tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Complete Uitleg Over Tent Verzekeringen

Tijdens feestenfestivalsevenementen en andere festiviteiten staan er veelal diverse grote en kleine tenten (aluhallen) om bezoekers op te vangen. Van honderd tot soms wel duizenden vierkante meters groot.

Ook huren bedrijven regelmatig tenthallen voor opslag, als tijdelijke werkruimte en om ongestoord door te werken.

Helaas weten maar weinig huurders of de tenten eigenlijk wel verzekerd zijn. Want laten we eerlijk zijn… verzekeren is nou niet het meest interessante onderwerp.

Toch is het wel verstandig om de verzekering op orde te hebben, omdat een  tenthal al snel tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s kost!

Wie Verzekert de Tenthal?

De belangrijkste vraag over tentenverhuur verzekeringen is:  “Valt de tent onder uw verzekering of neemt de tentenverhuurder deze voor zijn rekening?”.

In de meeste gevallen eist de tentenverhuurder, in de algemene voorwaarden of het huurcontract, dat u de tent verzekert tijdens de huurperiode. Dit houdt in dat vanaf de oplevering tot aan de start van de afbouw u verantwoordelijk bent over de gebouwde tent.

De reden hiervoor is, dat na het opbouwen de verhuurder geen zicht heeft op wat er met de tent gebeurt. Een tentenverhuurder is niet in zijn geheel gevrijwaard, want uiteraard moet alles stevig verankerd zijn.

Ga er vanuit dat u als huurder verantwoordelijk bent voor de tent. Let daarom goed op tijdens de oplevering en meldt eventuele gebreken of schades direct! Zodat u achteraf niet op deze gebreken kunt worden aangesproken.

Onder Welke Verzekering Valt Dit?

De toepassing van de tenthal bepaalt onder welke verzekering deze valt. Hierbij is het cruciaal dat u controleert of deze verzekeringen überhaupt aanwezig zijn!

Feesten, festivals en evenementen

Wanneer u een festiviteit organiseert valt een tenthal onder uw evenementenverzekering.

Werkruimte

Als u een tent gaat gebruiken om uw bedrijfswerkzaamheden voort te zetten, valt de tent onder uw bouwplaats, werk- of bedrijfsverzekering.

Let op! Zoals vaak blijkt bij verzekeringen, is het niet zo eenvoudig. Mocht er bijvoorbeeld een medewerker van uw organisatie per ongeluk schade toebrengen aan de verhuurmaterialen dan kan dit onder een aansprakelijkheidsverzekering vallen.

Onder welke verzekering de aluhal valt, is dus altijd afhankelijk van de specifieke situatie en organisatie. Leg altijd vooraf duidelijk en concreet uit aan uw verzekeraar of tussenpersoon hoe u de tent gaat gebruiken. Op deze manier krijgt u altijd specifiek advies.

Waar U Specifiek Naar Moet Vragen Bij Uw Verzekeraar

Vraag bij uw verzekeraar specifiek voor welke schades aan de tent u verzekerd bent. Let daarbij vooral op schade door

  • Brand
  • Diefstal
  • Vandalisme
  • Stormschade

Meestal zijn deze vormen van schade niet standaard meeverzekerd. Hierdoor kunt u voor een onprettige verrassing komen te staan wanneer er onverhoopt iets voorvalt.

Hoewel de tentenverhuurder verantwoordelijk is voor het juist verankeren van de tent; kan het door menselijke fouten nog steeds gebeuren dat er stormschade ontstaat. Bijvoorbeeld wanneer deuren open worden gelaten of zeilen zijn losgemaakt. Ook kan zeer extreem weer schade veroorzaken.

Naast dat u verzekerd bent, is het belangrijk te controleren dat dit voor het juiste bedrag is. Een verzekering tot € 5.000 zal de schade veelal niet dekken. Controleer ook welk bedrag of percentage uw eigen risico is en of dit gewenst is.

Voor welk bedrag de gehuurde alu-tenthal verzekerd moet zijn, kunt u opvragen bij uw tentenverhuurder.

Kan een Tentenverhuurder de Tent Verzekeren?

Dit verschilt sterk per verhuurder. De meeste tentenverhuurders hebben wel een verzekering voor hun materialen, maar dit is veelal op een veel grotere schaal geregeld.

De reden hiervoor is dat de meeste tentenverhuurbedrijven een verhuurvloot in dekking hebben, welke zich op vele verschillende locaties tegelijk bevindt. Het totale eigen risico per schadegeval voor een verhuurder is daarom al snel veel hoger dan dat de schade in uw individuele geval zal zijn.

Een kleinere tent bereikt met de totale schade vaak alleen het eigen risico van de verzekering van de tentenverhuurder. Vraag nadrukkelijk aan de verhuurder hoe de tent verzekerd is voor eventuele schades, maar houd er rekening mee, dat u meestal zelf een verzekering moet afsluiten.

Is een Tentenverhuur Verzekering een Wettelijke Verplichting?

Nee, er is geen enkele wettelijke verplichting voor u om een tenthal te verzekeren.

Maar let op! Als u formeel akkoord gaat met de algemene voorwaarden van een tentenverhuurder, schept dit wel aansprakelijkheden en verplichtingen.

Waaronder (mogelijk) de plicht om de tentmaterialen te verzekeren. Daarom is het altijd aan te raden de gestelde (algemene) voorwaarden van de verhuurder waarmee u in zee gaat, aandachtig te lezen of er specifiek naar te vragen in uw offerte aanvraag.

Zijn er Speciale Tentverzekeringen of Verzekeraars Speciaal voor Tenten?

Nee, er zijn geen speciale tentverzekeringen of verzekeraars die hier een aparte module voor hebben.

Wel zijn er voor grote tenten speciale verzekeringsmodules met betrekking tot de stormschade. Wanneer u een groter evenement organiseert, is het altijd verstandig dit voor te leggen aan uw tussenpersoon of verzekeraar.

5 Eenvoudige Tips om Schade en Claims te Voorkomen

1. Spreek een verhuurder aan wanneer u twijfelt over de verankering van de tenthal, dingen die loszitten of wanneer bepaalde montage niet is afgemaakt.

Ook kent u als organisator het terrein vaak beter en informatie over sterke of zwakkere ondergronden worden altijd op prijs gesteld. Wees zelf proactief.

2. Blijf van de tentmaterialen en verankering af. Dat klinkt misschien wat onaardig, maar helaas komt het nog vaak voor dat medewerkers, vrijwilligers of andere betrokkenen spanbanden, haringen of montages in de weg vinden zitten en deze even verzetten of verplaatsen zonder daar de gevolgen van in te zien.

Mocht dit na schade inspectie blijken kan dit ongelukkig voor u uitvallen. Overleg altijd eerst met de verhuurder over dit soort zaken. Instrueer altijd alle medewerkers en bezoekers van alle tentmaterialen af te blijven.

3. Accepteer geen slordig werk van uw tentenbouwer. U huurt een professional in en u mag dan ook verwachten dat er goed en kundig werk geleverd wordt.

Als u van mening bent, dat een en ander niet goed wordt afgeleverd of geplaatst, spreek de verantwoordelijken hierop aan. Ten slotte bent u vaak eindverantwoordelijke voor het geheel.

4. Controleer op certificeringen. Het kan gebeuren dat een verzekeraar niet uitkeert bij schade als het tentmateriaal of de tentenverhuurder niet gecertificeerd is. Controleer dit dus altijd bij uw verhuurder.

Als u met een tentenverhuur bedrijf werkt die ISO en VCA gecertificeerd is kunt u er vanuit gaan dat u met een professionele partij te maken heeft. Niet alleen zijn alle tentmaterialen volgens de hoogste normen gekeurd, maar ook de manier waarop de tent wordt op- en afgebouwd. En dit wordt jaarlijks (onverwachts) gecontroleerd!

5. Sluit de tent af wanneer er niemand aanwezig is en wanneer het waait. Neem contact op met de verhuurder wanneer u twijfelt over de stevigheid van de tenthal, maar onderneem zelf geen actie om de tent aan te passen!

Deze eenvoudig toe te passen tips kunnen u tienduizenden euro’s besparen en in alle gevallen voorkomt u een hoop gedoe en gezeur!

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

  • 20 Jaar Ervaring
  • 100% Gecertificeerd
  • Inclusief Op- en Afbouw
  • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts: