tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons

Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Hoeveel jaar ervaring hebben jullie met tentenverhuur?

Bij Kontent Structures hebben we meer dan 20 jaar ervaring in het verhuren van tijdelijke accommodaties. Ook al onze medewerkers zijn zeer ervaren!

Zijn jullie tentaccommodaties voorzien van certificaten?

Jazeker. Onze tentaccommodaties zijn voorzien van de benodigde certificaten. Daarnaast wordt er altijd een tentboek afgeleverd, met daarin statische berekeningen.

Komen jullie de locatie ook bezichtigen?

Jazeker. In een gevorderd stadium, voor de definitieve plaatsing, komen we uw locatie bezichtigen. Hierdoor krijgen we een helder beeld van uw beoogde locatie en eventuele aandachtspunten worden duidelijk.

Wordt het transport ook door jullie uitgevoerd?

Ja, dat klopt! Het transport van de tentaccommodaties hebben wij in eigen beheer. We beschikken over een uitgebreid wagenpark met meerdere vrachtwagencombinaties.

Zijn de montagemedewerkers bij jullie in dienst?

Jazeker! We beschikken over een groot team van ervaren bouwmedewerkers. Dit team bestaat uit voormannen en montagemedewerkers.

Zijn de medewerkers gecertificeerd?

Alle medewerkers zijn individueel voorzien van onder andere een VCA certificaat! Hierdoor zijn ze zich sterk bewust van veilig werken.

Kan de tent ook op het strand geplaatst worden?

Dat kan inderdaad! We hebben al tientallen keren een tent op het strand geplaatst. Doordat een zwaarlast systeemvloer 100% vlak gesteld kan worden is een ongelijke ondergrond geen probleem.

Is er tentverwarming mogelijk?

Uiteraard is het mogelijk om een tentaccommodatie te verwarmen. We bieden verwarmingselementen aan die ervoor zorgen dat er een aangename temperatuur ontstaat in uw tent. De verwarming is fluisterstil en maakt hierdoor geen storend geluid.

Wat kost een tent huren?

Wat de prijs is van een tent huren is geheel afhankelijk van het type tent, de afmeting van de tent en de uitvoering. We raden u aan om contact op te nemen voor een prijsindicatie of om direct een offerte aan te vragen!

Waar zijn jullie werkzaam?

Kontent Structures is gevestigd in Bodegraven en we zijn werkzaam door heel Nederland en België en voor grote projecten ook in de rest van Europa.

Aluhal

Wat is een aluhal?

De aluhal is een tentaccommodatie die bestaat uit een aluminium frame constructie. Deze tent wordt altijd als een vrije overspanning geplaatst waardoor u van alle beschikbare vierkante meters gebruik kunt maken. Een aluhal is onder andere te gebruiken als:

 • Evenemententent
 • Feesttent
 • Festivaltent
 • Semipermanente tent
 • Tijdelijke winkelruimte

Wat zijn de aluhal afmetingen?

Een aluhal is verkrijgbaar in diverse afmetingen. De breedte is al mogelijk vanaf 2.75 meter. De lengte is mogelijk vanaf 5 meter en is verlengbaar is veelvouden van 5 meter. De zijwandhoogte is beschikbaar in 2.5, 3 of 4 meter.

Welke tentvloer is mogelijk bij een aluhal?

Bij Kontent Structures werken we vrijwel altijd met een zwaarlast systeemvloer. Dit is een zeer robuuste vloer die op iedere ondergrond vlak te stellen is. Deze vloer is zeer geschikt voor een aluhal. Let wel op: een zwaarlast systeemvloer kan alléén met behulp van een heftruck geplaatst worden i.v.m de zwaarte van de platen.

Zijn er alleen zeilen zijwanden beschikbaar?

Nee. We beschikken over meerdere mogelijkheden voor de zijwanden. Zo heeft u de keuze uit witte zeilen zijwanden, witte kunststof wandpanelen of glaswanden.

Wat voor dakzeilen zijn er beschikbaar?

Voor het dak zijn er witte dakzeilen beschikbaar en transparante dakzeilen. Eventueel kunnen deze 2 ook nog gecombineerd worden om zo schaduw te creëren. Een transparant dak raden we namelijk af in de zomer.

Pagodetent

Wat is een pagodetent?

Een pagodetent is een multifunctionele tent voorzien van een puntdak. Deze tent wordt op zowel zakelijke als publieksevenementen gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO tent, als entree, garderobe, beursstand of voor drankuitgifte.

Wat zijn de pagodetent afmetingen?

Pagodetenten zijn verkrijgbaar in 4×4 meter of 5×5 meter. De zijwandhoogte van een pagodetent is 2.3 meter.

Welke kleuren pagodetenten zijn beschikbaar?

De meeste pagodetenten in ons assortiment zijn wit. Echter hebben we ook een assortiment pagodetenten met gekleurde dakzeilen. Deze zijn verkrijgbaar in de kleuren :

 • Mosgroen
 • Dijon (Mosterdgeel)
 • Dark Blue
 • Burgundy (Wijnrood)
 • Concrete (Antraciet)
 • Pepper (Taupe)

Is het mogelijk om pagodetenten te koppelen?

Dat is zeker mogelijk! De pagodetenten kunnen inderdaad aan elkaar gekoppeld worden. Door middel van regengoten is het mogelijk om pagodetenten eindeloos te koppelen.

Welke vloer wordt er gebruikt voor pagodetenten?

Ook voor pagodetenten maken we gebruik van een zwaarlast systeemvloer. Deze vloer dient tevens als verankering van de pagodetent. Het is ook mogelijk om pagodetenten zonder vloer te plaatsen, deze worden dan verankerd door middel van haringen en/of ballastblokken.

Wat is de windbelasting van de pagodetent?

Kontent Structures zorgt altijd voor een tentaccommodatie die zo veilig mogelijk is en bestand is tegen hoge windstoten. Afhankelijk van de locatie, de toepassing, het type en de afmetingen is een tentaccommodatie bestand tegen windkrachten van 80 tot wel 150 km/uur.

Opslagtent

Wat zijn de afmetingen van een opslagtent?

Een opslagtent is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De breedte gaat vanaf 2.75 meter tot 30 meter. De lengtemaat start op 5 meter en is verlengbaar in veelvouden van 5 meter. De zijhoogte van een opslagtent is 2.5,3 of 4 meter.

Kan een opslagtent afgesloten worden?

Jazeker. Bij het huren van een opslagtent bieden we ook de mogelijkheid van roldeuren aan. Automatische roldeuren of afsluitbare roldeuren, zodat er geen ongenode gasten uw opslagtent inkomen.

Tegen welke windkracht is een opslagtent bestand?

Kontent Structures zorgt altijd voor een tentaccommodatie die zo veilig mogelijk is en bestand is tegen hoge windstoten. Afhankelijk van de locatie, de toepassing, het type en de afmetingen is een tentaccommodatie bestand tegen windkrachten van 80 tot wel 150 km/uur.

Andere vraag?

Staat uw vraag hier niet tussen? Neem contact op met één van onze verhuurspecia