tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Partytent en Aluhal Vergelijking

Heeft u moeite met bepalen of u een aluhal of partytent wilt huren? Aluhallen en partytenten zijn twee verschillende soorten tenten. Beide tenten hebben voor- en nadelen.

Alle onderscheidende en overeenkomstige aspecten van de tenten staan beschreven. Hierdoor kunt u exact kiezen wanneer welke tent het beste bij uw feest of evenement past.

Wanneer een Aluhal Aangeraden Wordt

We raden u aan een aluhal te huren wanneer u

 • Locatie met een ongelijke ondergrond heeft.
 • Een tentvloer in de tent wilt plaatsen.
 • Zwaar of slecht weer verwacht; met name als er zware windstoten worden voorspeld.
 • Oppervlakte van meer dan 100 m² nodig heeft.

Maar ook:

 • Geen scheerlijnen kunt plaatsen ter verankering.
 • Zelf het aanzicht van de tent wilt samenstellen.
 • Objecten als geluid en verlichting wilt ophangen aan de tent constructie.

Wanneer een Partytent Aangeraden Wordt

We raden u aan een partytent te huren wanneer u

 • Een tent zoekt voor een klein oppervlak (tot 100 m²).
 • Feestje in de (achter)tuin heeft.
 • De goedkoopste oplossing zoekt.
 • Geen (professionele) tentvloer nodig heeft.

Aluhal Voordelen

Een aluhal is flexibel in de maatvoering. Met afmetingen van 100 – 10.000 m². Binnenin de tenthal staan nooit palen. U kunt de complete binnenruimte gebruiken voor uw feest of evenement.

Een aluhal is op elke ondergrond te plaatsen zoals: gras, zand, asfalt en zelfs oneven terrein. Het interieur en exterieur van een aluhal kunt u geheel naar uw wensen aanpassen.

Partytent Voordelen

Partytenten hebben een oppervlakte van  4 – 36 m². De tent is relatief goedkoop om te huren. Vaak zijn deze tentjes uitgevoerd als vouwtent zodat deze klein te transporteren zijn en eenvoudig op- en af te bouwen.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

Overeenkomsten Tussen Aluhal en Partytent

Hieronder staan alle voordelen beschreven die u zal ervaren bij het huren van zowel een partytent als aluhal.

Opbouw

Aluhallen en partytenten hebben beide een vrije overspanning. Dit houdt in dat er geen palen ter ondersteuning van de tent staan. Echter is een partytent dan wel erg snel beperkt in de mogelijke afmetingen.

Een aluhal gebruikt geen scheerlijnen. Een aluhal is verankerd via de tentvloer die wordt gebruikt, slagpennen van 1 mtr lengte of betonverzwaring. Een partytent wordt vaak verankerd met scheerlijnen.

Ondergrond

Beide tenten kunnen op zichzelf staan en zijn daarom op vrijwel alle ondergronden te plaatsen.

Onderscheid Tussen Aluhal en Partytent

Hieronder staat beschreven hoe een aluhal en partytent van elkaar verschillen.

Formaat

Dit is het grootste onderscheid tussen beide soorten tenten. Een partytent heeft een oppervlakte van ongeveer 4 – 36 m². Bij een aluhal begint de oppervlakte bij 100 m² tot wel 5.000 m².

 Prijs

Omdat het formaat tussen beide tenten zo sterk verschilt, verschillen ook de prijzen sterk. Een partytent is aanzienlijk kleiner dan een aluhal en gebruikt lichter materiaal. Om die redenen is een partytent al te huur vanaf enkele tientallen euro’s.

Aluhallen zijn eenvoudig te huren. Daarnaast zijn het professionele constructies die voorzien zijn van de benodigde certificaten waaronder een brandveiligheid certificaat.

De aluhal wordt opgebouwd door een professionele bouwploeg inclusief zwaar materiaal en speciaal gereedschap. Hierdoor begint de huurprijs van een aluhal bij enkele honderden euro’s en loopt al snel in de duizenden euro`s.

In beide gevallen is de huurprijs sterk afhankelijk van het aantal vierkante meters dat u nodig heeft.

Stevigheid

Een aluhal is in vergelijking met een partytent vele malen steviger. Een aluhal wordt verankerd door de tentvloeren, zoals cassettes of vloerframes. Als de tent zonder gestelde systeemvloer wordt geplaatst worden betonblokken of haringen van 1 mtr lengte gebruikt. Elke aluhal is bestand tegen windstoten tot 100 km/u.

Op een zachte ondergrond zijn scheerlijnen zeker aan te raden. Bij een verharde ondergrond zoals de straat of uw terras vraagt een verankering wat creativiteit.

Mocht er wind staan en u heeft uw (opvouwbare) partytent niet verankerd dan is de kans zeer groot dat deze wegwaaid.

Daarom raden wij u aan bij een al licht aantrekkende wind de partytent zeer goed te verankeren of af te breken.

Bij harde wind moet u echt de tent opruimen. Anders zal de wind dat snel genoeg voor u doen.

Op- en Afbouw

Een partytent is gemakkelijk door u zelf op te zetten. De meeste partytenten kunt u onder de schouder meenemen naar de plek van bestemming. Daar pakt u de partytent uit en hoeft u alleen de tent maar op te zetten en het zeil eroverheen te gooien. Dit gebeurt in een zeer korte tijd.

Een opvouwbare partytent kan als pakket op de locatie worden neergezet en vervolgens met wat mankracht uiteen worden gevouwen.

Bij een aluhal is dit een compleet ander verhaal. Een aluhal wordt geleverd in een vrachtwagen en door een professionele bouwploeg opgezet en afgebroken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zwaar gereedschap zoals heftrucks.

Vloeren

Bij een aluhal is in veel gevallen een tentvloer nodig om te zorgen dat het grote oppervlakte geheel waterpas is. Bij een partytent van 4 – 36 m² wordt vaak geen tentvloer gelegd, omdat de ondergrond waterpas is. Wanneer dit niet het geval is worden er wat vlonders ingelegd.

Een aluhal heeft drie vloeren die worden gebruikt als ondervloer: vloerframes, vloercassettes of een vlondervloer.

Voerframes zijn van deze drie opties de sterkste en zwaarste tentvloeren. Dat komt door de gegalvaniseerde metalen constructie welke is ingelegd met betonplex multiplex van hoge kwaliteit. Bij deze ondervloer is het zelfs mogelijk om er met een auto overheen te rijden.

Een cassettevloer is altijd een stabiel geheel wat de hoogte of van de tentvloer ook is. Eigenlijk heeft het dezelfde sterkte als een vloer van vloerframes, alleen bestaan de cassettevloeren uit kleinere plaatjes van 1 x 2.5 mtr. Vloerframes zijn  2.5 x 5 meter.

Een vlondervloer is een vloer bestaand uit houten planken van 0,5 x 5 meter. De vlondervloer wordt geschakeld geplaatst en vormt daarmee één robuust geheel.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts: