tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Tentenverhuur (Aluhal) Prijzen en Kosten Factoren

Wanneer u een tent huurt, wilt u dit uiteraard zo goedkoop mogelijk realiseren. Om u te helpen een zo laag mogelijk prijs te verkrijgen, staat hieronder een overzicht beschreven van alle tentenverhuurfactoren die de uiteindelijke huurprijs bepalen + tips per factor om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Let op! Het gaat in dit overzicht om het huren van een aluhal.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

Wat kost een tent huren? De prijs aluhal verschilt erg. Een tenthal huren maakt u zo goedkoop of duur als u zelf wilt. Er zijn verschillende factoren die de kosten tentenverhuur beïnvloeden. De tentenverhuur prijzen zijn natuurlijk een stuk hoger als u een luxe tent wilt huren met allerlei speciale voorzieningen dan als een eenvoudige tent huurt.

Een ander voorbeeld van iets wat invloed heeft op de huurprijs aluhal is de tentvloer. Geen tentvloer is natuurlijk het goedkoopste. Helaas wordt het daardoor wel een troep binnen. Stelt u voor dat de tent wordt opgebouwd op een ondergrond met zand waar het net heeft geregend. Dan lopen uw gasten dus door de blubber. Cassette- en framevloeren zijn duurder, maar zijn wel steviger. U kan er daardoor zwaardere gewichten op plaatsen. Een framevloer is zelfs sterk genoeg om er met een auto over heen te rijden.

Vraagt u zich af: hoe duur is een tent huren? Hieronder staat een overzicht van alle punten die in kleine of grote mate de huurprijs van uw tent beïnvloeden en hoe u de kosten aluhal zo laag mogelijk houdt.

 1. Huurperiode
 2. Bekendmaking huurperiode
 3. Lengte en breedte maten
 4. Zijhoogte
 5. Tent wanden
 6. Tent daken en gevels
 7. Tentvloer
 8. Tent deuren
 9. Verwarming
 10. Speciale toepassingen
 11. Transport
 12. Locatie
 13. Op Hoogte Plaatsen
 14. Ondergrond
 15. Mogelijkheid tot op- en afbouw
 16. Teruggave van tentmaterialen
 17. Hulp bij opbouw

1. Huurperiode

De totale huurperiode is één van de belangrijkste factoren in de totale huurprijs. De huurperioden, die vrijwel elke tentenverhuurder hanteert, zijn:

 • Een aantal dagen tot maximaal 1 week
 • Meerdere weken
 • 1 maand
 • Meerdere maanden
 • Enzovoort…

Hoe langer de huurperiode is, hoe gunstiger de prijs per m2 voor u uitvalt (relatief gezien).

Een uitzondering op deze regel is wanneer de huurperiode meerdere weekenden overlapt. Bijvoorbeeld: vrijdag opbouwen en na 2 weekenden op maandag afbreken. Dit betekent in feite dat de tent 2 weken niet verhuurd kan worden, terwijl u deze slechts 9 dagen in gebruik heeft.

Hoe u de kosten van uw huurperiode zo laag mogelijk houdt.

 • Vermeld altijd bij het huren van de tent de langst mogelijke huurperiode waarvoor u de tent nodig heeft.
 • Als het mogelijk is, vermijd het overlappen van meerdere weekenden.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

2. Bekendmaking huurperiode

Zoals in vrijwel elke branche is het belangrijk ruim van te voren aan te geven wanneer u een tent nodig heeft. Als u kort van te voren boekt, is de kans groter dat er geen passende tent beschikbaar is, de agenda al gevuld is of dat er (vanwege de haast) extra kosten moeten worden gemaakt om de tenthal te kunnen voorbereiden en op te bouwen.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Zorg ervoor dat u tenminste 3 weken voor de huurperiode een akkoord hebt bereikt met een tentenverhuurder.

3. Lengte en breedte maten

Naast de huurperiode spelen ook de afmetingen van de aluhal een belangrijke rol in het bepalen van de huurprijs. Bij aluhallen geldt vrijwel altijd, dat de prijs per m2 daalt naarmate de tent groter wordt. Dit betekent dat een kleine tenthal van 10  * 10 meter per m2 duurder is dan een tenthal van 30 * 80 m2.

Een grote tent huren is dus relatief het goedkoopste.

Een tenthal wordt snel duurder wanneer de breedte groter is dan de lengte. Hoe breder een tent moet worden hoe groter en zwaarder de tentmaterialen worden. Dit  zorgt al voor een stijging van de kosten, maar daar komt nog bij dat het transport, de hulpmiddelen en de arbeid om de tent op- en af te bouwen ook duurder worden.

Hoe u de kosten van uw tentformaat zo laag mogelijk houdt.

Om de prijs van een Aluhal zo laag mogelijk te houden, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de tent tenminste vierkant is, maar bij voorkeur een grotere lengte heeft dan de geselecteerde breedte.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

4. Zijhoogte

De zijhoogte van een tent kan een grote rol spelen in de huurprijs. Aluhallen worden standaard opgebouwd met een zijhoogte van 2.30 of 3 meter hoog. Wanneer er van deze maten moet worden afgeweken, zorgt dat vrijwel altijd voor een meerprijs.

Hoe u de kosten van uw tenthal zo laag mogelijk houdt.

Wijk niet van de standaard zijhoogte van 2.30 of 3 meter af wanneer dit niet strikt noodzakelijk is.

5. Tentwanden

Er zijn diverse mogelijkheden om de zijkanten van een tenthal te bekleden. Afhankelijk van uw keuze neemt de huurprijs toe. Hieronder staan alle mogelijkheden opgesomd van laagste naar hoogste prijs.

 • Geen wanden
 • Zeilen zijwanden
 • Zeilen zijwanden met ramen (raamzeilen)
 • PVC kunststof wanden
 • Sandwich wandpanelen
 • Glaswanden

Geen

Zoals u zult begrijpen, is het ontbreken van wanden in een tent het goedkoopste. In feite betreft het dan geen tent, maar een overkapping van het geheel.

Zeilen Zijwanden

Wanneer u wel wanden in uw tent wilt hebben, zijn witte zeilen zijwanden het goedkoopst. Deze zijn wit van binnen en buiten, relatief eenvoudig te plaatsen en windbestendig.

Uiteraard is het mogelijk om de tent te verwarmen als deze is uitgevoerd met zeilen wanden.

Zeilen Zijwanden met Ramen (raamzeilen)

Als u wilt dat uw gasten naar buiten kunnen kijken, zijn raamzeilen de goedkoopste oplossing.

Deze eenvoudige zeilen zorgen voor een strakke afwerking, binnen vallend zonlicht en de mogelijkheid om van het buitenaanzicht te genieten.

Raamzeilen zijn er in ‘french windows’ of in een strakke uitvoering die hetzelfde uiterlijk hebben als glaswanden.

PVC kunststof wanden

PVC kunststof wanden is de meest nette en strakke manier om de wanden van een tent uit te voeren.

De kosten van PVC wanden zijn aanzienlijk hoger dan die van zeilen wanden.

Niet alleen zijn de wanden en bijbehorend bevestigingsmateriaal duurder, ook moet er vrijwel altijd een gestelde systeemvloer onder worden geplaatst om daar de kunststof wanden op te kunnen plaatsen.

Bij de kunststof wanden wordt meestal standaard een kleine hoeveelheid glaswanden geleverd om het aanzicht van uw aluhal te verfraaien. Bij grotere hoeveelheden glaswanden moet u rekenen op een meerprijs.

Een tent met kunststof wanden is gemiddeld 40% duurder dan een tent met alleen zeilen zijwanden, naast het feit dat er vrijwel altijd een gestelde systeemvloer onder de tent moet worden geplaatst in verband met de montage.

Sandwich wandpanelen

Deze wandpanelen zijn 6-8 centimeter dik, zorgen voor isolatie van de tenthal en hebben een permanente uitstraling. Wanneer uw tent is uitgerust met sandwich wandpanelen kan deze volledig geconditioneerd worden.

Aan het uitvoeren van een aluhal met sandwich wandpanelen voor een korte termijn zit een stevig prijskaartje.

Echter kunnen sandwich wandpanelen op de langere termijn juist weer wel kostenefficiënt uitpakken. Om die reden worden sandwich panelen vrijwel alleen gehuurd voor perioden van 3 maanden of langer.

Glaswanden

Glaswanden zijn verreweg de duurste wanden om te huren. Dit vanwege de hoge aanschafwaarde, lastige hanteerbaarheid en relatief lage levensduur.

Wanneer u een tent huurt voorzien van kunststof wanden, wordt altijd een kleine hoeveelheid glas wanden kosteloos meegeleverd. Mocht u echter meer wanden met glas willen dan schroeft dit de huurprijs flink op.

Om die reden wordt een tent met bijzonder veel glaswanden alleen geplaatst in zeer luxe tenten of volledig transparante tenten. Houdt u er daarnaast rekening mee, dat glaswanden alleen kunnen worden geplaatst op een gestelde systeemvloer.

Hoe u de kosten van uw tentwanden zo laag mogelijk houdt.

Kies zorgvuldig de zijwanden uit. Rondom glas is natuurlijk fantastisch mooi! Maar weegt dit op tegen de meerkosten?

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

6. Tent dak en gevels

Er zijn 3 mogelijkheden om de dak en gevel van een aluhal te bekleden. Afhankelijk van uw keuze neemt de huurprijs toe. Hieronder staan alle mogelijkheden opgesomd van laagste naar hoogste prijs.

 • Wit zeil
 • Transparant zeil
 • Geïsoleerde (opgepompte) zeilen

Wit (licht doorlatend) dak- en gevelzeil

Wit zeil is de meest gebruikte en bekende bekleding van het tentdak en de -gevel. Strak afgewerkt zeil dat zowel wit van binnen als van buiten is. Omdat deze zeilen in 90% van alle tenthallen worden toegepast, zijn ze verreweg de goedkoopste optie.

Let op dat er 2 soorten wit zeil zijn die u kunt huren. Licht doorlatend wit zeil en niet-licht doorlatend wit zeil (ook wel opak genoemd). Per verhuurder verschilt het of beide soorten zeil aanwezig zijn of slechts een van beide.

De prijs van beide zeilen is hetzelfde, maar afhankelijk van het doel van uw tenthal kan het ene soort zeil meer wenselijk zijn. Bijvoorbeeld: als u overdag een lichtshow geeft, is een niet-licht doorlatend zeil het meest praktisch.

Transparant dak- en gevelzeil

Transparante tenten zorgen voor een echte blikvanger en uw gasten hebben vanuit de tent een bijzonder uitzicht.

Transparante tenten komen regelmatig voor bij bijzondere locaties met waterpartijen, kastelen, bijzondere onthullingen en zeer luxe feesten.

Transparante dak- en gevelzeilen zijn aanzienlijk duurder dan witte zeilen. Wanneer u een of meerdere delen van het dak transparant wilt hebben, zal de huurprijs aanzienlijk stijgen!

De reden dat transparante dakzeilen zo kostbaar zijn, is dat deze materialen slechter hanteerbaar zijn, erg gevoelig voor vuil en schade en een relatief korte levensduur hebben in vergelijking met bijvoorbeeld witte dakzeilen.

Opgepompte dak- en gevelzeilen

Opgepompte dakzeilen worden ingezet om een aluhal volledig te isoleren of conditioneren. De dakzeilen worden opgepompt met lucht en onder druk gehouden door een compressor.

Dit gebeurt uitsluitend bij projecten die voor minimaal enkele weken worden geplaatst. Bijvoorbeeld als verwarmde opslag in de winter of gekoelde werkruimte in de zomer.

Aan deze isolerende dakzeilen zit een stevig prijskaartje en dit is vrijwel nooit interessant voor een feesttentfestivaltent of evenementtent.

Hoe u de kosten van uw tenthal daken en gevels zo laag mogelijk houdt.

Overweeg van te voren goed wat u nodig heeft. Witte dak- en gevelzeilen zijn in de meeste gevallen voldoende om uw evenement of werkzaamheden te laten slagen!

Echter op een bijzondere locatie of tijdens een speciale gelegenheid kan een volledig transparante tent een prachtige en unieke ervaring zijn voor u en uw gasten.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

7. Tentvloer

Er zijn 3 soorten tentvloeren beschikbaar voor een aluhal (cassettes of frames). Een vergelijking van alle tentvloeren kunt u lezen op onze tentvloeren vergelijking pagina.

Afhankelijk van uw tentvloer, neemt de huurprijs toe. Hieronder staan alle mogelijkheden op van laagste naar hoogste prijs.

Geen vloer

Het goedkoopste is om geen vloer in de tent te plaatsen. Dit kan wanneer u een vlakke ondergrond heeft, de tent aankleedt met zeil en er voldoende ruimte is om de aluhal te verankeren met slagpennen.

Ook kunt u ervoor kiezen om geen tentvloer te nemen wanneer u de aluhal gebruikt voor werkzaamheden aan de grond. Bijvoorbeeld wanneer u een werktent of stormbestendige doorwerktent huurt voor renovaties of bouwprojecten.

Gestelde systeemvloer

Wanneer u kiest voor de meest nette en strakke tentvloeren, wanden van kunststof of glas, er geen verankering in de grond mogelijk is of er significante hoogteverschillen zijn in de ondergrond, is een gestelde systeem tentvloer noodzakelijk.

Een gestelde systeemvloer bestaat uit vloercassettes of vloerframes. Beide vloeren kosten hetzelfde en leveren hetzelfde strakke resultaat op. Afhankelijk van de locatie, tentvloeroppervlak en de ruimte om te bouwen wordt een van beide vloeren opgeleverd.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Om kosten laag te houden is de meest logische optie om een locatie te zoeken waar een tentvloer niet noodzakelijk is.

Houd hierbij wel in de gaten dat er dan slagpennen van 1 meter lang in de grond moeten kunnen worden geplaatst om de tent te kunnen verankeren.

Wanneer dit niet kan, is het noodzakelijk om de tent te verzwaren met betonblokken en dit brengt een meerprijs met zich mee. In de meeste gevallen is dan een gestelde systeemvloer interessant, omdat de kosten hiervan niet zoveel hoger liggen dan die van de betonblokken en u heeft direct een nette afgewerkte vloer.

8. Tentdeuren

In de meeste gevallen spelen het aantal deuren een zeer kleine rol in de huurprijs, tenzij u een vorm van maatwerk nodig heeft.

Als er zeilen zijwanden in de aluhal zijn geplaatst, kunnen er enkele sets zijzeilen worden aangewezen als vluchtweg. Deze worden dan opengeschoven of met een lus in het midden vastgemaakt, zodat deze snel kunnen worden geopend.

Bij het plaatsen van kunststof wanden wordt veelal een minimaal aantal deuren meegeleverd. Een goede vuistregel is dat er per 100 personen 1 m2 nooduitgang verplicht is (1 deur is tussen de 1,5 en 2 m2 nooduitgang).

Wanneer u meer dan het noodzakelijk aantal deuren wilt, is dit vaak tegen een meerprijs mee te leveren. Ook het plaatsen van een (afsluitbare) roldeur is een optie wanneer de tent is opgebouwd met kunststof wanden. Hier hangt echter een aanzienlijk prijskaartje aan.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Beoordeel van te voren hoeveel deuren er strikt noodzakelijk nodig zijn. Meer deuren bestellen met de gedachte dat dit ‘altijd wel van pas komt’ kan al snel voor een hogere prijs zorgen.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

DSCI0017.JPG

9. Verwarming

Bij iedere aluhal kunnen een of meerdere diesel gestookte verwarmingsunits worden geleverd. De kosten per unit staat vast, exclusief het dieselverbruik. Houd er rekening mee, dat het verbruik hiervan sterk kan variëren, afhankelijk van het weer en de bijbehorende buitentemperatuur.

Zo kan er middenin de winter erg veel diesel worden verbruikt om uw feestfestivalevenement of tijdelijke werkruimte op de door u gewenste temperatuur te houden.

Hoe u de verwarmingskosten zo laag mogelijk houdt.

Of verwarming bij een tent noodzakelijk is, hangt af van de toepassing van de tenthal en het jaargetijde. Uiteraard kunt u uw tentverhuurder om advies vragen.

Wanneer u een verwarming huurt, let er dan op dat deze niet onnodig aanstaat. Zet de thermostaat op een normale waarde en niet op vol vermogen. Zet hem uit na afloop van het feestevenement of de werkzaamheden.

Daarnaast gebeurt het vaak dat tijdens het inrichten van de tent de verwarming ook staat te draaien. Het is natuurlijk fijn om een warme werkplek te hebben, maar niet strikt noodzakelijk.

10. Speciale toepassingen

Speciale toepassingen op of aan de tenthal verhogen de totale huurprijs aanzienlijk! Dit komt, doordat ogenschijnlijk kleine aanpassingen of extra’s vaak arbeidsintensief zijn of er is speciaal materiaal voor nodig.

Speciale toepassingen zijn onder andere

 • Dakgoten om het water af te voeren.
 • Goten om de Aluhal aan een bestaand pand te maken.
 • Rolstoelingang. Een schuine ingang waar rolstoelen overheen kunnen om de Aluhal binnen te gaan.
 • Rolstoelplateau. Hier kunnen Aan rolstoel gebonden personen verblijven en genieten van het podium .
 • Tent over een obstakel heen plaatsen.
 • Gaten in de vloer of zijwanden maken voor afvoer of bekabeling.
 • Gehele tent verrijdbaar maken
 • Meerdere tenten aan elkaar te koppelen om op deze manier een krappe ruimte zo goed mogelijk te benutten.


De reden dat deze toepassingen veel kosten is, omdat het altijd maatwerk betreft. Wanneer speciale toepassingen aan de orde zijn. laat dan in ieder geval de locatie zien, zodat zowel u als de tentverhuurder niet voor verrassingen komen te staan.

Hoe u de kosten van speciale toepassingen zo laag mogelijk houdt.

Door zo min mogelijk speciale aanpassingen voor de tent te nemen. Stel hardop de vraag of deze aanpassingen strikt noodzakelijk zijn.

Mocht u deze perse nodig hebben dan is het verstandig van te voren uw tentenverhuurder naar deze aanpassingen te laten kijken op locatie.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

11. Transport

De kosten van het transport spelen een relatief kleine rol in de uiteindelijke huurprijs.

Een belangrijke factor in de transportkosten is de te overbruggen afstand, gemeten in kilometers en het aantal vrachtwagens of vrachtwagencombinaties dat naar u toe rijdt.

Het kan dus voorkomen dat u het ene jaar een tenthal huurt en deze met een vrachtwagen kan worden vervoerd. Het jaar erop wilt u een groter feest organiseren waarvoor een vrachtwagencombinatie + een vrachtwagen nodig is.

Hierdoor lijkt het alsof de transportkosten onevenredig toenemen en eigenlijk is dat ook zo. Hier is niets aan te doen, maar wel belangrijk om te beseffen.

Hoe u de transportkosten zo laag mogelijk houdt.

Door een tentenverhuurbedrijf te kiezen die relatief dichtbij de bouwlocatie is gevestigd.

12. Locatie

Naast de transportkosten, kunnen de kosten ook beïnvloed worden door de indeling van de locatie zelf. In de meeste gevallen is dit overigens niet significant.

Wanneer er geen ruimte is om de vrachtwagen naast de bouwlocatie te parkeren, betekent dit dat al het tentmateriaal extra meters verplaatst moet worden.

Hierdoor is de opbouwtijd langer en dat betekent automatisch meer tijd en daarmee meer geld.

Hoe u de kosten van de locatie zo laag mogelijk houdt.

Zorg ervoor, dat de vrachtwagen(s) naast de bouwlocatie van de tent kan (kunnen) worden geparkeerd.

13. Op Hoogte Plaatsen

Het op hoogte plaatsen van een aluhal kan een grote kostenpost worden. Bijvoorbeeld wanneer u een complete aluhal op 2 meter hoogte geplaatst wilt hebben.

Echter heeft het op hoogte plaatsen normaal gesproken een beperkte invloed op de uiteindelijke huurprijs. Het goedkoopste is natuurlijk wanneer er helemaal niet op hoogte hoeft te worden gebouwd.

Het op hoogte plaatsen van een tenthal gebeurt met name wanneer de ondergrond erg ongelijk is of, omdat dit een speciale wens is. Vooral bij het plaatsen van VIP tenten gebeurd dit.

Houd er rekening mee, dat naast het op hoogte plaatsen, er ook ‘uitgangkosten’ aan vast zitten. Bezoekers kunnen een tent die op hoogte is gesteld niet zomaar overal verlaten. Dit vergroot de kans op ongelukken. Daarom moet bij elke uitgang een trap of een rolstoel ingang worden gebouwd.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Door de tent op een vlakke ondergrond te plaatsen waardoor deze niet op hoogte gebouwd hoeft te worden.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts:

14. Ondergrond

De goedkoopste ondergrond is een ondergrond die helemaal vlak is, waar de tent rechtstreeks op geplaatst kan worden en waar grondverankering mogelijk is.

Hoe minder vlak de ondergrond is, hoe meer er uitgevuld moet worden om de tenthal te kunnen plaatsen. Uitvullen tot 20 centimeter is relatief eenvoudig en hiervoor worden vrijwel nooit extra kosten berekend.

Wanneer er meer dan 20 centimeter moet worden uitgevuld, nemen de kosten snel toe. In feite moet er dan onder de gehele tent een complete onderbouw worden geplaatst.

Bij twijfel is het altijd verstandig de tentenverhuurder op de locatie uit te nodigen om deze zelf het terrein te laten controleren.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Zorg voor een vlakke, stevig ondergrond waar de aluhal rechtstreeks geplaatst kan worden en waar verankering mogelijk is.

15. Mogelijkheid tot op- en afbouw

De vrijheid om de aluhal op- en af te bouwen kan een grote rol spelen in de uiteindelijke huurprijs. Dit is met name het geval wanneer er van de standaard tijden wordt afgeweken.

De kosten van op- en afbouw zijn het laagst wanneer er op werkdagen tussen 07:00 en 18:00 gewerkt kan worden.

Wanneer de aluhal ’s nachts moet worden op- en afgebouwd zorgt dit voor een meerprijs. Ook geldt er een meerprijs wanneer de tent in het weekend moet worden op- of afgebouwd. Het duurst is om de tent ’s nachts in het weekend op of af te breken. Bijvoorbeeld op zondag nacht.

Wanneer de tent bijvoorbeeld op een weg (of erg in de weg) staat en echt zo snel mogelijk weg moet, zijn extra kosten onvermijdelijk. Maar als de tent niemand in de weg staat, kunt u een hoop kosten besparen door de tent op een gunstiger tijdstip te laten afbouwen.

Voorkom ook wachturen tijdens de op- en afbouw. Wanneer uw tentenverhuurder niet (verder) kan bouwen, omdat de locatie niet bereikbaar of begaanbaar is, worden deze kosten per uur doorberekend.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Laat de tenthal op werkdagen tussen 07:00 en 18:00 op- en afbouwen. Zorg er ook voor dat gedurende deze tijd de gehele bouwlocatie beschikbaar en bereikbaar is.

Houd hier ook rekening mee wanneer u bij de gemeente een vergunning aanvraagt voor de tent of het evenement. Op deze manier kan de gemeente niet eisen dat de tenthal onverwachts en op een ongunstig tijdstip weg moet worden gehaald.

16. Teruggave tentmaterialen

Wanneer tentmaterialen niet zorgvuldig zijn behandeld gedurende de huurperiode kan dit zorgen voor extra kosten. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn! Door al uw medewerkers en/of bezoekers te verzoeken van alle tentmaterialen af te blijven, kunnen schoonmaakkosten vermeden worden.

Met name Duct tape is de boosdoener van onvoorziene schoonmaakkosten. Wanneer er Duct tape op tentmaterialen is geplakt en daarna is verwijderd, laat dit lijmresten achter die op een arbeidsintensieve manier moeten worden verwijderd.

Het kan voorkomen dat het niet direct te zien is dat ergens Duct tape op heeft gezeten. Maar Duct taperesten laten altijd zwarte strepen of plekken na door vuil wat blijft kleven, ook al is dat niet meteen te zien na verwijdering.

Wij hebben sterk tape te koop tegen geringe prijs die wel op alle tentmaterialen geplakt kan worden.

Vermijd het gebruik van crêpepapier in een tenthal te allen tijden. Crêpepapier bevat namelijk veel kleurstof, wat in de tentmaterialen trekt. Dit is op geen enkele manier te verwijderen.

Het betekent simpelweg dat het volledige aankoopbedrag van de tentmaterialen bij u in rekening wordt gebracht.

Lever ten slotte de tent veegschoon op zoals staat zo beschreven in de algemene voorwaarden van vrijwel iedere tentenverhuurder. Extra schoonmaakkosten die nodig zijn om de tenthal te fatsoeneren, zullen worden doorberekend.

Hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

Al uw medewerkers en/of bezoekers instrueren om niet aan de tentmaterialen te zitten en hiermee extra schoonmaakkosten te vermijden.

Ontvang binnen 24 uur een Vrijblijvende Offerte

Daarom Kontent:

 • 20 Jaar Ervaring
 • 100% Gecertificeerd
 • Inclusief Op- en Afbouw
 • Assortiment Vrijwel Altijd Direct Leverbaar

Liever persoonlijk contact?

Vraag het aan onze experts:

Bel onze experts: