tentenverhuur voor evenementen, werk, opslag en tijdelijke huisvesting
Offerte aanvragen
Ik heb een vraag
Bel mij terug
Email
Facebook
Bericht ons
volgende

Werktenten: De 10 Meest Bijzondere Toepassingen Wereldwijd

Werktenten zijn de oplossing om een project voort te zetten bij slechte weersomstandigheden zoals harde wind, regen of sneeuw. Ook is een werktent perfect om werkplek te realiseren die een constante temperatuur heeft of stofvrij is.

De werktenten die in dit artikel beschreven  zijn werktenten die bij onverwachte  projecten zijn toegepast en/of op een knappe manier zijn opgebouwd. Hieronder vindt u de 12 meest bijzondere toepassingen van werktenten wereldwijd.

1. Tijdens het Opleiden van Agenten in Kunduz

Nederlandse Militair Ondersteunt Afghaanse Agent met Schieten

Werktenten worden niet alleen gerealiseerd in Nederland maar ook elders in de wereld.

Zo was dat ook gebeurd in Kunduz. De Afghaanse provincie werd getroffen door stormachtig weer en daarbij was een politiebureau geraakt.

Nederlandse militairen die naar Afghanistan waren gestuurd om politietraining te geven aan Afghaanse politieagenten hebben hun collega’s uit de brand geholpen door een werktent te realiseren.

Het politiebureau was volledig verwoest en de geplaatste werktent heeft ervoor gezorgd dat de politieagenten weer veilig aan het werk konden.

Kunduz is al jarenlang een oorlogsgebied en wordt getreiterd door bomaanslagen en ander geweld. De opbouw van de werktent was daarom ook erg risicovol.

2. Slibcontainers Warm en Droog Houden

Het waterschap Zuiderzeelandschap moest de slibcontainers vorstvrij houden tijdens hele koude omstandigheden. Slib is afzetting op de bodem van in water aanwezige vaste deeltjes.

Ook moesten de containers een aantal keer per dag verwisseld worden om de afvalstoffen die werden gecreëerd op die dag te verwisselen. Daarom moest de werktent flexibel zijn zodat die makkelijk te verplaatsen was.

De vakmannen moesten een tent realiseren die perfect op het betonnen fundament kon worden bevestigd.

De kopse kanten van de tent worden snel opengemaakt  en gesloten om de containers uit en in de installatie te plaatsen.

Het proces kon het hele jaar doorgaan omdat de tent werd verwarmd om ijsvorming te voorkomen.

3. Veilig en Droog Werken in Vlissingen

Nog een briljante oplossing van het bouwen van een werktent. Deze keer neergezet op een skipbaan. Skipbanen zijn bedoeld om bijvoorbeeld booreilanden op de juiste plek te varen en die dan via deze banen zonder  problemen het water in te laten glijden.

Deze skipbaan moest gerenoveerd worden en daarvoor had de projectontwikkelaar een werktent nodig omdat skipbanen glad maar vooral erg smal zijn.

Zoals u ziet zijn er wolken aan de lucht in de foto wat ook aangeeft dat een bouwtent noodzakelijk was ter bescherming tegen eventuele kans op regen of hagel.

Ondanks deze obstakles was het ook op deze werkplaats gelukt om het werk door te zetten.

 4. Aandeel Hebben in een Miljarden Project

De Noord-Zuid Lijn die door heel Amsterdam reikt brengt snel reizen met zich mee.

Op deze  foto kunt u zien dat zonder de werktent de regen naar binnen loopt en dit lijdt tot overstromingen en storingen. Slecht weer kan een belangrijk project zoals deze vertragen en kan ook tot veel gevaar lijden voor de werknemers.

De Noord-Zuid Lijn liep veel vertraging op tijdens de bouw omdat er verzakkingen was in delen van Amsterdam. Als de inschattingen kloppen die zijn gemaakt door de bouwers van de Noord-Zuid lijn dan rijdt de eerste metro in 2017.

De huur van de tent kon makkelijk worden verlengd omdat de tentenverhuurder van deze tent een flexibele huurperiode hanteren.

5. Zowel op Land als op Water

In Nederland klaagt men over te weinig zon terwijl er in Bali een overvloed aan is. Deze werktent werd ter bescherming tegen de zon ingezet.

De zon brengt namelijk ook gevaar met zich mee zoals uitdroging en verbranding.

Ook materiaal droogt uit door toe doen van de zon. Denk hierbij aan lijm dat te snel opdroogt of materiaal dat verkleurt.

Het uiteindelijke doel van dit project was renovatie van het schip. Op het schip was een mooi decor gebouwd voor een diner dat daar moest plaatsvinden.

De werktent die van te voren werd gebouwd heeft er voor gezorgd dat de bouwers van het decor geen last hadden van de zon en zo snel en veilig konden werken.

6. Werktent Tolhuissluis Nieuwveen

voorbeeld van een werktent waar op een onverwachte plek. Dit keer heeft een van de briljante tentenverhuurders het gerealiseerd om een werktent over een sluis te bouwen in het kleine dorpje Nieuwveen.

De tent van 22 x 70 meter was binnen twee dagen opgezet. Daarbij werden lichten geleverd zodat er ook ‘s nachts door kon worden gewerkt.

Omdat de renovatie ook in de winter plaatsvond was er tentverwarming nodig. Zo werd er voor gezorgd dat de sluis zonder ellendige koud voor de renoveerders kon worden afgebouwd.

Obstakels die meekomen bij de renovatie van een sluis zijn de diepte van de sluis en de kabels. Het was belangrijk dat de sluis niet vol liep of dat de kabels nat werden. Dat zou catastrofaal zijn voor het project, omdat op alle kabels nog stroom stond.

7. Deel Uit Maken van Goede Doelen

Texel, de plek waar velen naartoe gaan om zeehonden te bekijken in de zee.

Texel is ook al een lange tijd de plek waar zeehonden worden ondergebracht als ze aanspoelen en daarna weer ter zee worden gebracht.

Oprichters van dit bassin voor zeehonden wilden de bassin zo snel mogelijk gerenoveerd hebben  zodat er meer aangespoelde zeehonden geholpen konden worden.

Een groot obstakel tijdens de renovatie van het bassin zijn regen en hagel het mag op geen enkele manier voorkomen dat het bassin onderloopt.

Ook harde windstoten kunnen de bouw van een bassin gecompliceerd maken. Een werktent was daarom noodzakelijk.

8. Op Grote Hoogte

Tijdens het opzetten van de werktent genieten van het uitzicht. Velen kunnen dat niet zeggen maar de bouwers van deze werktent op een hotel in Zwolle hadden zicht op de stad tijdens de bouw van een werktent van 500 m².

Op 80 meter hoogte!

De eigenaar van het hotel liet het dak renoveren en er een glazen koepel opbouwen. Hiervoor was het nodig om een werktent te realiseren.

Het mag natuurlijk niet voorkomen dat een werknemer wordt geraakt door een rondvliegende object. Daarnaast beschadigt de glazen koepel ook flink als die geraakt wordt.

De wind is op deze hoogte ook gevaarlijk tijdens de werkzaamheden.

De tentbouwers hadden tijdens de bouw gelukkig verder geen obstakels. Het weer was uitstekend. Ook waren er ogen op het dak die de verankering van de tent makkelijk maakte.

Als klap op de vuurpijl was er de mogelijkheid om te genieten van een wedstrijd van PEC Zwolle. De bouwers konden zo het stadion inkijken. Rechts op de foto ziet u de lampen van het stadion.

 9. Spoor Overdekking Midden Op een Brug

De tiende innovatievetoepassing in dit artikel is de bouw van een werktent op een spoorbrug. Er moest dag en nacht gewerkt worden aan dit project zodat de treinen weer zo snel mogelijk konden rijden.

Op de foto ziet het weer er uitstekend uit maar het grote probleem tijdens deze werkzaamheden was de harde wind die er waaide.

Daarom zeer knap gedaan van de specialisten. Daarnaast was de tent ook belangrijk als het toch nog mocht gaan regenen.

Door de bouw van de werktent op deze plek konden de treinen sneller gaan rijden dan wanneer er alleen overdag gewerkt kon worden.

Dit heeft er daarom voor gezorgd dat mensen slechts voor een korte tijd vertraagd waren door de werkzaamheden.

10. Verrijdbare Mega Tent

De grootste werktent die beschreven staat in dit artikel en helaas ook de laatste.

Naast het feit dat de werktent heel groot was moest de tent aan nog een eis voldoen namelijk dat die verrijdbaar was. De tent moest namelijk een brug overkoepelen die in segmenten werd gebouwd.

De tent was 28 x 100 m² groot. Voldeed aan alle veiligheidseisen en werd zonder problemen verplaatst.

De tent heeft de bouwers van de brug prettige werkomstandigheden bezorgd, heeft negatieve weersinvloeden uitgesloten en zodoende de oplevering van het project veiliggesteld.

De bouwers van de brug mogen trots zijn op hun prestatie omdat het de grootste werktent is die ooit in Nederland is gebouwd.