tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Hoe U De Beste Catering Voor Uw Evenement Kiest

Bij een evenement speelt het eten en drinken een grote rol. Besteed veel aandacht aan de catering. Dit bepaalt namelijk in hoge mate de tevredenheid van uw genodigden. De catering speelt meestal een ondersteunende rol, maar soms is het een onderdeel van het programma zoals bij kookworkshops of themadiners.  

Inhoudsopgave

Welk type catering?

Er zijn vele cateringvormen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan:

 • Thee en koffie met koekjes of patisserie
 • Brunch
 • Dinerbuffet
 • Bittergarnituur
 • Barbecue
 • Dessert

Voor welk type show catering u kiest, is afhankelijk van een aantal elementen:

 • De duur van uw evenement
 • Het aantal bezoekers
 • De doelstelling van het evenement
 • De timing (het seizoen of het feest, zoals Pasen)
 • Uw doelgroep
 • Het thema van uw evenement

Om een buffet het beste te laten verlopen, laat u kleine groepjes per keer aanschuiven. Hierdoor wordt het buffet niet in één keer aangevallen en ontstaan er geen gigantische wachtrijen.

Stel bij een diner een tijdschema op, voor het serveren van verschillende gangen. Stem dit af op het entertainment of op de programmaonderdelen. Zo integreert u de catering helemaal met het evenement.

Als het type evenement en uw doelgroep het toe laat, experimenteer dan ook eens met een minder voor de hand liggende cateringvorm. Denk bijvoorbeeld aan live showcooking of een reis door de tijd met kraampjes met eten uit de Romeinse tijd, Middeleeuwen en de Barok. Dit is events catering op zijn meest origineel. Uw gasten zullen er nog lang over na praten.

De meest geschikte hapjes en drankjes per doelgroep

Kinderen

Ouders bepalen gedeeltelijk wat een kind. Een kind wil misschien een zo zoet mogelijk dessert, maar veel ouders willen niet dat hun kinderen (te) veel suiker binnenkrijgen. De ouders willen graag dat hun kinderen gezond eten. De beste hapjes en drankjes voor kinderen zijn compromissen tussen wat de kinderen willen en wat de ouders voor hun kinderen willen.

Jongere kinderen laten zich makkelijk verleiden door een leuke aankleding. Maak een gezichtje van groenten en ze eten het op. Oudere kinderen laten zich moeilijker beetnemen. Sommige groenten vinden kinderen lekkerder dan anderen. Er zijn een aantal groenten die kinderen vreselijk vinden: spinazie, spruitjes, bloemkool, asperges en witlof. 

Lekkere hapjes voor kinderen:

Lekkere drankjes voor kinderen:

Studenten

Deze groep staat open voor nieuwe ervaringen en ook smaken. Ze houden erg van reizen en wereldse gerechten. Het milieu is voor studenten erg belangrijk. Kies voor producten uit de regio en adverteer daarmee. Het trekt studenten aan. Met fastfood maakt u studenten overigens ook blij. 

Lekkere hapjes voor studenten:

 • Bitterballen: Een bitterballetje is altijd lekker
 • Chocolade muffins: Chocolade en cake: een perfecte combinatie  
 • Pittige worstenbroodjes: De bekende snacks met wat meer karakter. 

Lekkere drankjes voor studenten:

 • Speciaal bier, zoals Stoute Gijt: Speciaal bier is een grote favoriet onder de studenten
 • Chocolade en vanille eiskaffee: Bij onze oosterburen wordt er veel ijskoffie
 • Lycee martini cocktail: Een tropische verrassing

Ondernemers

Een ondernemer is niet bang voor risico. Hij of zij weet dat je soms een risico moet nemen om resultaten te behalen. Ondernemers zijn gedreven, praktisch en zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen. Door de catering laten zij zich graag verrassen. Zoek op wat de nieuwste trends zijn op het gebied van voeding en verwerk deze in de hapjes en drankjes.

Lekkere hapjes voor ondernemers:

 • Hertencarpaccio met een mosterd, honing en limoen-dressing: Kies voor hert dat in de regio is geschoten. Lokale producten en vooral lokaal wild zijn duurzame producten.
 • Cassave oliebollen: Afrikaans voedsel wordt steeds populairder. Deze oliebollen worden Kouti in Guinea genoemd. Serveer ze met chilisaus.
 • Dry aged kalfs-entrecôte met rode wijnsaus: Voor een echte diepe smaak moet vlees een aantal weken rijpen met het bot. Een oude methode die weer is heruitgevonden. Het vlees wordt hierdoor bovendien zeer mals. Veel slagerijen verpakken het vlees gelijk vacuüm, waardoor het niet rijpt maar verzuurt. Dit heet wet-aged.

Lekkere drankjes voor ondernemers:

 • Zuidwester: Een stoere Hollandse cocktail met bruine jenever, ginger ale en limoen sap.
 • Mexican bulldog: Een gewone margarita met een flesje corona.
 • Calypso koffie smoothie: Een smoothie met espresso, banaan en vanille-ijs. Ondernemers houden meestal van koffie om een flinke oppepper te geven als ze moe zijn van het harde werken. De koude koffie’s zijn nu helemaal hip en happening. 

Sporters

Sporten hoort bij een gezonde levensstijl. Sporters letten meestal op hun lijn. Ze eten veel groenten en volkoren producten en houden van erg van biologische voeding.

Lekkere hapjes voor sporters:

 • Spaghettipompoen alla bolognese: Een spaghettipompoen is een koolhydraatarm-alternatief voor gewone spaghetti.
 • Griekse yoghurt parfait met fruit: Een heerlijk vetarm dessert
 • Warme, pittige salade met bloemkool, kikkererwten en zaden van passievruchten: Deze salade is supergezond

Lekkere drankjes voor sporters:

 • Witte thee: Deze thee wordt getrokken van de eerste jonge knoppen van de theeplant. Ze worden hierna in het zonlicht gedroogd. Wite thee bevat meer antioxidanten dan gewone en groene thee en is daardoor gezonder.
 • Koriander fiësta sap: Een feestelijk detox drankje met koriander, bindsla, limoen en ananas.
 • Een smoothie met bananen en cacao: Het eten van cacao is goed voor de gezondheid. Het heeft een positieve invloed op de bloeddruk en de bloedvaten dankzij de antioxidanten die erin zitten. 

Buitenlandse gasten

Organiseert u een internationaal evenement? Houdt dan rekening met de smaak van uw buitenlandse gasten. Dat betekent niet dat als er veel mensen uit China naar uw evenement komen, u ze alleen Chinese gerechten moet serveren.

Vaak vinden buitenlanders het wel leuk om iets van onze keuken te proeven. Maak het echter niet te bont. Maar weinigen zullen hollandse nieuwe of gerechten met paardenvlees waarderen. Het is veilig om voor de Italiaanse keuken te kiezen. Mensen over de hele wereld zijn hiermee bekend. Noedels zijn ook in veel landen populair.

Let erop dat veel mensen in het midden-oosten geen varkensvlees eten. Een groot deel van de populatie van India, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka en Bali eet geen rundvlees.

Er is nog iets waar uw rekening mee moet houden. In Nederland zijn maar relatief weinig mensen lactose intolerant. Lactose intolerant betekent dat iemand zuivel niet kan verdragen. Er zijn landen waar het grootste gedeelte van de bevolking (soms zelfs 90%) lactose intolerant is.

Vooral in Zuid-Amerika, Azië en het zuiden van Amerika komt lactose intollerantie veel voor. Komen er mensen uit die delen van de wereld op uw event? Zorg dan in ieder geval dat u zuivelvrij alternatieven heeft.

Lekkere hapjes voor buitenlandse gasten:

 • Poffertjes: Oerhollands. In veel landen eet men pannekoeken. Poffertjes zijn net weer een andere versie daarvan. Maak het lactosevrij door in sojamelk te gebruiken, in plaats van gewone melk en de boter los te serveren.  
 • Spaghetti met courgette en pesto van tomaten en limabonen: Dit vegetarische gerecht zullen veel mensen heerlijk vinden.
 • Knapperige eend met pittige noedels en pruimenchutney: Een ideale combinatie van zoet, zuur, zout en pittig.

Lekkere drankjes voor buitenlandse gasten

 • Jenever: Deze drank wordt al eeuwenlang in België en Nederland gemaakt en hoort bij onze traditie. 
 • Bisschopssap: een alcoholvrij alternatief voor bisschopswijn
 • Vander Ghinste Oud Bruin: Dit bier krijg werd onderscheiden als ‘World’s Best Dark Beer’ door de World Beer Awards.

Welke cateraar voor een catering feest?

Veel locaties hebben één of meerdere vaste cateraars. Zo’n cateraar kent de mogelijkheden en de logistieke beperkingen van de locatie. Misschien komt het niveau en/of de prijzen van de vaste cateraar niet altijd overeen met uw wensen en uw budget.

In sommige gevallen is het mogelijk alsnog een eigen cateraar te kiezen na het betalen van een uitkoopbedrag. Gewoonlijk betaalt u hiervoor een vergoeding die overeenkomt met een bepaald percentage van het budget (meestal tussen de 10 en de 35 procent) of een vast bedrag.

Het is gebruikelijk dat de cateraar een keertje proef-kookt, zodat u de mogelijkheid hebt om te zien en te proeven wat uw bezoekers op hun bord krijgen.

TIP: Voor hele kleine evenementen waar bijvoorbeeld alleen hapjes geserveerd worden, is het ook mogelijk om gebruik te maken van een lokale traiteur. Voor grotere evenementen is het inhuren van een professionele cateraar verstandiger.

Welke locatie is geschikt voor catering events?

Bezoek de locatie samen met de cateraar, als diegene nog nooit op uw locatie heeft gewerkt. Zo kan de cateraar nagaan of de keukenfaciliteiten voldoende zijn voor wat er op het menu staat.

Kijk of er voldoende werkruimte achter de schermen is voor de cateraar (zowel in de keuken als in de afruimzone). Een te kleine ruimte of een slechte indeling heeft een directe invloed op de kwaliteit van de events catering.

Sommige cateraars bezitten een eigen mobiele of centrale keuken en beschikken over de logistiek die ze nodig hebben. Bij anderen moet u dit inhuren. Organiseert u een evenement voor meer dan 1000 genodigden? Plaats dan meerdere keukens en afruimpunten om de afstanden die de obers afleggen te beperken en de show catering te verbeteren.

Kijk met uw cateraar of alle stroom- en watervoorzieningen beschikbaar zijn. Zorg ook dat er voldoende parkeerplaatsen bij de locatie aanwezig zijn. Bijna elke cateraar arriveert namelijk met koelwagens.

Hoeveelheid voedsel evenement catering

De uitkomst van het onderzoek? Maar liefst 30 procent van het eten gaat zo de prullenbak in. Zonde van al dat lekkere eten en van al het geld. De cateringvorm die voor de meeste voedselverspilling zorgt, is het dinerbuffet (38 procent van het voedsel wordt weggegooid), dan het walking diner (31 procent) en daarna het gewone zittende diner (28 procent).

De belangrijkste oorzaak van voedselverspilling is dat mensen te veel eten op hun bord stouwen. Slechts een klein deel komt door een te hoge schatting van het aantal bezoekers. Hou hier rekening als u voor een buffet kiest.

Zo vermindert u de voedselverspilling:

 • Minder gerechten op de menukaart zetten
 • Wat overblijft bij de bereiding gebruiken voor andere gerechten. Van stukjes brood is het bijvoorbeeld mogelijk om croutons te maken.
 • Kleinere porties serveren en de gast laten weten dat hij of zij kan bijbestelling
 • Bij een buffet restanten als gevolg van de te veel opscheppen in rekening brengen

Hoeveel voedsel heb ik nodig?

Hier zijn handige tabellen om de hoeveelheid drinken en eten te bereken voor uw evenement:

 

Een vaste prijs voor catering evenement

De hoeveelheid drank die geconsumeerd wordt, hangt heel erg af van het publiek, de weersomstandigheden en het tijdstip. Er is een manier op voorhand te weten wat u uitgeeft aan catering party.

Het is vaak mogelijk om de kosten van het voedsel en de drank af te kopen. Bespreek met de cateraar of dit kan. Zo staat u achteraf geen onaangename verrassing te wachten als u de factuur van catering party ontvangt.

Cateringblunders en hoe u ze voorkomt

Voedselvergiftiging-epidemie

Elk jaar lopen zo’n half miljoen Nederlanders een voedselvergiftiging op. U wilt natuurlijk niet dat mensen massaal na of tijdens uw evenement een voedselvergiftiging oplopen. Hoe voorkomt u dit scenario? Kies voor een cateringbedrijf die volgens de HACCP-normen werken.

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Point. Het is een voedselveiligheidssysteem. Een cateringbedrijf die zich aan de HACCP-regels houdt, nemen allerlei preventieve maatregelen om onhygiënische situaties te voorkomen. Ze gaan zeer hygiënisch te werk, waardoor er geen ziekteverwekkers in het eten en drinken terecht komen.   

Te duur

Als de prijzen op het menu of de menu’s te hoog zijn, zullen niet veel mensen eten bestellen. Misschien halen ze wat bij een snackbar bij uw event in de buurt of ze gaan eerder naar huis, om daar te eten. Uw bezoekers worden bovendien chagrijnig van hoge prijzen. Ze zullen uw evenement daardoor minder waarderen.

Probeer van te voren uw doelgroep in te schatten. Hoeveel hebben ze ongeveer te besteden? Op de millionaires fair worden geen frikandellen geserveerd, maar oesters en kaviaar. Bij een popconcert worden exclusieve producten weer niet gewaardeerd, maar eenvoudige snacks juist wel. 

Te goedkoop

Is het mogelijk om te goedkoop eten aan te bieden? Ja. Als de prijzen zo laag zijn, dat u geen winst maakt uit het voedsel en de drank die verkocht wordt. Winst is uiteindelijk een belangrijk doel van elk evenement. In de catering hanteert men dat de prijs van het gerecht 4 tot 7 keer zo hoog is als de kostprijs. 

Dodelijke allergieën

Het aantal mensen met een voedselallergie is de laatste jaren flink gestegen. Veel milde voedselallergieën veroorzaken slechts huidproblemen (eczeem). Ernstige allergieën leiden soms zelfs tot de dood. De Europese wetgeving stelt het verplicht voor cateraars om 14 stoffen aan te geven die vaak allergische reacties geven:

 1. Pinda’s 
 2. Producten die gluten bevatten (granen)
 3. Schaaldieren
 4. Soja
 5. Melk (inclusief lactose)
 6. Eieren
 7. Lupine
 8. Noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, cashewnoten, paranoten, macademianoten en pistachenoten)
 9. Mosterd
 10. Selderij
 11. Sesamzaad
 12. Sulfiet en zwaveldioxide bij hoeveelheden van meer dan 10 milligram SO2 per kilo of per liter
 13. Weekdieren
 14. Vis

Te veel of te weinig eten

Stel: tijdens een groot festival is de patat op. Een ramp voor de gasten. Zij hebben zin in een frietje. Kunnen ze niet krijgen wat ze willen, dan worden ze chagrijnig. Veel inslaan dus? Nee, want als er te veel eten is, moet u na het event veel weggooien. Zonde.

Hoe schat u de hoeveelheid voedsel juist in? Wij hebben hiervoor handige tabellen gemaakt. Ga voor de tabellen naar het hoofdstuk: Hoeveel voedsel heb ik nodig? 

Onleesbare menukaart

Weet u wat u krijgt als u ‘morue terre et mer’ of ‘kaeng phet’ besteld? Als u buitenlandse gerechten op het menu zet, zorg dan altijd voor een vertaling. Veel van uw bezoekers zullen anders gerechten bestellen, waarvan blijkt dat ze het toch niet lekker vinden. Misschien zijn ze zelfs voor sommige ingrediënten allergisch.

Onbeschoft personeel

De catering medewerkers op uw evenement hebben een behoorlijke invloed op de stemming van uw gasten. Als het personeel vriendelijk is, zijn uw gasten vaak tevreden. Niets is zo vervelend als onbeschoft personeel. Sommige medewerkers zullen uw gasten met plezier laten weten dat ze niet gewenst zijn. Dit is natuurlijk een ramp. 

Hoe voorkomt u deze situatie? Werk met gecertificeerde cateraars. Lees recensies op het internet en laat referenties overleggen. Vraag of het cateringbedrijf op de dag van uw evenement medewerkers op stand-bye willen laten staan. Dit is handig als een medewerker zich ziek meldt. U stuurt een vervelende ober of barman hierdoor ook makkelijker naar huis en laat een vervanger komen.

Wie betaalt de cateraar als het event niet door gaat?

Dat staat in het contract dat u met de cateraar gesloten hebt. Lees het contract dus goed door als u het tekent. Bent u het niet eens met iets wat in het contract staat? Overleg het met uw cateraar en probeer tot een overeenkomst te komen.

Er zijn bepaalde verzekeringen die een deel van de geld uitkeren, in het geval dat het event geannuleerd wordt.

Aantal gasten catering event

Spreek duidelijk af met de cateraar en/ of de locatie wanneer u het definitieve aantal gasten uiterlijk moet doorgeven. Leg dit ook duidelijk schriftelijk vast.  Pas op dat dit aantal uiteindelijk op de factuur zal komen, ook al zijn er op het evenement zelf minder gasten. Probeer het definitieve aantal daarom zo laat mogelijk door te geven.

Bediening

Iedereen heeft een hekel aan lang wachten. Het is daarom van belang dat er voldoende obers en bedieningspunten zijn. Bij catering feesten gaat u uit van een bar per 100 à 150 personen en een buffet per 50 personen. Een ober per 50 gasten is voldoende. Serveert u dranken vanaf plateaus? Dan moet u rekenen op een ober per 40 gasten.

Voor een dinerbuffet is een ober voor 20 gasten aan te raden, bij een zittend diner is dat een ober per 10 gasten. Let op dat het nodige aantal afhangt van de ervaring van het personeel en het serviceniveau dat u wilt bieden.

Wat zijn momenteel de trends in de catering festival?

Streekproducten

Producten uit eigen regio worden steeds populairder. Ze hebben namelijk een heel aantal voordelen:

 • Minder kans op voedselfraude. U weet waar de producten vandaan komen. Wilt u weten of die eieren wel afkomstig zijn van kippen die naar buiten mogen? Spring op de fiets en bezoek de boerderij.
 • Minder CO² uitstoot: Streekproducten hoeven maar over een korte afstand vervoert te worden. De CO² uitstoot is daarom bij streekproducten aanmerkelijk minder.
 • U stimuleert de regionale economie: Mensen uit de regio hebben daarom meer te besteden. Misschien is uw evenement een goede plek voor. 
 • Vers: Door de korte afstand zijn lokale producten supervers. Van het land naar de pan in een paar uur.

Onbewerkte ingrediënten

Veel van de voeding die wij consumeren, is bewerkt in de fabriek. Onbewerkte ingrediënten komen zo uit moeder natuur. Ze zijn niet verhit of geraffineerd en er zijn geen kleur en smaakstoffen aan toegevoegd. De voedingsmiddelen zijn eventueel wel gedroogd.

Onbewerkte producten zijn eerlijk. U weet precies wat er in zit. De laatste jaren zijn mensen steeds meer bezig met authenticiteit. Er is ook steeds meer een hang naar milieuvriendelijk leven. Het eten van onbewerkte voeding past perfect bij beide tendensen.

Gezond eten voor kinderen

We zijn steeds vetter gaan eten. Vanaf de jaren ‘50 werd fastfood steeds populairder. Dat had een groot nadeel. Mensen werden ook steeds dikker. Tegenwoordig is Nederland bezaaid met fastfoodketens en heeft bijna de helft van de volwassenen overgewicht. Toeval? Volgens de experts niet. Fastfood bevat veel vet en koolhydraten en daardoor ook veel calorieën. Er wordt veel te veel fastfood gegeten in Nederland. 

Het aantal kinderen met overgewicht neemt nog steeds toe. Dat is schrikbarend, want kinderen met overgewicht worden meestal volwassenen met ernstige gezondheidsproblemen. Veel mensen vinden daarom dat het tijd is om het tij te keren. Kinderen moeten weer gezond leren eten.

Ouderwetse vleesgerechten

Vroeger werd er veel meer orgaanvlees gegeten. Niets van het dier werd weggegooid. Dit is beter voor het milieu. Er ontstaat namelijk minder slachtafval. Orgaanvlees bevat voedingsstoffen die nergens anders in zitten. Ouderwetse gerechten met orgaanvlees zijn daarom weer in, zoals blakenbrij, bloedworst en zure zult.

Foodtrucks

Razend trendy. Een foodtruck is een absolute crowdpleaser. De mobiele keuken is op elke locatie te gebruiken. Let er wel op dat elke foodtruck maar een beperkt menu heeft. Er zijn bijvoorbeeld foodtrucks die alleen worstenbroodjes serveren. Zet een foodtrucks op uw evenement neer, waardoor uw gasten voldoende keuze hebben.

Vindt een cateringsbedrijf bij u in de buurt

Op Catering 24 staan alle cateraars handig onder elkaar op een rijtje. De site heeft bovendien een geavanceerde zoekfunctie, waarmee u snel de ideale cateraar voor u vindt.

Ideeën voor de festival catering van een kinderfeestje

Eerst wat eten dat u kosten wat het kost moet vermijden op een kinderfeestje:

 • Ongezond eten, zoals alles wat gefrituurd is, frisdrank met veel suiker, dessert met veel ei en/ of room.
 • Eten waarmee makkelijk mee geknoeid wordt, zoals chocoladefondue,  suikerspinnen en tomatensoep.
 • Gerechten met exclusieve ingrediënten. Kinderen geven niets om kaviaar, truffels en elandenmelk.
 • Pittig eten. De één vindt pittig wel lekker en een ander niet. Het is slim om de hoeveelheid peper tot een minimum te beperken.
 • Bepaalde ingrediënten die bijna alle kinderen niet lekker vinden: spruitjes, witlof, bonen, spinazie, donkerbruin brood, asperges, oesters en mossels

Kinderen vinden niets zo leuk als een feestje. Helaas zijn kinderen ook erg kritisch, wat betreft catering festivals. Er is toch een aantal gerechten dat bijna ieder kind lekker vindt en die ook nog eens heel erg gezond zijn:

 • Fruitbakjes van bladerdeeg
 • Tortillapizza’s:  Tortilla’s met beleg
 • Groentefrietjes
 • Pasta met groenteballetjes
 • Fruitsmoothies
 • Loempia’s van rijstpapier

Hier zijn wat originele ideeën voor catering festivals, waarmee u uw kinderfeestje een succes maakt:

 • Huur een cateraar in die  pizza’s bakt. De kinderen kiezen zelf voor het beleg.
 • Een high tea is perfect
 • Gesneden groenten zoals wortels, selderij, broccoli en tomaten met een dipsausje zijn erg populair bij kinderen. Een paar dipsauzen die kinderen lekker vinden zijn pindakaas, komkommer-yoghurtsaus en een sausje van geroosterde pompoenzaden.
 • Ga picknicken met de kinderen! Heerlijke gerechten om mee te zijn bijvoorbeeld fruitspiesjes, worstenbroodjes en bananenmuffins.

Tip: vraag van tevoren of er kinderen zijn die een voedselallergie of een bepaalde voedingsstijl hebben (vegetarisch, halal, etcetera).

Ideeën voor beurs catering

Er zijn hapjes die heel handig zijn op een beurs. Sommige bezoekers zullen gaan zitten om te eten, anderen blijven rondlopen. Dat betekent dat uw bezoekers het eten en drinken makkelijk mee moeten nemen, als ze dat willen. Hoe zorgt u daar voor?:

 • Serveer niets dat moeilijk te eten is.
 • Het moet mogelijk zijn om de  verpakkingen van het drinken te sluiten. Voorzie in flesjes drinken en bekers met een deksel. Blikjes zijn niet geschikt. Ze hebben misschien maar  een kleine opening, maar bezoekers (vooral kinderen) knoeien er toch mee.
 • Serveer het eten niet op een bord, maar in doosjes, glazen, frietzakken of aan spiesjes.
 •  Vermijd voedsel waarmee makkelijk geknoeid wordt zoals spaghetti met tomatensaus of geroosterde maïskolven

Hier hebben wat gerechten onder elkaar gezet die handig zijn om lopend te eten en heerlijk smaken:

 • Groentechips  in een frietzak
 • Pittige groente-spiesjes met verse kruiden
 • Mandu: Koreaanse wontons met gehakt

Zoekt u naar leuke ideeën voor catering beurzen? Hier hebben we er speciaal voor u een aantal onder elkaar gezet:

 • Huur een chef-kok die een unieke kook demonstratie geeft.
 • Heel geschikt voor catering beurs is een bar met heerlijke zelf gebrande koffie.
 • Wat dacht u van een cocktailbar voor catering beurzen?

Ideeën voor festivals catering

Op festivals heeft niemand tijd om een paar uur te zitten voor een uitgebreide maaltijd. Snacks werken veel beter. Welke snacks zijn geschikt voor catering feest?

 • Tapas. Deze kleine aperitiefjes komen oorspronkelijk uit Spanje, maar zijn tegenwoordig ook zeer populair in Nederland en België. Lekkere tapasgerechten zijn bijvoorbeeld groene gazpacho met avocado en garnalen, kroketten met serranoham en geroosterde groenten met gorgonzola.
 • Sushi: Supergezond en vooral erg lekker. Erg lekker is nigiri-sushi met hollands nieuwe, maar ook geperste sushi met japanse omelet en sushi met steak en asperges.
 • Fast-food: De klassieke fastfood is nog steeds een grote crowdpleaser. Niet te ingewikkeld: gewoon lekker friet, bitterballen en hamburgers.

Foodtrucks zijn super populair. Het is dus een goed plan om één of meerdere foodtrucks in te huren voor catering feest.

Iedereen houdt van een goed feest. Feest catering heeft een grote invloed op het slagen van uw festival. Al dat dansen zorgt voor een behoorlijke trek. Probeer eens een barbecue voor catering feesten.

Kies wel voor echte professionals. Het laatste wat u wilt is dat uw gasten een voedselvergiftiging krijgen, doordat het vlees van binnen nog rauw is. Zorg dat er ook voldoende vegetarische opties zijn.

Een erg populaire vorm van feest catering is biologische eten. Veel mensen tegenwoordig zijn bezig met het milieu. De keuze voor gerechten gemaakt van biologische ingrediënten zal daarom bij een groot deel van uw bezoekers in de smaak vallen.

Ideeën voor show catering

Hier vind u wat originele ideeën catering show. Reis bijvoorbeeld  terug in de tijd met een waar middeleeuws feest. Grote houten tafels, personeel verkleed als ridders en jonkvrouwen en een heerlijk maal. Laat troubadours optreden en eeuwenoude liederen ten gehore brengen voor nog meer sfeer. In de Wel ende edelike spijse, een Belgisch kookboek uit 1035, staan gerechten waar men vandaag ook nog zal genieten:

 • Piepkuikens met rozijnen
 • Gepocheerde eieren met komijnsaus
 • Fazant met pepersaus

Originele manier van catering show is om uw locatie in een tropisch eiland te veranderen. Serveer Caribische gerechten zoals:

 • Ananassalade met verse spinazie en geitenkaas
 • Arubaanse pasteitjes met gehakt en groene olijven
 • Drumsticks van de barbecue met rum

Organiseer een limbo wedstrijd en zorg voor swingende Caraïbische muziek. Uw gasten hebben de tijd van hun leven!

Voer een toneelstuk of een musical op. Laat het personeel zich in dezelfde stijl kleden als de mensen op het toneel. Stem het menu ook af met wat er op het podium gebeurt. Speelt het toneelstuk of de musical bijvoorbeeld in Spanje, zet dan allerlei Spaanse gerechten op het menu. Patatas bravas, paëlla en sangria doen het altijd goed.

Ideeën voor catering evenementen

Er zijn heel wat originele manieren om uw gasten te voeden op een evenement. Verras uw gasten met een stamppotbuffet. Biedt verschillende stamppotten aan, zoals:

 • Spinazie-morsterdstamppot
 • Hutspot
 • Stamppot met spruitjes en appels

Koude soepjes in cocktailglazen zullen het erg goed doen. Hip, lekker en nog gezond ook! Wat voorbeelden van gerechten:

 • Avocadosoep met radijs en basilicum
 • Rode bietensoep
 • Komkommersoep met yoghurt en verse munt

Breng de stemming erin met een cocktail masterclass! Laat een ervaren bartender uw gasten stap voor stap de kneepjes van het vak leren.

Hoe vindt ik een goede en professionele cateraar? 

Let bij het uitkiezen van een cateraar op de volgende zaken:

 • Is het eten lekker en origineel?
 • Is de bediening vriendelijk?
 • Werkt de cateraar volgens de HACCP-normen (Hazard Analysis Critical Control Points)? Dit is een Europese norm die eisen stelt aan de opslag, transport, bereiding en opdiening van de voeding en bied dus ook een aantal garanties.
 • Wat zijn de kwalificaties van het bedienend personeel?
 • Welke uniformen zijn mogelijk?
 • Kan de cateraar referenties laten zien?
 • Hoe ziet het dranken assortiment eruit en welke adviezen kan de cateraar geven wat betreft de wijnkeuze?
 • Beschikt de cateraar over stoelen, tafels, tafelkleden, enzovoorts? Zo ja, in welke kleuren en stijlen?
 • Is het mogelijk om foto’s van andere evenementen te zien die de cateraar verzorgd heeft?
 • Ziet het bedienend personeel er verzorgd uit?
 • Is de cateraar in staat om rekening te houden met dieetwensen?
 • Is degene die het aanspreekpunt is in het voortraject ook op de dag van het evenement verantwoordelijk?