manier is een formule namelijk : (het aantal risicopunten : 3) x (aantal bezoekers : 2250) .

Tentmaat suggesties

Naast het aantal m²  ruimte toont de Tentmaat Berekenmachine ook suggesties over het formaat van de tent die u zou huren. Hierdoor krijgt u een idee van de mogelijkheden die er zijn binnen het aantal m²  dat u nodig heeft. Ook kunt u hiermee makkelijk na gaan welke tent het beste op de feestlocatie past die u voor ogen heeft. 

Piek en Dal Momenten

Elke evenement heeft pieken en dalen van het aantal gasten dat aanwezig is in en rondom de tent. Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat tijdens piekmomenten alle bezoekers in uw tent verblijven. Piekmomenten zijn bijvoorbeeld wanneer belangrijke presentaties starten, exposities aanvangen of artiesten optreden.

Wanneer er geen bijzondere activiteiten plaatsvinden bevindt een deel van de gasten zich buiten. Om een luchtje te scheppen, iets te eten, gebruik te maken van het sanitair of even te roken.

Ook het weer speelt een grote rol. Wanneer het hard waait, regent, of sneeuwt verblijft het grootste deel van de gasten continu in de tenthal. Is het daarentegen 15 graden (of warmer) met een heerlijk zonnetje dan staan uw gasten eerder buiten.

Hoeveel vierkante meter heeft u nodig voor een tent?

Om een tent op te bouwen is ongeveer 10 procent van de oppervlakte van de tent aan elke kant vereist. Eerst berekent u de tentmaat, daarna berekent u de vierkante meters dat het terrein voor de tent minimaal dient te zijn.

Stelt u zich voor dat u een tent huurt van 100 m². 10 procent van 100 m² is 10 m². 10 procent moet er aan dan 4 kanten van de tent bij, dat is in totaal 40 m². Voor een tent met een inhoud van 100 m² heeft u een ruimte van 140m² nodig.

Twijfelt u over uw tentafmeting of wilt u meteen een tent huren ? Neem contact op met Kontent Structures

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts: