tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons

Paviljoen Tent Voor Uw Evenement

Organiseert u binnenkort een (bedrijfs) evenement of festival? Een paviljoen tent is zeer geschikt als sfeervolle accommodatie op uw evenement. Onze paviljoententen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en zorgen gegarandeerd voor een geslaagd evenement.

Lees meer over het huren van een paviljoen tent. Ontvangt u graag een vrijblijvend advies van één van onze adviseurs? Neem dan contact met ons op!

Uitvoeringen Paviljoen Tent

Een paviljoentent wordt standaard geleverd met witte dakzeilen en witte zijzeilen. Heeft u liever een luxere paviljoen tent? Zo bieden we onder andere kunststof zijwanden aan maar ook de mogelijkheid om uw paviljoentent transparant te maken. Bekijk onderstaande mogelijkheden voor de toevoegingen aan uw paviljoentent!

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

Afmetingen van een Paviljoen Tent

De paviljoen tent bestaat uit een zeer stevig aluminium frame met vrije overspanning. Hierdoor zijn er binnenin de tent én buiten de tent geen obstakels te vinden en maakt u voor de volle 100% gebruik van de ruimte. De maten van deze aluminium paviljoen tenten zijn op te delen in:

Breedte maten
De breedte maten van uw paviljoen tent verschillen van 3 tot en met 30 meter. 

Lengte maten
De lengte van uw paviljoen tent begint bij 5 meter. Naarmate u een grotere paviljoen tent wilt, is dit mogelijk in veelvouden van 5 meter. Met de lengtemaat varieert u van een kleine afstand van 5 meter tot een zeer grote afstand. Samen met de breedtemaat bepaalt u zelf de grootte van uw paviljoen tent.

Zijhoogte
Er zijn standaard maten voor de zijhoogte van uw aluminium paviljoen tent. De standaard maten zijn; 2.50, 3 en 4 meter.

Nokhoogte
De nokhoogte voor uw paviljoen tent hangt af van de breedte en lengte van de paviljoen tent. 

Door de verschillende maten paviljoententen, die u zelf bij ons samenstelt, is het mogelijk om zowel een kleine als een grote paviljoentent te huren. Een paviljoentent is vanaf 100 m² en vanaf 1000 euro te huur. 

Heeft u hulp nodig bij het bepalen van de grootte van de paviljoentent? Klik dan op onderstaande link om uw tentmaat te berekenen.

Bereken uw Ideale Tentmaat in 10 Seconden

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

1 Hoeveel personen verwacht u?
2 Welke zaalopstelling is van toepassing?
2

Tafels met daaromheen 4 – 5 personen.

0.75

Volledig staand publiek gericht op een podium.

1

Staand publiek met tafels verspreid door de ruimte.

1

Netjes in rijen opgestelde stoelen.

3 Bekijk onze tentmaat suggesties hieronder

Vul het aantal personen voor uw tent in. Kontent Structures maakt voor u een berekening van het aantal benodigde vierkante meters en geeft u suggesties voor geschikte tentmaten.

400 personen x = m2

Onze tentmaat suggestie:

Wellicht ook geschikt voor uw locatie:

Zijn er nog onduidelijkheden?

Vraag het aan onze experts:

Vraag het aan onze experts:

Voor Welke Evenementen wordt een Paviljoentent Gebruikt?

Bent u op zoek naar een tent voor een van de volgende gelegenheden?

 • Corporate events
 • Sport evenementen
 • Gesponsord evenement
 • Culinaire evenementen

Een paviljoentent wordt voor veel verschillende soorten evenementen gebruikt. 

Van een kleinschalig evenement tot een groot feest, voor ieder soort evenement kunt u een passende paviljoentent huren. Of het nu gaat om een bedrijfsfeest of een festival, een paviljoentent is zeer geschikt voor zowel zakelijke evenementen als publieksevenementen.

Bekijk hieronder ter inspiratie een aantal paviljoententen:

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

Materialen en Vloeren van een Paviljoentent

De paviljoentent is ook wel de aluminium paviljoentent/aluhal. Deze tent wordt gebouwd met een aluminium frame constructie en vervolgens uitgevoerd met witte dak- en gevelzeilen. Deze dak- en gevelzeilen zijn gemaakt van gecertificeerd brandvertragend PVC doek.

Om ervoor te zorgen dat uw evenement nog meer slaagt in een paviljoentent, hebben wij aanvullingen waarmee u de tent extra kunt uitrusten. De verschillende aanvullingen worden hieronder besproken.

Vloer
U heeft de keuze uit een cassettevloer  of vloerframes. Zodat ook de vloer een mooi uiterlijk heeft in de paviljoentent. Bij Kontent Structures werken we voornamelijk met vloerframes. Deze gestelde systeemvloer zorgt niet alleen voor een stabiele ondergrond maar ook voor de verankering van de paviljoen tent. Het is belangrijk om te weten dat een systeemvloer met een heftruck geplaatst dient te worden. Uw locatie dient bereikbaar te zijn voor onze heftruck. 

Tentverwarming
Zodat uw evenement in alle tijden van het jaar een geslaagd evenement wordt. De verwarmingselementen die wij leveren zijn fluisterstil en zorgen daardoor niet voor een onaangenaam geluid tijdens uw evenement maar wel voor een aangename temperatuur in uw paviljoen tent. 

Kunststof zijwanden en glaswanden
Om het uiterlijk van de paviljoentent een extraatje te geven.

Deuren
Ook is het mogelijk om meerdere deuren te plaatsen in de paviljoentent. Dit is naast een plus voor het uiterlijk ook een plus voor de veiligheid. Er moeten tijdens een evenement voldoende nooduitgangen aanwezig zijn.

Nooduitgang bordjes en brandblussers
Ook deze aanvullingen zorgen voor extra veiligheid tijdens uw evenement in de paviljoentent.

Podium
Wanneer u ervoor wilt zorgen dat de optredens tijdens uw evenement de aandacht en exclusiviteit krijgen die ze verdienen.

Toiletwagen
Wanneer u geen sanitaire voorzieningen in de buurt heeft tijdens uw evenement.

Extra Informatie Over een Paviljoentent Huren

Bij Kontent Structures verhuren we al meer dan 20 jaar paviljoententen. Vanwege onze jarenlange ervaring met het verhuren van paviljoententen voor corporate events, publieksevenementen en festivals voorzien wij u graag van een passend en vrijblijvend advies!

U kunt al een paviljoentent huren voor 1 dag maar ook voor een week, een maand of zelfs een jaar.

Op- en afbouw binnen zeer korte tijd. Wij verzorgen de opbouw en de afbouw van de paviljoentent en de aanvullingen die u hierbij huurt. Dankzij onze ervaring bouwen wij snel een paviljoentent op en af.

Advies bij eventuele vergunningsaanvraag. Wanneer u een vergunning nodig heeft voor uw evenement, adviseren wij u in welke vergunningen u dient aan te vragen en waar u deze het best kunt aanvragen.

Aan te sluiten op bestaande gebouwen. Heeft u al een gebouw waar het evenement in plaatsvindt, maar is deze ruimte binnen onvoldoende? Dan is het mogelijk om dit gebouw uit te breiden met een paviljoentent, omdat deze tent op het bestaande gebouw aan te sluiten is.

Aan het huren van een paviljoentent zijn voorwaarden verbonden. Klik hier om deze voorwaarden te bekijken.

Veelgestelde Vragen over een Paviljoentent Huren

Voldoet de tent aan alle eisen van gemeente en brandweer?
Ja, al onze tenten zijn van professionele kwaliteit en gecertificeerd.

Is deze grote paviljoentent ook mogelijk voor op het strand?
Zonder twijfel. Wij hebben hiervoor aangepaste transportmiddelen en ruw terrein heftrucks in bezit. Daarmee kunnen we ook op een moeilijke ondergrond zoals het strand grote festivaltenten plaatsen.

De ondergrond op onze locatie loopt erg af. Is dat een probleem?
Nee, wij voorzien de tent van een onderbouw  zodat alle hoogteverschillen zijn te overbruggen.

Kan de tent hoger worden geplaatst?
Ja, er kan een onderbouw worden gebouwd zodat de Grote Luxe VIP Tent op de gewenste hoogte komt te staan. Uiteraard zorgen we dan ook voor trappen naar de tent.

Is de tentverwarming luidruchtig als deze draait?
Nee, de tentverwarming is fluister stil en daarom niet storend.

Is een tent paviljoen waterdicht?
Ja,  bij Kontent Structures verhuren we een paviljoen waterdicht.

Gezien de problemen in het verleden bij o.a. Pukkelpop met ingestorte tenten, zijn jullie festivaltenten stevig genoeg en voldoen deze aan de veiligheidseisen?Kontent Structures zorgt altijd voor een tentaccommodatie die zo veilig mogelijk is en bestand is tegen hoge windstoten. Afhankelijk van de locatie, de toepassing, het type en de afmetingen is een tentaccommodatie bestand tegen windkrachten van 80 tot wel 150 km/uur.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts: