tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Decoratie Voor een Spetterend Feest

Na het lezen van deze pagina over evenementen decoratie, kiest u altijd de juiste decoraties voor feest, beurs en festival. Geen idee wat voor decoraties uw feest nodig heeft? Geen zorgen! Lees deze pagina en u weet u in no time wat voor decoratie uw feest nodig heeft om het tot het ultieme evenement te toveren.

U organiseert een feest, beurs of misschien zelfs een festival. Wat voor decoraties gaat u dan gebruiken en hoeveel budget moet u daaraan besteden? Dat soort vragen beantwoorden wij voor u, zodat uw feest groots wordt.

Inhoudsopgave

Evenementen Decoratie

Uw event ziet er nog grootser uit met bijpassende decoratie. Voor elke soort feest is er bijpassende decoratie. De locatie, doelgroep en doelstelling bepalen wat voor decoratie party en hoeveel decoratie u nodig heeft voor uw event.

Authentieke locatie zoals kastelen of kerken hebben al een decor dat zich leent voor een event. Maar bedrijfspanden, tenten of magazijnen hebben iets meer aandacht nodig voor evenementen aankleding.

Maar niet alleen de decoratie speelt een grote rol in uw event. Ook de inrichting van de locatie heeft een functioneel doel. Denk aan de plaatsing van de cateraar, lange tafels, statafels, open ruimtes, gezellige fauteuils en ga zo maar door.

Maak één geheel van uw locatie door verschillende details in dezelfde kleurtinten te houden. Denk bij details aan de tafellinnen, uitnodigingen, menukaartjes of kleine bloemetjes voor op de tafels.

Hieronder volgt een lijstje van verschillende soorten decoratie:

 • bloemen
 • planten
 • tafels
 • stoelen
 • ijssculpturen
 • meubilair met lichtelementen
 • vlaggetjes
 • ballonnen
 • slingers
 • tafellinnen
 • servetten
 • verlichting
 • naambordjes
 • lampionnen
 • en ga zo maar door

TIP: Professionele decorateurs hebben computerprogramma’s om uw wensen in 3D te visualiseren. U krijgt zo gelijk een duidelijk beeld van de sfeer.

Hieronder vindt u een paar tips om de locatie en het event beter tot hun recht te laten komen:

 • Plaats je decoratie hoger dan ooghoogte. U ziet van de ene kant van de ruimte niet wat er aan de andere kant van de ruimte geplaatst is als het te laag staat.
 • Licht of lichtshow laten uw decoratie en de ruimte meer spreken. Het verhoogd de dramatiek en geeft een warme sfeer.
 • Maar ook bloem – en groendecoraties geven een spetterende finishing touch aan uw event aankleding. Daarnaast geven ballonnen, ijssculpturen en andere feestdecoraties de ruimte ook een geheel ander uiterlijk.
 • Blijf altijd aan de veiligheid van uw gasten denken. De party aankleding moet altijd stevig en stabiel zijn. Let ook op scherpe randen, kabels, warmtebronnen en apparatuur.
 • Zorg dat alle elementen van de event aankleding harmonieus bij elkaar passen. Kleine zaken maken echt het verschil. Laat bijvoorbeeld de kleuren van het bedrijfslogo terug komen in de ballonnen of bloemen.
 • Een specialist helpt u ook graag een handje. U vertelt uw wensen en laat een plattegrond van de locatie zien. Samen met de specialist kiest u de meest geschikte party decoratie uit.

TIP: Laat textiel en kunststof impregneren om brandweerbaarheid te garanderen.

Bloem – en Groendecoratie

Bloemen en planten zijn niet alleen mooi, ze zijn ook enorm sfeervol en brengen letterlijk leven in uw evenement decoratie. Hier en daar bloemetje neerzetten is leuk, maar als u de regels van de bloemsierkunst volgt bereikt u een heel ander effect.

Bloemen bieden veel creatieve mogelijkheden voor uw aankleding evenement. De vazen en potten stemt u af met de bloemen en de rest van de locatie en decoratie. Deze moeten passen bij de ruimte en het soort event.

Bloemen komen het best tot hun recht bij de ingang. Buiten gaat meestal de geur van de bloemen verloren. In het midden van de ruimte kan de geur van de bloemen mengen met de geur van het voedsel. Dit kan een ongewenst effect veroorzaken.

Let op! Als u ook verlichting wilt als decoratie feest, let er dan wel op dat de bloemen niet verbleken in het licht. Bepaalde kleuren komen beter tot hun recht met gedimd of kaarslicht. De kleuren zien er in ieder geval anders uit dan in het daglicht. Houd de belichting op planten puur en kies voor groene spots zodat de bloemen en planten een gezonde uitstraling hebben.

TIP: Maak bloemstukjes voor op tafel niet te hoog. Als er een obstakel midden op de tafel staat, kunnen mensen moeilijker communiceren.

Verlichting, Lichtshows En Meer

Licht is essentieel voor je evenement decoratie. De juiste verlichting laat je decoratie stralen, maar let op verkeerd licht kan de decoratie laten verbleken.

Verlichting

Voor de juiste verlichting volgt u de volgende tips:

 • Stem de verlichting af op de kleuren en vormen van het decor.
 • Breng opvallende en mooie elementen in de spotlights. Heeft u bijvoorbeeld een ijssculptuur als hoogtepunt? Laat deze dan nog meer op de voorgrond treden door spotlights.
 • Minder mooie plaatsen in uw locatie kunt u subtiel wegwerken door daar juist geen licht op te laten schijnen.
 • Zorg ervoor dat de lampen zo staan afgesteld dat gasten en personeel er geen last van hebben. Niemand vindt het leuk om verblind te worden.
 • Denk aan schaduwvorming. Plaats geen grote voorwerpen in de lichtval. Als u een podium heeft denk er dan aan dat er ook iemand op het podium staat die voor vervelende schaduwvorming kan zorgen.
 • Wilt u een knusse ruimte creëren of juist de ruimte heel groot laten lijken? Gebruik verlichting! Door het juist gebruik van de verlichting creëert u een knusse ruimte of u kunt de ruimte optisch vergroten.
 • Bij verlichting denkt u niet gelijk aan rook – en mistmachines. Maar deze apparaten creëren in combinatie met de juiste verlichting een heel mooi effect.
 • Sfeerverlichting is heel mooi, maar zorg wel dat de cateraar kan zien wat hij aan het doen is. En zorg ervoor dat uw gasten ook niet compleet in het donker staan.

Lichtshows

Een lichtshow heeft als doel het evenement te ondersteunen en sfeer te geven aan het geheel. Een lichtshow is een van tevoren bedacht plan van hoe verschillende lichten binnen het lichtontwerp moeten bewegen en elkaar opvolgen.

Net als een film bestaat een lichtshow uit verschillende scènes. Deze kunnen van tevoren zijn vastgelegd maar ze worden ook wel eens gemixt op een speciale lichttafel. De show wordt vanaf de tafel bediend en ter plekke in elkaar gezet.

Bij grote festivals zoals Mysteryland wordt de evenementen decoratie vaak aangevuld met schitterend gekleurde lichtshows.

TIP: Professionele decorateur kunnen met computerprogramma’s een opzet maken van hoe de lichtshow er uit komt te zien in 3D.

En Meer..

Er zijn nog veel meer soorten aanvullingen op uw decoratie event, zoals:

 • lasershows
 • videoshows
 • vuurwerk

Lasershow
Naast lichtshow als feest aankleding, worden ook vaak lasershows gehouden. Met gekleurde lasers zorgt een lasershow voor een enorm spektakel. Met muziek en geluidseffecten tovert u uw evenement om tot een heus spektakel. Het is zelfs mogelijk om teksten en logo’s te projecteren met laserlampen.

Een lasershow kan zowel binnen als buiten gehouden worden, maar wanneer het donker is geeft dit wel een extra spectaculair effect.

TIP: Als u een lasershow wilt voor uw festival aankleding of decoratie events, schakel dan altijd een professional in. Onzorgvuldig gebruik van lasers kan oogletsel opveren.

Videoshows
Een videojockey, VJ, mixt ter plekke video’s, afbeeldingen en tekst. Voor een extra touch doet de VJ dit op het ritme van de muziek. De beelden worden geprojecteerd op een groot scherm door middel van een beamer.

Een professionele videoshow is een originele manier om een boodschap te vertellen en op het thema in te spelen van uw aankleding feest.

Vuurwerk
Het hoogtepunt van uw evenement decoratie? De vuurwerkshow! Een vuurwerkshow is een uniek hoogtepunt van uw evenement. Tijdens de hoofdact of voor de onthulling van iets kunt u vuurwerk inzetten.

Voordat u zo maar vuurwerk af mag steken, moet u eerst een vergunning verkrijgen. U krijgt alleen een vergunning als de brandweer aanwezig is. Houd altijd rekening met veiligheidsmaatregelen.

TIP: Alleen gecertificeerde bedrijven mogen professioneel vuurwerk afsteken. Zorg dat de vergunningen op tijd in orde zijn. Daarnaast is het aan te raden dat u de veiligheidsmaatregelen bespreekt met het vuurwerkbedrijf, de brandweer en politie.

Wat Voor Decoratie Op Feest?

De decoratie feest of decoratie party ligt natuurlijk aan het soort feest dat u geeft. Voor een kinderfeestje gebruikt u andere decoratie dan op een bruiloftsfeest. Wat voor soorten feesten zijn er zoal:

 • kinderfeestje
 • bruiloftsfeest
 • verjaardagsfeest
 • jubileum

Kinderfeestje

Bij decoratie kinder feest moet u denken aan vlaggetjes, ballonnen en slingers. Heeft uw kinderfeestje een thema, zorg dan voor bijpassende feest aankleding. Thema’s zijn bijvoorbeeld: prinsessen, cowboys & indianen, astronauten en ga zo maar door.

Bruiloftsfeest

 

Op de mooiste dag van uw leven heeft de decoratie feest een belangrijke rol. Van bloemen tot tafellinnen en ballonnen; zorg dat alles in een bepaalde kleurtint valt. De kleuren bepaalt u. Weet u niet zo goed of de kleuren die u heeft uitgezocht bij elkaar passen? Een weddingplanner kan u hierin adviseren.

TIP: Denk er wel altijd aan om geïmpregneerde decoratie voor het feest te kiezen. Geïmpregneerde feest aankleding garandeert de brandweerbaarheid.

Verjaardagsfeest

Viert u binnenkort een speciaal levensjaar? Bepaal dan ook een bepaald thema of kies kleuren uit waarin u de party aankleding wilt hebben. Pakt u het groots aan en gaat u voor Casino Royal thema bijvoorbeeld, inclusief speelautomaten en roulette? Zorg dan ook voor andere feest aankleding in dat thema.

Alleen een kleurenthema? Dat kan ook. Kies bijpassende kleuren en decoreren maar.

Jubileum

Bent u een bepaald aantal jaar getrouwd en wilt u dit groots vieren met een feest. Denk dan ook aan de event aankleding. Een subtiel kleuren thema of groots uitpakken met Flower Power thema? Zorg altijd voor de juiste bijpassende decoratie om een spetterend feest te geven.

Wat Voor Decoratie Op Event?

In het bedrijfsleven worden ook vaak events georganiseerd. Dit kan zijn om klanten, sponsors en andere bedrijven te bedanken of om nieuwe klanten te werven. Op dit soort evenementen wordt vaak een boodschap overgebracht en worden mensen aangezet om iets te gaan doen.

Heeft u een bedrijfslogo? Gebruik dan de kleuren die daar in voorkomen en laat ook het logo in verschillende decoratie stukken terug komen.

Bij een bedrijfsevenement moet de decoratie niet te veel aandacht trekken, want de aandacht moet gaan naar het bedrijf. Zorg ervoor dat de ruimte voldoende verlicht is maar denk wel aan de sfeer. Decoratie evenementen kan ook in de vorm van tapijttegels met logo er op of een rode loper met de bedrijfsnaam.

Decoratie Voor Beurs

Een beurs wordt vaak gehouden in een groot evenementengebouw zoals:

 • Ahoy, Rotterdam
 • Jaarbeurs, Utrecht
 • Brabanthallen, Den Bosch
 • Amsterdam RAI, Amsterdam

Zoals u al eerder hebt kunnen lezen zijn dit soort grote ruimtes vaak de ruimtes die de meeste decoratie beurs en beurs aankleding nodig hebben.

Tijdens de Huishoudsbeurs bijvoorbeeld, wordt de Amsterdam RAI gevuld met verschillende standjes en podia. Ook de vloer wordt bedekt met gekleurde tapijttegels of houten vloerstukken. Het plafond van zo een gebouw ziet er vaak niet mooi uit, maar door alle decoratie beurs net boven ooghoogte valt dat niet eens op.

TIP: Bij beurs aankleding houdt u altijd de doelgroep en de doelstelling van uw event in uw achterhoofd.

Grootse Decoratie Voor Festival

Een festival is wel één van meest gedecoreerde evenementen. Festivals zoals:

Bij deze festivals bevindt de meeste decoratie zich op en rond het podium. Omdat iedereen het podium goed kan zien. Bij dit soort festival aankleding moet u denken aan:

 • Enorme decorstukken
 • Verlichting
 • Palmbomen
 • Schommels
 • Opblaasbare attributen
 • Glijbanen
 • Hangmatten
 • Etenskraampjes of foodtrucks
 • En nog veel meer!

Op dit soort evenementen vindt u ook vaak licht -, laser en vuurwerkshows.

Inrichting feesten

Niet alleen de decoraties feest zijn van groot belang bij een event, maar ook de inrichting van de locatie. Bij een dansfeest zet u bijvoorbeeld geen stoelen midden in de zaal, maar alleen statafels. Of als er veel ouderen verwacht worden zorgt u er juist voor dat er voldoende stoelen staan.

Houdt altijd rekening met uw doelgroep en de wensen van de bijbehorende doelgroep en u maakt er een spetterend evenement van!